نشست خبری اصحاب رسانه و مدیران حوزه سلامت میبد به مناسبت هفته سلامت در سالن کنفرانس بیمارستان امام جعفر صادق (ع) این شهرستان برگزار شد .
بام میبد : نشست خبری اصحاب رسانه و مدیران حوزه سلامت به مناسبت هفته سلامت با حضور دکتر سهیلی سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان میبد ، دکتر حفیظی سرپرست مرکز بهداشت این شهرستان ، دکتر آقایی سرپرست بیمارستان امام جعفر صادق (ع) و ذبیح الله برجسته مدیر این بیمارستان در سالن کنفرانس بیمارستان امام جعفر صادق (ع) برگزار شد .
در این جلسه دکتر سهیلی سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان میبد ؛ ضمن خیر مقدم به اصحاب رسانه در رابطه باشروع طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت بعد از شروع طرح تحول سلامت در حوزه درمان به خاطر برنامه های خوبی که اجرا شد و رضایت مندی هایی که در این زمینه حاصل شد ، بیان کرد : از اوایل سال 94 بحث تحول سلامت در حوزه بهداشت شروع شد و در ابتدا نیز شناسایی و ارائه خدمات بهداشتی درمانی به مناطق حاشیه شهر ها مطرح گردید و در این رابطه در شهرستان میبد منطقه امیر آباد بک منطقه حاشیه نشین شناخته شد و اولین پایگاه سلامت در این منطقه از اردیبهشت 94شروع به کار نمود.
وی افزود: شناسایی و سرشماری جمعیت در ادامه اجرای طرح تحول سلامت در مدت شش ماه انجام و در سامانه کشوری به ثبت رسید . همچنین ارائه خدمات فعال به بیماران در ادامه اجرای این طرح مطرح شد.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان میبد در ادامه اظهار نمود: در قدیم ، بیشتر مراجعه مردم به مراکز بهداشت ، جهت انجام واکسیناسیون و مراقبت های دوران بارداری بود، اما جهت جلوگیری از گسترش بیماریهای غیر واگیر، ارائه خدمات فعال به بیماران مورد هدف قرار گرفته و به ازای هر 2500 جمعیت یک مراقب سلامت در نظر گرفته شد که در این خصوص در اواسط سال 94 ، 43 نیرو در قالب طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت در رشته های مختلف جذب نمودیم که این افراد تحت آموزش های اولیه قرار گرفته و از اذر ماه 94 به صورت رسمی کار خود را شروع نمودند .
وی عنوان نمود : در اواخر سال 94 پرونده الکترونیک بیماران به صورت نمادین با سفر ریاست جمهوری به استان و با حضور وزیر بهداشت در یکی از مراکزبهداشت اردکان در کل کشور راه اندازی گردید و به دنبال آن از اوایل سال 95 اطلاعات خانوارها و خدماتی که در هر یک از خانه های بهداشت به آنها ارائه می شود در پرونده الکترونیک خانوارها ثبت می گردد.
سهیلی همچنین بیان کرد : در سال 94 و 95 در راستای اجرای طرح تحول سلامت ، با اعتبارات خوبی که در حوزه بهداشت جذب شد ،برخی از پایگاه ها و مراکز بهداشتی بهسازی و همچنین مجهز به رایانه گردید . بخشی از اعتبارات نیز جهت خرید تجهیزات و لوازم پزشکی در حوزه دندانپزشکی و آزمایشگاه و همجنین لوازم اداری هزینه شد .
ارائه خدمات در زمینه مشاوره تغذیه و غربالگری افراد از نظر سلامت روان از برنامه های دیگری است که سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان میبد، عنوان نموده و افزود: در طول سال 95 ، 52 درصد مردم حداقل یک بار به خانه های سلامت یا پایگاه های بهداشت مراجعه نموده اند که این آمار ، از یک طرف آمار خوبی هست اما با توجه به خدماتی که در این مراکز در قالب شش بسته خدمتی در شش گروه سنی ارائه می شود ، انتظار بیشتر ی است که افراد در جهت گرفتن این خدمات در زمینه های مختلف به مراکز و پایگاه های بهداشتی مراجعه نمایند.
سهیلی ضمن در خواست از رسانه ها جهت اطلاع رسانی به افراد برای مراجعه به مراکز بهداشت و اینکه حداقل یک بار در سال به این مراکز مراجعه نمایند ، ادامه داد : افراد با مراجعه به پایگاه های بهداشت ضمن تکمیل پرونده الکترونیک خود و بهره مندی از خدمات رایگانی که ارائه می شود، از نطر تغذیه ، سلامت روان و بیماری های مختلف مورد غربالگری قرار گرفته و در صورت داشتن مشکلی در این زمینه ها به پزشک متخصص مربوطه معرفی می شوند .
وی افزود : طبق آمار سامانه سیب 60 درصد مردم استان اضافه وزن دارند و یا چاق می باشند که از این آمار 40 درصد اضافه وزن دارند و 20 درصد چاقی مفرط و با توجه به اینکه چاقی زمینه ساز بیشتر بیماریها است این ، آمار خوبی نیست .
سرپرست شبکه بهداشت و درمان میبد در ادامه عنوان نمود : در زمینه مصرف فست فود استان یزد در رتبه ششم قرار دارد وتوصیه می شود که این ماده غذایی به دلیل کالری بالا ، چربی و نمک زیاد به صورت دراز مدت و روزانه جزء سبد غذایی خانواده ها قرار نگیرد .
وی افزود : متاسفانه از نظر مصرف ماهی که توصیه می شود سرانه مصرف پایینی داشته واز این لحاظ در رتبه نوزدهم قرار داریم . از نظر چاقی نیز مرتبه چهاردهم کشور و در زمینه مصرف نمک رتبه 13 را داشته ایم .
سهیلی همچنین اظهار داست : استان یزد جزء استانهای کم تحرک کشور است و از این نظر رتبه پنجم را داراست . 98 درصد خانمها و و 87 درصد مردان استان یزد کم تحرک هستند . در زمینه دیابت نیز در رتبه پنجم قرار داشته و متاسفانه جزء اسنانهایی هستیم که آمار دیابت بالایی دارند و در این خصوص 11 درصد از مردان میانسال استان و 14 درصد از زنان میانسال دچار بیماری دیابت هستند .
وی افزود : از نظر مصرف دخانیات رتبه 12 و اختلالات چربی رتبه 17 را دارا می باشیم . 8/19 درصد مردان استان و 3/5 درصد زنان قلیان مصرف می نمایند .
سرپرست شبکه بهداشت و درمان سه عامل اصلی مرگ و میر در استان یزد را بیمارهای قلبی عروقی ، حوادث و بیماریهای تنفسی ذکر نمود و اقزود: اکثر بیمایهای غیر واگیر که رو به افزایش است نظیر دیابت و بیماریهای قلبی عروقی قابل پیشگیری است وحدود 70 تا 80 درصد این بیماریها به دو عامل اصلی تغذیه و تحرک مرتبط می باشد.