معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد گفت: درآمدهای شهرداری محدودیتهایی دارد و روشهای سنتی پاسخگوی نیازهای شهرداریهای بزرگ نیست و باید ابزارهای نوین تامین مالی مورد توجه قرار گیرد.
محمد جواد ابوالحسینی در نشست آموزشی شهرداران و روسای شوراهای اسلامی شهرهای استان یزد با تاکید بر مورد توجه قرار دادن ابزارهای نوین تامین منابع مالی مورد اشاره قانون افزود: موارد کاربردی خوبی در ارتباط با موضوعات مختلف تامین منابع مالی و فنی و شهرسازی و خدمات در این نشست مطرح شد و باید این آموزشها را در حوزههای مختلف شهرداریها توسعه داده شود.
وی اضافه کرد: ارایه آموزشهای کاربردی در حوزههای مختلف شهرداری و به روز کردن اطلاعات کارایی شهرداریها افزایش میدهد و فعالیت خوب شهرداران و شوراهای اسلامی شهر و همچنین ضعف عملکرد آنها در رضایتمندی یا عدم رضایتمندی جامعه تاثیر مستقیم دارد.
سرپرست دفتر امور شهر و شوراهای استانداری یزد نیز با قدردانی از تلاشهای انجام شده در برگزاری این نشست گفت: این نشست در اصل یک کارگاه آموزشی است و دکتر پدرام از مدیران با سابقه وزارت کشور و مشاور مرکز مطالعات راهبری وزارت کشور و آقای عرب مشاور معاونت مالی و اقتصادی شهرداری تهران مدرسان بسیار خوبی هستند که برای بیان مباحث آموزشی در این کارگاه دعوت شدهاند.
محمد رستگاری با بیان اینکه برگزاری این کارگاهها مورد تاکید و حمایت معاونت عمرانی استانداری است و تداوم دارد ، اظهار امیدواری کرد نهایت استفاده از آموزشهای ارایه شده شود و به ایجاد درآمدهای پایدار برای شهرداریهای استان منجر گردد.
فرماندار میبد نیز با قدردانی از هماهنگیهای انجام شده برای برگزاری این کارگاه آموزشی مفید گفت: قطعا این دورههای آموزشی کمک می کنند تا شهرداریها بتوانند با اشراف بر قوانین وبهره بردن از ظرفیت های قانونی به درآمد پایدار برسند.
سید جمال سجادی پور با معرفی شهر میبد افزود: این شهر ۸۵۰ هکتار بافت تاریخی و آثار باستانی متعدد و ظرفیتهای خوبی برای استفاده و ایجاد درآمد پایدار دارد و در کنار هم بودن میراث فرهنگی و شهرداری و اعضای شورای اسلامی شهر در این حوزه را باید قدردانی کرد.
وی همچنین تصریح کرد: کمک به شهرداریها کمک به مردم و شهر و قدم برداشتن در ایجاد فضاهای سبز و سراهای فرهنگی ، ورزشی ، عمومی و خدماتی شهر است.
شهردار میبد نیز گفت: شهر میبد بیش از ۲۰ دارای رتبه نخست قبولی کنکور سراسری است و این شهر ، شهرعالمان ابولفضل رشید الدین میبد عالم و مفسر قرآن کریم ، قاضی میر حسین شاعر و عارف میبدی ، آیت الله حائری مهرجردی موسس حوزه علمیه قم و آیت الله اعرافی است.
مجید بهارستانی افزود: بعد از یکصد سال که از تاسیس حوزه علمیه قرآن توسط آیت الله حائری می گذرد ، مجدد مدیریت حوزههای علمیه کشور را آیت الله علیرضا اعرافی به عهده دارند که مایه مباهات میبد است.
وی همچنین شهر میبد شهر زیلو ، سفالگری ، کاربافی و موتابی معرفی کرد که دارای سه هزار و ۲۰۰ هکتار وسعت است و از این میزان وسعت بیش از ۸۵۰ هکتار بافت ارزشمند تاریخی و ۶۰۰ باغهای هم پیوند را شامل میشود.
شهردار میبد تک بناهای میبد از جمله کهندژ نارین قلعه و مجموعه کاروانسراهای شاه عباسی ، چاپارخانه ، آب انبار کلار و یخچال حشتی کم نظیر را جهانی و ملی معرفی کرد و به آثار ارزشمند دیگر شامل قلعههای تاریخی مهرجرد و بارجین و حدود بیش از ۲۰ آسیاب آبی از جمله آسیاب دو سنگی آبی محمد آباد اشاره کرد.
وی افزود : همه اینها نشانه همت بالای ساکنین و همچنین اهمیت استراتژیک و جغرافیایی شهرستان میبد است ، همچنین تولید بیش از ۶۰ درصد کاشی کشور در این شهر و مبدل شدن آن به قطب کاشی و سرامیک ایران نشان از همت والا و سختکوشی مردمان این شهر دارد.
جواد فیاضی رییس شورای شهر میبد نیز بهترین منابع درآمد مالی شهرداری را منابع درآمد مالی پایدار عنوان کرد و گفت: میبد و استان یزد پتانسیل و ظرفیت گردشگری دارند که از این ظرفیت هنوز استفاده بهینه نشده و در صورت بهینه استفاده کردن منابع درآمد پایدار حتی بیش از درآمد نفت ایجاد میکند.
گفتنی است در این نشست مباحث آموزشی در ارتباط با در ارتباط با مدل های مدیریت شهری ، اشراف داشتن و مسلط بر قوانین ، اجرای صحیح قانون و بدون تبعیض ، توجه به حقوق شهروندی بر اساس قانون اساسی ، تقویت ساختار شوراها و شهرداریها با افزایش دایره مشورتها ، مطالعه و آموزش و بهروزرسانی آموزشها و مباحث ایجاد منابع پایدار برای شهرداریها مطرح شد.
پرسش و پاسخ و مطرح کردن مباحث مختلف شهری و همچنین بازدید از کهندژ میبد معرف به نارین قلعه از برنامه های دیگر نشست شهرداران و روسای شوراهای اسلامی شهرهای استان یزد بود.