پیر غلام امام حسین (ع) و بنیانگذار بیت العباس میبد با درخواست از مردم عزادار برای رعایت توصیه های بهداشتی گفت: به کمک همه خادمان بر عمل به پروتکلها نظارت کامل داریم راضی نیستم جان حتی یک جوان و عزادار سید الشهدا در مجلس عزاداری که برپا می کنم به خطر بیفتد .
شیوع کرونا در ۲ سال اخیر برگزاری بسیاری از برنامههای فرهنگی و اجتماعی به خصوص مناسک مذهبی را با محدودیت مواجه کرده است و برای جلوگیری از شیوع این ویروس، بر رعایت توصیههای بهداشتی تاکید میشود، هیاتهای مذهبی نیز تلاش میکنند تا آیینهای سوگواری را با رعایت موازین بهداشتی برگزار کنند.
استان یزد با عنوان حسینه ایران شناخته می شود و در زمینه برگزاری آیین های محرم از استان های نمونه کشور محسوب میگردد و در میان شهرهای استان یزد که همه آنها برگزار کننده آیینهای ویژه در ماه محرم و صفر هستند ، شهرستان میبد نیز در این استان از جمله مناطقی است که آیین های ویژه محرم دراین شهر با شکوه خاصی برگزار میشود.
در ۲ سال اخیر نیز که شیوع ویروس کرونا همه امور را تحت تاثیر قرار داده است، هیات های این شهرستان اهتمام جدی نسبت به رعایت موازین بهداشتی دارند.
یکی ازهیاتهای میبد که در 2 سال گذشته در رعایت دستورالعملهای بهداشتی کرونا زبانزد است ، هیات بیت العباس میبد است که در مکانی به همین نام واقع در خیابان سعیدی هر ساله در دهه اول محرم به برگزاری مراسم عزاداری میپردازند .
بیت العباس با 37 سال سابقه برگزاری مراسمهای مذهبی و فرهنگی
محمد علی دهقانی ساختمان بیت العباس با پنج هزار متر مربع زیربنا را در حدود 37 سال پیش با کمک مردم به مرور زمان بنا کرد و هر سال در این مکان مجلس عزاداری امام حسین (ع) در دهه اول برگزار و روزانه از چهار هزار در این مکان مذهبی پذیرایی میشود.
وی گفت: هر شب با حضور مداح و سخنران اهل بیت در بیت العباس مراسم عزاداری برپا می شود و پس ازپایان عزاداری نیز از طریق 6 درب ورودی و با مستقر شدن 2 نفر بین عزاداری حسینی ظروف عذای بسته بندی شده توزیع میگردد.
بنیانگذار بیت العباس در ادامه اظهار کرد: همه کسانی دراین مکان مذهبی همکاری می کنند ، افراد مخلص سالار شهیدان هستند که از جان و دل مایه میگذارند تا به صورت کامل توصیههای بهداشتی رعایت شود.
وی که از سن 15 سالگی به عنوان سرپرست هیات در مجلس امام حسین (ع) خدمت کردهاست و در روبروی بیت العباس از همان سالها تا کنون مغازهای نیز دارد ، ابتدا حسینیه کوچکی را بنا کرد به نام حسینیه علی اکبر و به دنبال خوابی که دید نام مکان را به بیتالعباس تغییر داد و با کمکهای خود جوش مردمی ساختمان آن را تکمیل کرد.
وی که خود را مرید رهبر معظم انقلاب معرفی کرد: با تاکید بر لزوم پیروی از فرامین رهبری در توصیههای بهداشتی از مردم که خود تامین کننده مواد اولیه عذاهای نذری و برپا کننده این مجالس هستند خواست شیوه نامههای بهداشتی را در هنگام حضور در مجالس امام حسین (ع) رعایت کنند.
دهقانی همچنین تصریح کرد: هیات بیت العباس متعلق به همه مردم شهرستان است که این مکان به نام خانه ابوالفضل میشناسند.
برای برپایی مجلس عزاداری سالار شهیدان در بیت العباس که در طول سال نیز اجرا کننده برنامه های فرهنگی مختلف است ، هم مردان و هم بانوان همکاری دارند.
همکاری بانوان در ارایه خدمت به مردم و نظارت بر رعایت توصیههای بهداشتی
اشرف دهقانی به مدت 17 سال است که خادم و همچنین یکی از هیات امنای بیت العباس است.
او در دهه اول محرم هر روز صبح از ساعت 6 کار خود را در این مکان مذهبی شروع و تا ساعت 12 شب و در ماه رمضان نیز از ساعت 2 بعد از ظهر تا شب برای ارایه خدمت در این مکان مذهبی حضور دارد.
وی گفت: هر روز دهه اول محرم در بیت العباس به همراه بانوان صبحها به نظافت مکان و آماده کردن مواد اولیه غذاها برای توزیع بین عزداران و درست کردن چایی میپردازیم و بعد از ظهر هم کار نظارت بر رعایت پروتکلها شامل استفاده از ماسک توسط عزاداران و فاصله گذاری اجتماعی شروع میشود.
