• آخرین
  • روند
  • همه
  • بهداشت کودکان
  • سلامت
  • تغذیه
  • آشپزی
  • موفقیت
  • هنر در خانه
چرا با وجود هشدار‌ها باز هم سوسیس و کالباس می‌خوریم؟

چرا با وجود هشدار‌ها باز هم سوسیس و کالباس می‌خوریم؟

1 اسفند 1399
دیدار صمیمانه مسئولین استانی با فرزندان مراکز شبه خانواده بهزیستی میبد‎ ‎

دیدار صمیمانه مسئولین استانی با فرزندان مراکز شبه خانواده بهزیستی میبد‎ ‎

18 اردیبهشت 1404
یزد دومین استان بخشنده حیات در کشور

یزد دومین استان بخشنده حیات در کشور است

14 اردیبهشت 1404
سیده مریم موسوی کماندار میبد

کماندار میبدی؛ دارنده بیش از 10 مدال کشوری و یک مدال آسیایی

14 اردیبهشت 1404
امضای تفاهم نامه خیری

کمک ۴ میلیارد ریالی خیر سلامت میبدی برای بازسازی ساختمان خانه بهداشت سورک شهرستان میبد

13 اردیبهشت 1404
برگزاری نمایشگاه دستان توانمند در حسینیه اعظم خانقاه میبد

نمایشگاه محصولات خانگی و توانمندیهای بانوان هنرمند میبد

13 اردیبهشت 1404
افتتاح خانه‌های بهداشت کارگری در شرکت‌های «زیباریس» و «کاشی کوروش» میبد‎ ‎

افتتاح خانه‌های بهداشت کارگری در شرکت‌های «زیباریس» و «کاشی کوروش» میبد‎ ‎

13 اردیبهشت 1404
تودیع و معارفه مدیر امور مالیاتی شهرستان میبد

تودیع و معارفه مدیر امور مالیاتی شهرستان میبد

13 اردیبهشت 1404
کمک میلیاردی میبدی‌ها درجشن گلریزان

کمک میلیاردی میبدی‌ها درجشن گلریزان

13 اردیبهشت 1404
گرامیداشت روز جهانی کار و کارگر در دبستان مهر ایران زمین میبد

پاسداشت روز جهانی کار و کارگر در دبستان مهر ایران زمین میبد

13 اردیبهشت 1404
حمام سنتی روستای حسن آباد میبد

حمام سنتی حسن آباد میبد مجموعه ای دیدنی در بافت تاریخی بخش بفروئیه میبد

11 اردیبهشت 1404
بازدید از مراکز شبه خانواده میبد به مناسبت روز دختر

تبریک روز دختر به دختران مراکز شبه خانواده میبد

10 اردیبهشت 1404
جشن بزرگ مادر دختری دبستان رضا صادقی میبد

جشن پر از شور و نشاط مادر دختری در امامزاده سید صدرالدین قنبر میبد برگزار شد

10 اردیبهشت 1404
  • در باره ما
  • ارتباط با ما
  • پیوندها
  • ارسال مطلب
  • تصاویر
  • فیلم
  • پذیرش آگهی
پنج‌شنبه 25 اردیبهشت 1404
پایگاه خبری بام میبد
  • خانه
  • اخبار روز
    • اجتماعی
    • اقتصادی
    • فرهنگی
    • سیاسی
    • علمی
    • ورزشی
    • بانوان
    • حوادث
    • استان‌ها
    • مصاحبه
  • سلامت
    • بیماریها
    • دانستنی های سلامت
    • بهداشت کودکان
  • فرهنگ و هنر
    • تئاتر
    • سینما
    • تلویزیون
    • ادبیات
      • شعر
      • دلنوشته و نثر های ادبی
      • داستان
        • داستان های خواندنی
  • علم و تکنولوژی
    • اینترنت
    • موبایل
    • گیاهان
    • دانستنی ها
  • گردشگری
  • شهروندان
  • گزارش‌های خبری
  • یادداشت ها و مقالات
  • گفت و گو
  • بازار
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
پایگاه خبری بام میبد
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • خانه
  • اخبار روز
  • سلامت
  • فرهنگ و هنر
  • علم و تکنولوژی
  • گردشگری
  • شهروندان
  • گزارش‌های خبری
  • یادداشت ها و مقالات
  • گفت و گو
  • بازار
خانه سلامت تغذیه

