عملیات زیرسازی و آسفالت خیابان امام خمینی(ره) میبد از میدان شهرداری تا سه راه سعیدی روز 18 مهرماه 1401 شروع شد و با وجود تلاش‌های انجام شده برای تسریع در اجرای پروژه به طول کشیدن آن موجب گلایه مندی کسبه و شهروندان شده‌است.

عملیات زیرسازی و آسفالت خیابان امام خمینی(ره) میبد از میدان شهرداری تا سه راه سعیدی روز ۱۸ مهرماه ۱۴۰۱ شروع شد و با وجود تلاش‌های انجام شده برای تسریع در اجرای پروژه به طول کشیدن آن موجب گلایه مندی کسبه و شهروندان شده‌است.

خیابان امام خمینی(ره) میبد با قدمت ۵۰ سال به معابر مهمی مانند سلمان فارسی، بلوار بسیج، خواجه رشید الدین میبدی، معلم، بلوار قاضی میر حسین، مسجد جامع و همچنین هفت تیر متصل گردیده‌است.

کهندژ نارین قلعه در ابتدای این خیابان اصلی شهر و بافت تاریخی منتهی به مسجد جامع و همچنین محله تاریخی کوچُک مکان بازدید گردشگران و مسافرانی است که یکی از مقصد های گردشگری و سیر و سیاحت خود را شهر هفت هزار ساله میبد انتخاب می کنند.

شهروندان در این خیابان با مشکلات زیادی ازجمله ترافیک ، آبگرفتگی در زمان بارندگی‌های شدید ، مشکلات مرتبط به آسفالت های خراب و عدم وجود پارکینگ روبرو هستند، شروع عملیات ساماندهی خیابان با وجود اینکه مشکلاتی را برای تردد مردم و به ویژه کسبه در زمان  اجرای پروژه به وجود می‌آورد ، موجب خوشحالی شهروندان شد که البته اکنون به طول کشیدن پروژه و روند انجام آن از جمله قطع درختان به صورت نامنظم و در نظر نگرفتن فضای یکسان برای پیاده‌روها و عدم توجه به مشکلات ترافیکی  و عدم جمع آوری نخاله‌ها بعد از گذشت بیش از یک ماه از شروع پروژه سامادهی مسیر پیاده روها  برای نابینایان نارضایتی هایی را موجب شده‌است.

یکی از کسبه خیابان امام در گفت و گو با پایگاه خبری بام میبد گفت: بیش از یک ماه است که از شروع عملیات آسفالت خیابان امام می‌گذرد و هنوز هم مشخص نیست تا چه زمانی این پروژه به طول بکشد و مختل شدن کسب و کارها در این محدوده ادامه داشته باشد.

دهقانی در ارتباط با ساماندهی باغچه های خیابان هم اظهار کرد: تعدادی از درختان قطع و تعدادی را باقی گذاشته‌اند و آن درختانی هم که قطع کرده کرده‌اند دوباره یک درخت به جای آن کاشته‌اند که به نظرم اگر قرار بود دوباره درختی جایگزین شود چه دلیلی برای کندن درخت‌ها به این صورت دارند.

کاسب دیگری نیز با اشاره به طوماری که کاسبان محدوده اجرای فاز اول پروژه زیرسازی و آسفالت خیابان امام خمینی(ره) میبد از ابتدای خیابان امام تا سه راه هفت تیر برای معترض شدن به وضعیت به طول کشیدن پروژه امضا کرده‌اند ، گلایه کرد که برای این پروژه برنامه ریزی انجام نشده و در حین کندن خیابان درحال برنامه ریزی برای نقاط مختلف خیابان برای جابه جایی‌ها هستند.

همچنین به گفته امید مظلومیان در مکان‌هایی که از وسعت پیاده رو کم کرده‌اند تا به وسعت خیابان افزوده شود ، بعضی مکانها نیاز به آزاد سازی دارد که انجام نشده و با توجه به این موضوع اقدامات انجام شده برای تعریض خیابان تاثیری در عریض کردن خیابان ندارد.

وی افزود: ساماندهی باغچه‌ها هم مشکل دارد ، مکان‌هایی درختان را قطع کرده‌اند و به جای آن درختهایی کاشته‌اند که بی فایده است ، مکان‌هایی هم درختان را قطع نکرده و سنگ چین کردن دور آن درخت دوباره باغچه ایجاد کرده‌اند.

سید علی اصغر حضیرئی کسبه‌ای که سالهاست در جنب خیابان آیت مغازه دارد نیز گلایه کرد: این پروژه به طول کشیده و با اینکه قول داده‌اند تا ۱۷ ماه آبان تمام شود ، هنوز عملیات ناتمام است.

