نشست شورای مخاطرات محیط زیست و تغییرات اقلیمی شهرستان میبد با اهالی رسانه و خبرنگاران برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری بام میبد؛ اولین نشست شورای مخاطرات محیط زیست و تغییرات اقلیمی شهرستان میبد با خبرنگاران و اهالی رسانه برگزار شد. در این نشست که آقایان ماندگاری مدیرعامل شهرک صنعتی جهان اباد، فتحزاده عضو هیأت علمی دانشگاه اردکان و عضو این شورا، زارع رئیس هواشناسی میبد و علایی رئیس اداره تعاون و کار شهرستان حضور داشتند اعضا این شورا توضیحاتی را پیرامون علل تشکیل شورا و حوزههای فعالیت آن ارایه کردند.
در ابتدای این نشست محمدرضا ماندگاری مدیرعامل شهرک صنعتی جهانآباد با اشاره به جلسه صنعتگران و قطعهسازان با حضرت آیت الله اعرافی گفت: متاسفانه با بداخلاقی یکی، دو رسانه که سخنان حضرت آیت الله اعرافی را تقطیع و تحریف کرده بودند اصل حرفهای ایشان که همانا درخواست عدالت در اجرای مصوبات استان بود به حاشیه رفت که از اهالی رسانه انتظار داریم درخواست ایشان را در رسانههای خود بازنشر دهند.
در ادامه دکترعلی فتحزاده دلایل تشکیل شورای مخاطرات محیط زیست را دغدغه متخصصان، مسئولان و صنعتگران در حوزههای تغییرات اقلیم و اثرات آن، مدیریت آب و خاک، پدیده گرد و غبار و کانونهای انتشار آن (اعم از داخل و خارج استان)، آلودگی هوا و منابع آلاینده خرد و کلان، مدیریت پسماند، اصلاح سبک زندگی و گفتمان سازی و مشارکت مردمی برشمرد و اظهار داشت: در اولین گام از آغاز فعالیت این شورا، مباحثی نظیر بررسی سلامت منابع آب شهرستان در قالب یک پروژه تحقیقاتی و با حمایت شهرک صنعتی جهانآباد میبد به انجام رسید و مشخص شد که خوشبختانه این منابع از سلامت لازم برخوردار هستند.
عضو هیأت علمی دانشگاه اردکان اظهار امیدواری کرد: با انجام برخی پروژههای پژوهشی توسط محققین و پژوهشگران مختلف بتوانیم اطلاعات درست و مستند علمی در رابطه با موضوع مهم محیط زیست را در اختیار افکار عمومی قرار دهیم و به این ترتیب سطح دانش و آگاهی عمومی را نسبت به مسائل محیط زیست ارتقاء دهیم.
وی ادامه داد: در مسایل محیط زیست، متاسفانه شرایط به گونهای شده است که سره و ناسره در هم آمیخته است و بعضی از مطالب که توسط برخی افراد درباره منابع آلودگی محیط زیست بیان میشود غیردقیق و حتی اختلافافکن است که باعث ایجاد التهاب و نگرانی در مردم میشود.
فتحزاده در همین رابطه توضیح داد: یکی از مهمترین منابع تولید ریزگردها و گرد و غبار در خارج از استان قرار دارد که با بررسی جهت وزش باد و یکسری فاکتورهای دیگر و همچنین استفاده از امکانات و پتانسیلهای بین المللی این موضوع در حال رصد بوده و ما بر همین اساس با همکاری مسئولان بلندپایه شهرستان برنامهای را دردست تدوین داریم تا در قالب یک کنسرسیوم مشترک بین استانی بتوانیم این مشکل را تا حد زیادی مدیریت و رفع نماییم.
وی همچنین از کلید خوردن طرح جامع محیط زیست شهرستان که از اولویتهای مصوب ۱۴۰۲ شهرستان میبد است خبرداد.
یکی از مهم ترین موضوعات مطرح شده در این نشست، ضرورت تشکیل و استقلال کمیته اضطرار مشترک بین شهرستانهای میبد و اردکان جهت مدیریت آلودگی هوا و کاهش اثرات زیانبار آن بود که با توجه به اختلاف معنیدار شرایط آلودگی هوای این دو شهرستان با مرکز استان، صلاحیت واکنش سریع و تصمیمگیری درباره تعطیلی ادارات و مدارس دو شهرستان در زمان افزایش سطح آلودگی را داشته باشد.
حمید زارع رئیس هواشناسی میبد نیز در این نشست گزارشی از تغییر شاخصهای آلایندگی در زمانهای مختلف ارایه داد.