اداره بهزیستی میبد در طول سالهای تاسیس خود خدماتی را در حیطه مشاوره و آسیب های اجتماعی ، زنان و کودکان ، معلولین و سالمندان و…. به جامعه ارائه نموده است .
در سال 1359 شهید دکتر فیاض بخش بنیان سازمان بهزیستی را بنا نهاد و وظایفی بر عهده این سازمان گذاشت که رسیدگی به امور کودکان بی سرپرست ، زنان سرپرست خانوار ، مسئولیت سلامت روان جامعه ، امور مربوط به مهد کودک ها ، کودکان کار و خیابانی ، زنان آسیب دیده و در معرض آسیب ، کاهش طلاق ، مشاوره ، اشتغال و مسکن ، آموزش پیش از ازدواج و ….بخشی از آن است .
در واقع این سازمان با هدف تحقق اصول 21و 29 قانون اساسی از ادغام 16 کانون ، مسجد و انجمن شامل : سازمان تربیتی شهرداری تهران ، انجمن حمایت از معلولین ، جمعیت حمایت از اطفال ، کانون ناشنوایان و …. تشکیل گردید.
این سازمان در سال 1396، شعار «اقتصاد مقاومتی: تولید- اشتغال» را سرلوحه خدمت رسانی خود قرار داده است .
اداره بهزیستی میبد نیز با تأسی از رسالت های مهم ، در طول سالهای تاسیس خود خدمات شایانی را در حیطه مشاوره و آسیب های اجتماعی ، زنان و کودکان ، معلولین و سالمندان و…. به جامعه ارائه نموده است .
سعید مشایخ رئیس سازمان بهزیستی میبد با توجه به این موضوع و با عنایت به اینکه این سازمان در جهت گسترش خدمات توانبخشی ، اجتماعی ، پیشگیری از معلولیتها و آسیبهای اجتماعی و کمک به تأمین حداقل نیازهای اساسی گروههای کم درآمد اقدامات قابل توجهی ارائه نموده است ، در خصوص عملکرد این اداره در سال 95 با اشاره به فعالیتهای این سازمان در حوزه های مختلف بیان کرد : این سازمان در حوزه زنان و خانواده اداره بهزیستی تا به حال ، طرحهای مختلفی داشته است از جمله :
*طرح توانمندسازی خانواده های تحت پوشش وخروج از چرخه حمایت های مستقیم به میزان ۲۵%پرونده ها
*پرداخت مستمری به 200نفر از خانواده های نیازمند
*شارژ سبد کالای خدمت گیرندگان
*طرح توسعه و تقویت گروههای همیار زنان سرپرست خانوار از طریق آموزش و اطلاع رسانی
*اجرای طرح تشکیل و حمایت از گروههای همیار زنان به تعداد ۵ گروه با اشتغال زنان سرپرست خانوار در فعالیتهای آژانس بانوان ، تایپ و تکثیر ، زیلوبافی
*اجرای طرح برخوردارسازی دانشجویان از کمک هزینه شهریه دانشجویان غیر دولتی و کمک هزینه تشویقی برای دانشجویان دولتی
*طرح گسترش کلینیک های مددکاری اجتماعی
*طرح برخورداری زنان سرپرست خانوار و اعضاء خانواده های آنها از آموزش مهارتهای زندگی بالای ۱۰۰نفر
*طرح کمک به بهبود تحصیلی۳۲نفر از دانش آموزان خانواده های نیازمند
*طرح کمک به سلامت جسمی و روانی و زنان خانواده های نیازمند به تعداد ۱۰۰نفر
*طرح بیمه زنان و دختران عشایری و روستایی تحت پوشش به تعداد ۴۵نفرکه شامل کلیه زنان سرپرست خانوار ساکن در مناطق روستایی میباشد.