وی با بیان مشکلاتی که در روند اجرای پروژه نمایان است ، اظهار کرد: درختانی نوچه را بیرون آورده و دوباره به جای آن درخت کاشته‌اند ، مکان نبش خیابان آیت یک چوب خشک باقی گذاشته‌اند و دور آن را سنگ چینی کرده‌اند که این کار گذشته از ایجاد مشکل در پارک خودرو در مکان دور برگردان نیز موجب ایجاد ترافیک می‌شود.

حبیب الله ابراهیم پور یکی از کاسبان قدیمی هم گفت: ۱۰ سال درخت زیتون پرورش داده بودم که شهرداری آنها را قطع کرد و به جای آن ۱۰درخت زیتون که هفت تا از آنها بزرگ بود و سه تا کوچک به قول خودشان درخت مثمر کاشته‌اند.

یکی از کاسبان نیز به عدم ساماندهی پروژه ای که برای نابینایان در پیاده رو توسط شهرداری اجرا شده است ، اشاره کرد که مدت یک ماه است به حال خود رها شده و موجب آسیب دیدن افراد سالم نیز می‌شود.

یکی از شهروندان نیز برای جلوگیری از آبگرفتگی در خیابان در موقع بارندگی ایجاد حوضچه سپتیک یا چاه سپتیک را پیشنهاد کرد که باید در ته آن بتن نشود تا آب جذب آب‌های زیرزمینی شود.

پیمانکار پروژه آسفالت خیابان امام نیز در ارتباط با اندیشیدن تمهیدات برای کنترل آب باران در هنگام آسفالت و ساماندهی خیابان امام گفت: در طرح ایجاد کانال برای کنترل آب باران پیش بینی نشده است و با این وجود در مکان‌هایی شیب نامناسب است اصلاح می‌شود.

سید جلیل میرجلیلی نظارت بر پروژه از سوی کارفرما یعنی شهرداری را نیز یادآور شد.

شهردار میبد در ارتباط با آنچه از سوی مردم مطرح شد گفت: سه پروژه در خیابان در دست اجرا است و پروژه بزرگ خیابان نیز به رفوژ میانی خیابان ، زیباسازی ، تعویض روشنایی‌ها ، تبدیل چراغ‌های پر مصرف به کم مصرف ، ایجاد پارکینگهای جزیره ای ، جایگزینی درختان غیر مثمرتفکیک می‌شود.

مجید بهارستانی افزود: بر طبق نظر کارشناسان در خصوص قطع درختان و جایگزینی  آنها ، نسبت به یکسان بودن درختان که موجب زیبایی خاصی می شود ، توجه شد و به جای درختان قطع شده در خیابان امام درخت نارون کاشته می شود و درختان زیتون قطع شده ابتدای خیابان در سراشیبی نارین قلعه را نیز با بردن درختان درختان به پارک غدیر ، اقدام جا به جایی و جایگزینی درختان انجام گرفت.

وی همچنین اظهار کرد : درختان کاج شیره گرفته بود ، جابه جایی آنها امکان پذیر نیست ، قطع این درختان مورد درخواست مردم نیز می باشد و در ارتباط با درختانی که قطع نشده‌اند نیز شورای ترافیک به دلیل کهنسال بودن درختان مجوز قطع کامل درختان را نداده‌است و در این خصوص مصوبه شورای ترافیک اجرا شد.

شهردار میبد در ارتباط با اندیشیدن تمهیدات برای کنترل باران در موقع بارندگی بیان کرد و گفت: در خیابان به جز مقاطعی جزیی در محدوده سه راه‌ها آب گرفتگی نداریم و در مکان‌هایی به دلیل حفاری‌ها و نشست‌ها آبگرفتگی دیده می‌شود گه انشاءالله به آسفالت جدید مشکلات آبگرفتگی برطرف می‌شود.

وی تصریح کرد: اجرای مصوبه طرح تعریض و تبدیل عرض خیابان از ۶ متر تبدیل به هشت متر  موجب می‌شود یک لاین برای پارکینگ و ۲ لاین نیز برای تردد داشته باشیم و همچنین باعث می‌شود که در مواقع اضطراری و اورژانسی یک لاین سبقت وجود داشته باشد.

بهارستانی در ارتباط با مشکل نبش خیابان آیت نیز گفت: درخت قدیمی بود و مجوز قطع درخت بر طبق مصوبه شورای ترافیک نداشتیم.

انجام عملیات زیرسازی و آسفالت خیابان امام خمینی(ره) یکی از درخواست های مردم از مدتها پیش بود که زیر سازی، روسازی و آسفالت این معبر حدفاصل سه راه سعیدی تا میدان جوان سال گذشته انجام شد و عملیات زیرسازی و آسفالت خیابان امام خمینی(ره) میبد از میدان شهرداری تا سه راه سعیدی روز ۱۸ مهرماه امسال شروع شد.