شهردار میبد در این مراسم که اهدای جوایز آن در کاروانسرای شاه عباسی اجرا شد ، طی سخنانی با ابراز خوشحالی از همکاری دوچرخهسواران در برگزاری این برنامه اظهار امیدواری به ادامه یافتن و توسعه چنین مراسمهایی به احترام بافت تاریخی شهر کرد.
علیرضا نقوی در ادامه با اشاره به درخواست مطرح شده از سوی مردم برای اختصاص فضا به بانوانی که به رشته ورزشی دوچرخهسواری دارند ، گفت: هم اکنون پارک بانوان واقع در پارک بهاران فضایی آماده برای بانوان است تا به این رشته ورزشی بپردازند.
وی که عنوان رییس هیات دوچرخه سواری میبد را نیز دارد ، تصریح کرد: شهرداری و شورای شهر آمادگی این دارند تا در صورتی تعداد بانوان به حد نصاب برسد هزینه ای نیز برای اختصاص دهند تا بانوان با حضور مربی در محل تعیین شده فعلی همراه با آموزش دیدن به صورت تخصصی در این رشته ورزشی فعالیت کنند.
شهردار میبد به اباغ سلامت بانوان نیز که احداث آن در محل بام میبد در دستور کار قرار گرفتهاست نیز اشاره کرد.
فرهنگسازی استفاده از دوچرخه و وسایل نقلیه بدون دود
مدیر پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی شهر تاریخی میبد نیز در حاشیه این برنامه که با همکاری شهرداری ، پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی و فعالان گروه مجازی هوادار میراث فرهنگی با نامهای میبدار و میبد فردا برگزار شد ، در گفتگو با خبرنگار ایرنا گفت: این گرهمایی برای آشتی دادن مردم به خصوص ساکن در بافت تاریخی با وسیله نقلیه دوچرخه و وسایل نقلیه غیر موتوری است.
عبدالمهدی همت پور افزود: هر خانوادهای به ناچار با استفاده از خورو به عنوان وسیله مورد نیاز برای بر آوردن نیازها در سطح شهر رفت و آمد دارند و این در حالی است که می توان از دوچرخه به عنوان وسیله نقلیه غیر دودزا و موتوری برای رفع نیازها و رفتن به محل کار بهره گرفت.
وی تصریح کرد: اجرای این برنامه برای فرهنگ سازی استفاده از دوچرخه در سطح شهر است و از شهرداری نیز درخواست میشود که ایستگاههای دوچرخه سواری در سطح شهر نیز راهاندازی کنند تا شاهد شهری بدون دود باشیم.
حدود 70 تا 100 نفر از آقایان در رشته ورزشی دوچرخه سواری فعالیت دارند و به مناسبتهای مختلف به اجرای برنامههایی مانند 30 شب 30 مسجد در ماه مبارک رمضان و نظیر آن می پردازند و در قالب ورزش همگانی همچنین برنامه کوهنوردی هم دارند.
از سال ۲۰۱۸ سازمان ملل متحد یک روز را به دوچرخه و دوچرخه سواری اختصاص داد ، سوم ژوئن مصادف با 13 خرداد امسال روز جهانی دوچرخه سواری است.
وسعت بافت تاریخی میبد ۸۰۰ هکتار است و این شهر با داشتن ۳۰۰ بنای تاریخی ثبت ملی از مناطق باستانی و تاریخی کشور محسوب میشود.
مرکز شهرستان ۱۰۶ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.