مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با بیان اینکه ۲ شهرک گلخانه ای به مساحت ۵۸ هکتار آماده واگذاری به سرمایهگذاران و شرکت های اقتصادی است، اظهار امیدواری کرد: در سالزراعی ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ شمسی شاهد افزایش سطح زیرکشت باشیم.
به گزارش پایگاه خبری بام میبد اکبر شیخ علیشاهی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: این سازمان آماده ارایه مجوز به متقاضیان گیاهان گلخانهای است و با پرداخت تسهیلات با نرخ کم و دوره بازپرداخت طولانی از سوی بانک های عامل متقاضیان را حمایت می کند.
وی با اشاره به اینکه توسعه کشت محصولات گلخانه ای یکی از اولویت های این سازمان است خاطرنشان کرد: سطح زیرکشت گیاهان گلخانهای استان ۲ هزار هکتار است که هزار و ۹۵۰ هکتار آن به کشت انواع سبزی و صیفی شامل گوجه، خیار، فلفل دلمهای و بادمجان اختصاص دارد.
شیخ علیشاهی اضافه کرد: همچنین ۱۱ هکتار به کشت گل و گیاهان زینتی اختصاص دارد،سالانه حدود ۱۴ میلیون شاخه گل بریده از این مقدار سطح زیرکشت برداشت میشود و بقیه به کشت سایر گیاهان اختصاص دارد.
وی در مورد بازاریابی و صادرات محصول گلخانهای هم اضافه کرد: چندی قبل مشکلی در مورد صادرات فلفل رنگی به روسیه بروز کرد ،هنوز هم این مشکل رفع نشده است، اما اقدام خوبی با ایجاد واحدهای کنترل کیفیت و اندازه گیری باقیمانده سموم از محصول صادراتی گلخانه انجام شد.
به گفته شیخ علیشاهی با توجه به کیفیت فرآورده ها و استانداردهای لازم و بقایای سموم و کودشیمیایی محصول گلخانهای استان، هدف صادرات بازارهای خارجی از جمله روسیه و دیگر کشورهاست.
وی ادامه داد: به غیراز فلفل رنگی که رفع مانع صادرات آن منوط به بازدید هیات روسی از گلخانه های کشور است، در صادرات سایر محصول مشکلی وجود ندارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد با اشاره به اینکه خیارسبز گلخانه ای سالانه ۲ بار در استان کشت و از حدود ۲ هزار هکتار سطح زیرکشت ۵۴۰ هزارتن سبزی و صیفی برداشت می شود از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون ۲۵۳ هزار تن انواع محصول تولید وروانه بازار مصرف شده است.
وی اضافه کرد: از این مقدار ۱۵۰ هزار تن خیار سبز ، ۷۵ هزار تن گوجه فرنگی، ۲۱ هزار تن فلفل دلمه ای و هفت هزار تن بادمجان است .
شیخ علیشاهی با اشاره به شرایط تنوع آب و هوایی در مناطق مختلف استان یزد اظهارکرد: بقیه محصول تا پایان دوره کشت گلخانهها (خردادماه سال۱۴۰۰) برداشت می شود که کشت گلخانه ای حداقل ۱۰ برابر تولید در فضای آزاد است.
از ۱۱۴ هزار هکتار اراضی قابل کشت یزد،۳۳ هزار و ۱۵۱ هکتار ( ۲۹ درصد) زراعی و ۸۱ هزار و ۱۶۴ هکتار ( ۷۱ درصد) به کشت محصول باغی اختصاص دارد.
بخش عمده درآمد کشاورزان یزد مربوط به باغبانی است که از ۷۱ درصد اراضی قابل کشت به محصولات باغی که عمدتا پسته، انار، زردآلو ، زعفران، گیاهان دارویی و دیگر محصولات است، به دست می آید.
۵۹۰ هزار تن محصول زراعی، ۲۵۳ هزار تن محصول باغی، ۵۳۳ هزار تن محصول گلخانه ای و ۳۹۲ هزار تن محصول دامی حاصل تلاش ۱۱۷ هزار و ۸۰۰ کشاورز، دامدار و بهره بردار است.