چرا با وجود هشدار‌ها باز هم سوسیس و کالباس می‌خوریم؟

توسط مرضیه امامی میبدی
1399-12-01 09:50:24
در تغذیه, سلامت
A A
چرا با وجود هشدار‌ها باز هم سوسیس و کالباس می‌خوریم؟
0
اشتراک گذاری
Share on FacebookShare on Twitter

سوسیس و کالباس در اکثر کارخانه‌های تولید فرآورده‌های گوشتی به دلیل سود دهی بیشتر با افزودن خمیر مرغ به عنوان مواد اولیه سوسیس و کالباس تولید می‌شوند.
3929580 201

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سوسیس و کالباس‌هایی که به عقیده بسیاری از مصرف کنندگان غذایی لذیذ به شمار می‌آید و آماده کردن آن زمان کمتری می‌خواهد. شاید این‌ها دلایل افزایش بی‌رویه مصرف سوسیس و کالباس در کشور باشند، اما برای لحظه‌ای به عواقب مصرف این نوع مواد غذایی فرآوری شده اندیشیده‌ایم؟ آیا برای یک بار هم که شده به علت تشکیل صف‌های طولانی در بیمارستان‌ها فکر کرده‌ایم؟ آیا حرکت به سمت زندگی ماشینی می‌تواند دلیل افزایش استفاده از این نوع غذا‌ها باشد؟
 مواد غذایی که در فست فود‌ها، فروشگاه‌ها به راحتی در دسترس همه افراد قرار می‌گیرند و بسیاری از بیماری‌های امروز جامعه ناشی از مصرف این خوراکی‌ها است. چند سالی است که برای اصلاح ساختار تولید سوسیس و کالباس، سازمان‌های غذا و دارو و استاندارد در تلاش‌اند تا این محصولات پر مصرف و در عین حال پر خطر را اصلاح کنند. در این بین کار‌شناسان تغذیه هم از تولید سوسیس و کالباس به این روش انتقاد کردند و نگرانی‌های خودشان را از وضعیت افزایش روز افزون بیماری‌ها بر اثر استفاده از این فرآورده‌ها به مسئولین اعلام کردند. سرانجام کار به‌ گونه‌ای رقم خورد که شهریور ماه امسال رییس سازمان غذا و دارو به عنوان متولی تامین سلامت غذایی در میانه میدان قرار گرفت و استفاده از خمیر مرغ را ممنوع اعلام کرد.
 اما ابلاغ بخشنامه سازمان غذا و دارو مبنی بر ممنوع بودن استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس از سوی برخی کارخانه‌ها جدی گرفته نمی‌شد که منجر به واکنش سازمان غذا و دارو و تعطیلی برخی واحدهای تولیدی فرآورده‌های گوشتی متخلف شده است.
تولید فرآورده‌های گوشتی تحت شرایط فنی و بهداشتی
مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در خصوص خمیر مرغ مورد استفاده در سوسیس و کالباس گفت: این محصولات باید تحت شرایط فنی و کاملاً بهداشتی تولید شوند. به همین منظور سازمان غذا و دارو با هم فکری انجمن فرآورده‌های گوشتی تصمیم به تدوین استاندارد‌ها، ضوابط و معیارهای فنی تولید آن‌ها گرفت تا پس از تصویب قوانین مناسب و صحه گذاری بهداشتی، مجوز مصرف صادر شود.
حسینی ادامه داد: مواردی دیده شده است و برای همین هم ما تولیدش را در حال حاضر متوقف کردیم تا آئین نامه بهداشتی آن هم نوشته شود و متخلفان را به مراجع قضایی معرفی کردیم. در ابتدای امسال از دانشگاه علوم پزشکی خواستیم که پروانه‌های مربوطه را سه ماه تمدید کند و هم اکنون نیز حدود چند هفته است که استفاده از گوشت مرغ جدا شده به روش مکانیکی را ممنوع کردیم، در واقع بیشتر پیگیر تدوین آئین نامه بهداشتی و فنی آن هستیم که این جداسازی در خود واحد تولیدی انجام شود و مثل بسیاری از نقاط دنیا با روشی کاملاً بهداشتی و نظارت شده امکان ورود این مواد به فرآورده‌های گوشتی وجود داشته باشد.
فرآورده‌ای ارزان اما زیان آور
حسینی گفت: خمیر مرغ به دلیل آنکه فرآورده‌ای ثانویه محسوب می‌شود فرآورده پروتئینی ارزان قیمتی است. ولی برای ما سلامت مردم مهم‌تر است، اهل فن و متخصصان مطلع هستند به دلیل حساسیت و فسادپذیری که این ماده در تولید، نگهداری، عرضه و جابجایی دارد اگر صحه گذاری‌های بهداشتی ما را همراه نداشته باشد می‌تواند نگران کننده باشد.