*طرح تامین شیر خشک شیرخوارگاه ها و خانواده های نیازمند و چند قلوها و معلولین خانواده ها و مراکز
*طرح آموزش مددکاران مجتمع ها و مراکز دولتی و غیر دولتی
*طرح کمک به تامین ودیعه مسکن خانواده های زن سرپرست برای مستاجرین
*طرح مقیاس ارزیابی توانمندی فردی خانواده های تحت پوشش به تعداد ۱۹۷ نفر
*طرح توسعه پوشش بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار شهری به تعداد ۶۳نفر
*طرح کمک به خانواده های دارای فرزندان چندقلو۸۷خانواده با تعداد۱۰۶کودک
*برگزاري دوره آموزشي مهارتهاي زندگي جهت خانواده هاي تحت پوشش
*تشکیل دوره آموزشی ویژه مددکاران مراکز غیر دولتی
*اعزام تعداد ۶۰نفر از زنان سرپرست خانوار به اردوی تفریحی شیرکوه نیر و بابلسر
وی همچنین در ارتباط با عملکرد بهزیستی در حوزه شبه خانواده با بیان اینکه در حال حاضر پنج مرکز کودکان بی سرپرست و بدسرپرست با پذیرش چهل و سه کودک در حال فعالیت میباشد . گفت: ارائه خدمات به 24 کودک بی سرپرست و بدسرپرست نزد بستگان ، تکمیل 24 پرونده متقاضی فرزند خواندگی ، تحویل سه فرزند به خانوادهای متقاضی،ترخیص 12نفراز فرزندان حاضر در مرکز وتحویل آنها به خانواده و انجام خدمات مددکاری پس از ترخیص ، انتقال یکی از فرزندان مرکز پسران بزرگسال به زندگی مستقل ، افتتاح مرکز دختران بزرگسال ۱۲ الی ۱۸ سال از اهم فعالیتهای این حوزه می باشد.
مشایخ در ارتباط با حوزه کودکان ونوجوانان بیان کرد : در حال حاضر ۲۴ مهد کودک فعال در سطح شهرستان در حال آموزش به تعداد 705 کودک از سنین شیرخوار تا پیش دبستانی می باشد و از جمله فعایتهای آنها می توان به برگزاری برنامه های جشن در مهدهای کودک به مناسبتهای مختلف ،برگزاری دوره آموزشی مقدماتی و تکمیلی جهت مدیران و مربیان مهدهای کودک خصوصی وروستایی دردانشگاه علمی کاربردی بهزیستی میبد ، شرکت مدیران و مربیان در کلاسهای کمک های اولیه ، عروسک سازی ، دوره های آموزشی پیشگیری ، تشخیص و درمان ، همچنین دوره آموزشی جهت اجرای طرح بینایی سنجی اشاره نمود.
رئیس سازمان بهزیستی میبد در ادامه اظهار نمود: در حوزه توانبخشی اداره بهزیستی شهرستان میبد با تعداد 1857 پرونده توانبخشی بعد از شهرستان یزد از نظر تعداد پرونده معلولین تحت پوشش رتبه دوم را دارا می باشد . علاوه بر این ، از تعداد پرونده ذکر شده تعداد 84 پرونده مربوط به اتباع افغانستان می باشد که جهت استفاده از خدمات معرفی نامه ، تخفیف های صدور کارت شناسایی اتباع و بهره مندی از خدمات توانبخشی تشکیل پرونده داده اند .
وی با بیان اینکه ، پرونده های معلولین تحت پوشش بهزیستی شامل معلولیت های ؛ جسمی حرکتی ، بینایی ، شنوایی ، گفتاری ، روانی و ذهنی می باشند ، افزود : از 1857 پرونده موجود 718 نفر زن و 1139 نفر مرد می باشند . از نظر وضعیت تأهل 702 نفر مجرد ، 1058 نفر متأهل ، 8 نفر متارکه ، 25 نفر مطلقه و 65 نفر همسر فوت شده می باشند . از لحاظ وضعیت معلولیت نیز 256 نفر بینایی ، 750 نفر جسمی حرکتی ، 353 نفر ذهنی ، 243 نفر روانی ، 233 نفر شنوایی و 22 نفر گفتاری می باشند . از لحاظ شدت معلولیت هم ، 432 نفر خفیف ، 568 نفر متوسط ، 665 نفر شدید و 192 نفر خیلی شدید می باشند .
وی اظهار داشت : در کل از 1857 پرونده موجود به غیر از84 پرونده اتباع افغانی از بهزیستی خدمات ذیل را دریافت می دارند :
در سال ۹۵ واحد توانبخشی اداره بهزیستی شهرستان میبد به ۵۳۴ نفر مستمری ماهانه با مجموع مبلغ ۳۰۰،۲۰۰،۰۰۰ ریال پرداخت نموده است . از این تعداد ۴۵۲ نفر یک نفره ،۳۵ نفر دو نفره ،۲۸ نفرر سه نفره ،۱۸ نفر چهار نفره و ۵ نفر پنج نفره می باشند.