او به عنوان یکی از هیات امنا کارهای هماهنگی انجام اقدامات عمرانی و دعوت کردن سخنرانان مذهبی و همچنین در کنا آنها فعالیتهای نظارتی و آماده سازی مواد اولیه غذا و چایی درست کردن و پذیرایی از مردم با همکاری دیگر خادمان را عهده دار است.
طاهره دهقانی خواهر شهید رضا دهقانی نیز به مدت 28 است که خادم بیت العباس است.
او نیز گفت: همه ما فی سبیل االله و بدون گرفتن مزد با عشق به امام حسین (ع) و ابوالفضل عباس و یارانشان خدمت میکنیم و در 2 سال گذشته شیوع ویروس کرونا نیز همواره تمام وقت مواظب رعایت توصیههای بهداشتی و بیمار نشدن مردم هستیم.
دهقانی با اشاره به ایستادن در ورودی دربها برای دادن ماسک و کیسه نگهداری کفشها و آب معدنی به مردم و دادن ظرفهای بسته بندی شده غذا به مردم با رعایت فاصله گذاری درهر شب دهه اول محرم ، برپایی مراسم در هر دوشنبه در بیت العباس نیز اشاره کرد که مجلس روضه خوانی برگزار و سفره های نذری در بیت العباس گسترده میشود.
همکاری 100 نفر از بانوان در آمادهسازی مواد اولیه غذاهای نذری
وی همچنین گفت: 10 روز مانده به ماه محرم همه پنج نفر از بانوان خادم بیت العباس با حضور مردم در حدود 100 نفر برنامه پاک کردن سبزی داریم و بعد در دهه اول هر روز با حضور 15 تا 16 نفر مواد اولیه غذاها مانند پاک کردن حبوبات ، پوست کندن بادمجان و سیب زمینی و نظافت مکان انجام میشود.
یکی از بانوان نیز که خود را خواهر شهید محمد رضا صفایی معرفی کرد هم گفت: هر روزی که برای خدمت به بیت العباس می آیم مشغول چایی دادن به خادمان و مردم و آماده سازی سفره نذری هستم .
وی افزود: تعدادی از مردم در طول سال وجهی را می پردازند تا به نیت آنها سفره نذری گسترده شود که تا قبل از کرونا درمکان بیت العباس سفره آماده میکردم و الان در خانه بسته بندی و آماده می کنم و به این مکان برای توزیع میآورم .
همه خادمان از مدیریت بسیار خوب محمد علی دهقانی بنیانگذار بیت العباس تعریف کردند که به همه خادامان احترام می گذارد و از همه می خواهد که بر رعایت توصیه بهداشتی نظارت دقیق داشته باشند.
آنها علامت گذاریهای انجام شده برای رعایت فاصله گذاری اجتماعی را نشان دادند که در هر شب عزداران در مکانهای علامت گذاری شده می ایستند و به عزاداری میپردازند.
بانوان خادم از همه عزاداران حسینی به ویژه بانوان شرکت کننده در مراسم های عزداری خواستند با توجه به اینکه دیگر مانند قبل از کرونا امکان پهلوی هم نشستن در مجالس عزاداری نیست ، حتما در مراسم ها ماسک بزنند و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند تا بیماری منتقل نشود.
بیشتر هیاتها و مکانهای مذهبی میبد رعایت کننده پروتکلهای بهداشتی هستند
البته بیت العباس تنها مکان برگزاری مجلس عزای سالار شهیدان و یارانش در ماه محرم همراه با رعایت توصیه بهداشتی نیست ، بیشتر هیاتها و مکانهای مذهبی در برگزاری مراسم با رعایت توصیه های بهداشتی تلاش دارند و همه دست اندارکاران از مردم درخواست همکاری برای پیشگیری از سرایت بیماری در این روزها دارند.
مردم عزادار حسینی نیز رعایت می کنند و درعین حال گاهی نیز رعایت پروتکلها مورد غفلت واقع می شود که باید همه خود را پایبند به رعایت دستور العملهای داده شده توسط ستاد کرونا به خصوص استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری شویم تا بیماری متقل نشود و به مرور ریشه کن شود.
میبد بیش از 17 محله و آبادی دارد و تقریبا همه محلهها برگزار کننده مراسمهای نخلبرداری و نخلگردانی ، پذیرایی از عزاداران حسینی در هر شب با پخت غذاهای نذری و به راه انداختن موکب هستند.
هیاتها مدهبی در شبهای محرم از نخلگردانی و گستردن سفره پذیرایی منع شده و از آنها خواسته شده غذا ها را به صورت غذاهای بسته بندی شده توزیع کنند ، همچنین بر راعایت دستورالعملهای بهداشتی به استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی از سوی ستاد ملی کرونا تاکید شدهاست.