فرزاد بابایی کار‌شناس تغذیه و رژیم درمانی گفت: در کشور ما به‌دلیل تولید زیاد و بدون نظارت، این فرآورده غذایی به‌شکل بی‌کیفیت وارد بازار می‌شود. در این میان وظیفه سازمان غذا و دارو سنگین‌تر می‌شود؛ چراکه باید علاوه‌ بر افزایش نظارت‌ها درباره فرآورده‌های استاندارد و غیراستاندارد اطلاع‌رسانی به‌ موقع نیز انجام دهد.
غذاهای سالم جایگزین فست فود‌ها
فرزاد بابایی کار‌شناس تغذیه و رژیم درمانی درباره جایگزینی مواد غذایی سالم و ارزش غذایی بیشتر به جای سوسیس و کالباس عنوان کرد: در گام نخست این نکته مهم بایستی به مصرف کنندگان این مواد غذایی اطلاع رسانی شود که از مواد غذایی با میزان نمک بیشتر از پنج درصد، چربی بیشتر از ۲۵ درصد و قندهای بالا استفاده نکنند.
وی ادامه داد: این ماده غذایی به دلیل خوشمزه بودن و زود آماده شدن مورد توجه است که طراحان مواد غذایی و کار‌شناسان غذایی می‌توانند مواد غذایی مناسب‌تر و سالم‌تری را جایگزین آن کنند. جایگزین کردن غذاهای ارزان با امکان مصرف آسان، اما دارای ارزش غذایی بالا‌تر، مثل انواع کوکوهای آماده می‌تواند جایگزین مناسبی برای سوسیس و کالباس باشد که برخی به‌ دلیل ارزان بودن و البته بی‌دردسر بودن تهیه و مصرفش، به آن روی می‌آورند.
سوسیس و کالباس نخستین علت بروز سرطان
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به میزان بروز سرطان در کشور گفت: میزان بروز سرطان در کشور حدود ۱۴۰در هر ۱۰۰هزار نفر است که مصرف سوسیس و کالباس در خط اول ایجاد سرطان قرار دارد.
دکتر محمد اسماعیل اکبری یکی از عوامل خطر سرطان را پروتئین و چربی حیوانی مانده مانند سوسیس و کالباس بیان می‌کند که به عنوان ریسک فاکتور محسوب می‌شود.
سازمان بهداشت جهانی در نتیجه‌گیری‌هایش اعلام کرده که گوشت فرآوری شده به اندازه استعمال دخانیات خطرناک است. به گفته آژانس بین‌المللی سرطان در سازمان بهداشت جهانی، درجه حرارت بالا هنگام تولید گوشت‌های فرآوری شده ترکیبات سرطان‌زایی تولید می‌کند.
سوسیس و کالبای دوستان سرطانزای ما!
فرزاد بابایی با اشاره به اثبات سرطان زا بودن این محصولات گفت: استفاده از نیترات و نیتریت‌ها در تولید محصولات فرآوری شده گوشتی موجب تبدیل به نیتروزآمین شده که به شدت سرطان زا هستند.
 وی در مورد شرایط غیر استاندارد نگهداری مواد اولیه گفت: از گوشت‌های آلوده و پوست و احشای مرغ در این مواد استفاده می‌شود که از نظر علمی باعث به وجود آمدن نیتروزآمین‌ها می‌شود و در ‌‌نهایت سبب تشکیل سلول‌های سرطانی می‌شوند. لذا مصرف فرآورده‌های گوشتی غیر بهداشتی و نا‌آشنا به هیچ عنوان به هموطنان توصیه نمی‌شود.
بابایی در پایان در خصوص بیماری‌های شایع بر اثر مصرف سوسیس و کالباس بیان کرد: بروز و شیوع سرطان‌های دستگاه گوارش و انسداد عروق و بیماری‌های قلبی و چاقی از جمله بیماری‌های مصرف این مواد هستند و استفاده از ادویه و چربی با مقادیر زیاد هم برای سلامتی مضر است.
گزارش از رضا قلی‌پور
برچسب: سرطانسوسیسغذاهای سالمفراورده ای ارزان اما زیان آورفست فودکالباس
اشتراک گذاریتوییتپین
پست قبلی

با خوردن موز چه اتفاقی در بدن می‌افتد؟

پست بعدی

خواب و بیداری در اختیار دانشمندان قرار گرفت

مرضیه امامی میبدی

مرضیه امامی میبدی

مطالبمرتبط

آرامش

آرامش

توسط مرضیه امامی میبدی
1 اسفند 1399
0

غلامرضا پهلوان شمسی - روان شناس بالینی : در عصر اضطراب و در هیاهوی صنعت و تکنولوژی یکی از گمشده...