همچنین در سال ۹۵ واحد توانبخشی اداره بهزیستی شهرستان میبد به ۲۹ نفر از معلولین ضایعه نخاعی کمک هزینه خدمات پرستاری ماهانه با مجموع مبلغ۴۸،۷۵۰،۰۰۰ ریال پرداخت نموده است
مراکز شبانه روزی موجود شهرستان میبد 2 مرکز می باشد:
مرکز معلولین ذهنی بالای ۱۵ سال شقایق که دارای ۱۲۰ نفر ظرفیت اسمی، ۹۶ نفر ظرفیت یارانه ای و ۷۲ نفر ظرفیت موجود است. این مرکز از لحاظ درجه بندی مرکز درجه ۲ محسوب می شود و یارانه دریافتی مرکز در سال 95 مبلغ ۵۱۰ هزار تومان به ازای هر نفر می باشد.
مرکز بیماران روانی مزمن شبنم که دارای 80 نفر ظرفیت اسمی، ۸۰ نفر ظرفیت یارانه ای و۶۱ نفر ظرفیت موجود است. یارانه این مرکز در سال 95 مبلغ ۵۱۰ هزار تومان به ازای هر نفر می باشد
مراکز روزانه موجود شهرستان میبد 5 مرکز می باشد :
1- مرکز حرفه آموزی رشد دارای 50 نفر ظرفیت اسمی، 33 نفر ظرفیت یارانه ای و 33 نفر ظرفیت موجود است. این مرکز از لحاظ درجه بندی مرکز درجه 1 محسوب می شود و یارانه دریافتی مرکز در سال 1395 مبلغ 381 هزار تومان به ازای هر نفر می باشد.
2- مرکز سالمندان حبیب ابن مظاهر دارای 50 نفر ظرفیت اسمی، 35 نفر ظرفیت یارانه ای و 35 نفر ظرفیت موجود است. این مرکز از لحاظ درجه بندی مرکز درجه 1 محسوب می شود و یارانه دریافتی مرکز در سال 1395 مبلغ 381 هزار تومان به ازای هر نفر می باشد.
3- مرکز بیماران روانی مزمن شبنم دارای 50 نفر ظرفیت اسمی، 30 نفر ظرفیت یارانه ای و 30 نفر ظرفیت موجود است. این مرکز از لحاظ درجه بندی مرکز درجه 1 محسوب می شود و یارانه دریافتی مرکز در سال 1395 مبلغ 381 هزار تومان به ازای هر نفر می باشد.
4- مرکز جسمی- حرکتی طنین دارای 50 نفر ظرفیت اسمی،33 نفر ظرفیت یارانه ای و 33 نفر ظرفیت موجود است. این مرکز از لحاظ درجه بندی مرکز درجه 1 محسوب می شود و یارانه دریافتی مرکز در سال 1395 مبلغ 381 هزار تومان به ازای هر نفر می باشد.
5-مرکز آموزشی توانبخشی معلولین ذهنی زیر 14 سال سارینا
مرکز مراقبین موجود در شهرستان میبد 1 مرکز می باشد . این مرکز که با عنوان مرکز توانبخشی مبتنی بر خانواده نجوا در حال فعالیت می باشد ؛ دارای 100 نفر ظرفیت اسمی، 40 نفر ظرفیت یارانه ای و 40 نفر ظرفیت موجود است.
مراکز ویزیت در منزل موجود شهرستان میبد 2 مرکز می باشد :
مرکز بیماران روانی مزمن شبنم با 50 نفر ظرفیت اسمی، ۳۰ نفر ظرفیت یارانه ای و ۳۰ نفر ظرفیت موجود است.
مرکز سالمندان حبیب ابن مظاهر که دارای 50ظرفیت اسمی ،50ظرفیت یارانه ای و 42 ظرفیت موجود می باشد.
در مجتمع توانبخشی آیت ا… حائری اهم فعالیتها در حوزه توانبخشی میتوان به این موارد اشاره نمود :
مشایخ اضافه نمود : برگزاری همایش های مختلف در زمینه پیشگیری از اعتیاد و آموزش خانواده با حضور کارشناسان در جلسات مختلف ، همچنین اجرای طرح محب ، برگزاری دوره آموزشی مهارتهای زندگی ، مصون سازی کودکان در برابر اعتیاد ، اجرای طرح اگاهسازی پیشگیری از معلولیت ها مقطع دبیرستان، اجرای طرح غربالگری ژنتیک در مدارس ، اجرای غربالگری مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج ، پرداخت کمک هزینه آزمایشات ژنتیک ، ارائه یاری برگ جهت مراکز مشاوره عمومی ، بازدید از مراکز و موسسات ،، برگزاری کارگاه های آموزشی مهارتهای زندگی و همچنین آموزش فرزند پروری محیط کار ، اجرای طرح تنبلی چشم و اجرای طرح دانشنامه ازدواج جهت افراد 14 سال به بالا از مهم ترین فعالیتهایی است که در قالب پیشگیری از مشکلات و معضلاتی که جامعه با آن درگیر است ، صورت گرفته است .
وی در باره فعالیتهای بهزیستی در زمینه اشتغال بیان کرد : اداره بهزیستی میبد در زمینه حوزه کارفرینی و اشتغال با پرداخت تسهیلات در قالب مشاغل خانگی و اشتغالزایی ، پرداخت هزینه جبران ارتقای کارایی مددجویان ، پرداخت هزینه ازدواج و جهیزیه مددجویان ، بیمه یارانه ای ، مکاتبه با کارخانجات و کارگاهها جهت اشتغال و همچنین ثبت اشتغالهای ایجاد شده در سامانه کشوری رصد گامهایی را برداشته است.
رئیس سازمان بهزیستی میبد اهم فعالیتهای حوزه مسکن را موارد ذیل برشمرد..
1-اتمام پروزه 38 واحدی مسکن مهر بهزیستی
2-تحویل 26واحد از38 واحد به مددجویان به صورت کامل
3-جایگذاری 3خانوار دو معلول در پروژه 38واحدی وتحویل مسکن به ایشان
4-صدور نامه امتیاز رایگان آب و برق گاز به شرح ذیل:
*برق:74 امتیاز(38واحد مهر و36مسکن فردی)
*آب وفاضلاب:66 امتیاز(38واحد مهرو28مسکن فردی)
*گاز:54 امتیاز(27 امتیاز مسکن مهر 38واحدی،4امتیاز مسکن مهر54واحدی،22امتیاز مسکن فردی)
5-ثبت نام دو خانوار دو معلولی در طرح مسکن توافقی بنیاد مسکن و بهزیستی و واگذاری زمین رایگان به آنها ، اعطای وام و کمک بلاعوض
6-ثبت نام 4 خانوار تک معلولی در طرح مسکن روستایی و اعطای 40میلیون ریال کمک بلا عوض به آنها.
7-اعلام اسامی 138 نفر از مددجویان از حوزه های مختلف(اجتماعی،توانبخشی،پیشگیری) به مسکن و شهرسازی جهت واگذاری زمین
8-اخذ سند مسکن 32 واحدی مسکن مهر بهمن آباد به نام مددجویان
رئیس اداره بهزیستی میبد افزود : بهزیستی با جذب مشارکتهای مردمی و اجرای برنامه هایی چون ضیافت مهر در قالب چندین برنامه ، تهیه سبد غذایی جهت جهت بازدید ازمنزل سادات آبرومند وافراد تحت پوشش بهزیستی به مناسبت دهه مهرورزی و ایام مناسبتی و مذهبی و تهیه پوشاک و مواد غذایی لوازم سرمایشی وگرمایشی و توزیع بین خانوادهای نیازمند سعی در تشویق افراد به فعالیتهای مشارکتی در سطح شهرستان نموده است .
وی در ادامه اظهار داشت : نشست مدیران موسسات خیریه شهرستان با فرماندار محترم، تقدیر از جمعی از خیرین، ویرایش بانک اطلاعات موسسات خیریه و به روز رسانی اطلاعات. تهیه ی سیستم جامع جهت رصد کلیه ی خدماتی که به مددجویان ارائه می شود جهت جلوگیری از موازی کاری موسسات و نیز تشکیل شناسنامه جهت موسسات خیریه فعال در سطح شهرستان ، تشکیل جلسه با موسسات خیریه جهت جمع آوری نظام مند کفاره و زکات فطره ، پرداخت کمک موردی در قالب درمان ، پوشاک ،معاش ، تحصیل ،لوازم التحریر و…..به افراد تحت پوشش ، ارسال بخشنامه وزارت کشور در خصوص مقرارت جمع آوری کمک های مردمی توسط موسسات خیریه به موسسات خیریه دارای مجوز شهرستان ، مکاتبه با موسسات خیریه جهت معرفی نماینده خبرین به تهران جهت شرکت در اجلاس خیرین کشوری معرفی تعدادی ازخیرین و معرفی نماینده موسسات خیریه به استان جهت شرکت در جلسه نظام هماهنگی موسسات خیریه در قالب معرفی 3 نفر از اقدامات دیگری است که در زمینه مشارکتها ی مردمی از سوی اداره بهزیستی شهرستان میبد شده است .