خوردن ماهی به مقابله با افسردگی کمک می کند

خوردن ماهی به مقابله با افسردگی کمک می کند

توسط مرضیه امامی میبدی
1 اسفند 1399
0

مطالعه اخیر محققان نشان می دهد که چربی سالم موجود در ماهی های چرب نظیر سالمون و قزل آلا، ماهی...

سخنان ائمه معصومین”ع” در مورد خواص خرما

سخنان ائمه معصومین”ع” در مورد خواص خرما

توسط مرضیه امامی میبدی
1 اسفند 1399
0

خواص درمانی خرما در طب سنتی آهن موجود در خرما در پیشگیری از بروز بیماری فقر آهن بسیار موثر است....

همه چیز درباره کبد چرب

همه چیز درباره کبد چرب

توسط مرضیه امامی میبدی
1 اسفند 1399
0

علایمی که خبر از چرب شدن کبد می دهند سلامت نیوز: هر موجود زنده از سلول‌هایی تشکیل شده است و...

پست بعدی
خواب و بیداری در اختیار دانشمندان قرار گرفت

خواب و بیداری در اختیار دانشمندان قرار گرفت

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چاقی در نوجوانی زمینه‌ساز ۲ بیماری در جوانی است

چاقی در نوجوانی زمینه‌ساز ۲ بیماری در جوانی است

24 اردیبهشت 1401
آفت دهان: از این مواد غذایی بپرهیزید

آفت دهان: از این مواد غذایی بپرهیزید

13 دی 1394
شله زرد نذری خوشمزه با طرز تهیه ساده

شله زرد نذری خوشمزه با طرز تهیه ساده

1 اسفند 1399
مقابله با آلودگی هوا با مصرف روزانه مکمل ویتامین B

مقابله با آلودگی هوا با مصرف روزانه مکمل ویتامین B

25 اردیبهشت 1401
۱۰ دلیل اینکه انگشتان شما همیشه سرد هستند   

۱۰ دلیل اینکه انگشتان شما همیشه سرد هستند  

24 اردیبهشت 1401
سوزندوزی ایرانی /پیلوار دوزی

سوزندوزی ایرانی /پیلوار دوزی

25 اردیبهشت 1401
خبرنگاری
یادداشت ها و مقالات

خبرنگاری سوختن و ساختن و ماندن است

توسط مرضیه امامی میبدی
21 مرداد 1400
0

خبرنگاری سوختن و ساختن و ماندن در عرصه ای است که گاهی عاشقانه آن را بسیار دوست دارم و در...

جزئیات بیشترDetails
نوشتن نام و نشان بر تار و پود زیلو

نوشتن نام و نشان بر تار و پود زیلو

25 بهمن 1400
روابط ایران و مصر

لزوم پایان دادن به چهار دهه تیرگی بعد از عربستان نوبت ارتقای روابط با مصر است

26 اسفند 1401
مهندس مسلم احمدی

کلان شهر اهواز پتانسیل توسعه یافتگی کم نظیری دارد.

26 فروردین 1402

تاجیکستان: پروژه معیشت مقاومتی و توانمندسازی زنان روستایی / دکتر ملیکا ملک آرا

22 فروردین 1402
تبلیغات
هاست اقتصادی
تبلیغات

دسته‌ها

انرژی‌های تجدید پذیر با آمادگی سرمایه‌گذار در دستور کار گرفت
اجتماعی

انرژی‌های تجدید پذیر با آمادگی سرمایه‌گذار در دستور کار گرفت

فرماندار میبد با سفر به تهران در دیدار با معاون وزیر و رئیس سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی ...

15 آذر 1397
درخشش کاراته کاران میبدی در مسابقات کیوکوشین یونیون
ورزشی

درخشش کاراته کاران میبدی در مسابقات کیوکوشین یونیون

اوِلین دوره مسابقات بین المللی کاراته سبک کیوکوشین یونیون در پردیس تهران مورخ ۴ الی ۶ بهمن ماه برگزار شد. ...

7 بهمن 1402
دست آوردهای معلولان در مرکز توانبخشی رشد میبد
تصاویر

دست آوردهای معلولان در مرکز توانبخشی رشد میبد

معلولان زیر نظر مربیان در کارگاههای دایر شده در مرکز توانبخشی رشد میبد آموزش می بینند و دست آوردهای هنری ...

18 آذر 1400
همایش بسیجیان مهریز یزد
سیاسی

مشکل اصلی جامعه، بی‌توجهی به جهاد تبیین است

مدیر مرکز مطالعات سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: مشکل جامعه ما بی توجهی به جهاد تبیین است و در ...

12 دی 1400
جشنواره نماز «فجر تا فجر»
فرهنگی

نویسنده میبدی در جشنواره نماز «فجر تا فجر» خوش درخشید

به گزارش پایگاه خبری بام میبدو به نقل از خبرگزاری مهر طبق اعلام دبیرخانه جشنواره سراسری فجر تا فجر،با ارسال ...

28 اسفند 1401

نوشته‌های تازه

  • دیدار صمیمانه مسئولین استانی با فرزندان مراکز شبه خانواده بهزیستی میبد‎ ‎
  • یزد دومین استان بخشنده حیات در کشور است
  • کماندار میبدی؛ دارنده بیش از 10 مدال کشوری و یک مدال آسیایی
  • کمک ۴ میلیارد ریالی خیر سلامت میبدی برای بازسازی ساختمان خانه بهداشت سورک شهرستان میبد
  • نمایشگاه محصولات خانگی و توانمندیهای بانوان هنرمند میبد
  • افتتاح خانه‌های بهداشت کارگری در شرکت‌های «زیباریس» و «کاشی کوروش» میبد‎ ‎
  • تودیع و معارفه مدیر امور مالیاتی شهرستان میبد

آخرین دیدگاه‌ها

  • سایه در خدمت رسانی مرکز توانبخشی رویای زیبا به افراد مبتلا به اختلال طیف اتیسم
  • اسکندر در جشن اختتامیه ترم تابستان کانون والیبال آریا میبد برگزار شد
  • علی عطایی در پرورش بز سانن در میبد
  • رضا در تیم آریا میبد قهرمان مسابقات والیبال جام فجر اردکان شد
  • محمود نیک نژاد در قهرمان ایثارگر آبادانی مقیم میبد آسمانی شد
logo-samandehi

برچسب‌ها

آشپزی آموزش آموزش و پرورش آیت الله اعرافی اداره بهزیستی استاندار یزد استان یزد اشتغال امام جمعه میبد انتخابات بام میبد بانوان بفروئیه بهزیستی تجلیل تغذیه جهاد کشاورزی خانواده خطبه های نماز جمعه دانش آموزان دانشگاه میبد زیلو سایه بونک سرگرمی سلامت سید محسن فلاح شهرداری صنایع دستی فال فال روزانه فرماندار میبد فرهنگسرای میبد مشاغل خانگی مصلی آیت الله اعرافی میبد میراث فرهنگی ندوشن نشست خبری هفته دولت هنر در خانه ورزش پیامک کرونا گردشگری یزد
  • در باره ما
  • ارتباط با ما
  • پیوندها
  • ارسال مطلب
  • تصاویر
  • فیلم
  • پذیرش آگهی

Copyrigتمام حقوق این وب سایت برای پایگاه خبری بام میبد محفوظ است. نشر مطالب با ذکر نام پایگاه خبری بام میبد بلامانع است.

بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • خانه
  • اخبار روز
    • اجتماعی
    • اقتصادی
    • فرهنگی
    • سیاسی
    • علمی
    • ورزشی
    • بانوان
    • حوادث
    • استان‌ها
    • مصاحبه
  • سلامت
    • بیماریها
    • دانستنی های سلامت
    • بهداشت کودکان
  • فرهنگ و هنر
    • تئاتر
    • سینما
    • تلویزیون
    • ادبیات
      • شعر
      • دلنوشته و نثر های ادبی
      • داستان
  • علم و تکنولوژی
    • اینترنت
    • موبایل
    • گیاهان
    • دانستنی ها
  • گردشگری
  • شهروندان
  • گزارش‌های خبری
  • یادداشت ها و مقالات
  • گفت و گو
  • بازار

Copyrigتمام حقوق این وب سایت برای پایگاه خبری بام میبد محفوظ است. نشر مطالب با ذکر نام پایگاه خبری بام میبد بلامانع است.