رئیس بهزیستی میبد از انجام پنج هزار و 602 غربالگری بینایی کودکان توسط مراکز زیر مجموعه در یک سال گذشته خبر داد و گفت: از این تعداد 179کودک به اپتومتریست مراجعه کردهاند.
به گزارش پایگاه خبری بام میبد؛ فاطمه السادات جوادیان با اعلام این خبر و با ارائه گزارشی از فعالیتهای اداره بهزیستی شهرستان و مراکز و موسسه های زیر مجموعه آن، پیشگیری از معلولیت ها در مدارس را 2 هزار 100 کودک، تعداد آزمایشات انجام شده را چهار هزار و 448 مورد و تعداد مشاوره های ارائه شده را 2 هزار و 56 مورد برشمرد.
وی با معرفی مراکز و موسسه های زیر مجموعه بهزیستی شهرستان اظهار کرد: در حوزه توانبخشي داري 7 مركز روزانه شامل مركزروزانه آموزشي و توانبخشي سارينا، مركزروزانه آموزشي توانبخشي اتيسم ، مركز روزانه حرفه آموزي رشد مركز روزانه آموزشي خانواده و كودك كم بينا و نابينا ، مركز روزانه آموزشي و توانبخشي سالمندان حبيب ابن مظاهر ، مركز روزانه آموزشي و توانبخشي بيماران رواني مزمن شبنم و مركز آموزشي جسمي حركتي طنين هستیم.
رئیس بهزیستی میبد با بیان اینکه از این تعداد چهار مركز علاوه بر ارائه خدمات در مراکز، دارای تیم خدمت در منزل براي معلولين نیز هستند. افزود: مركز مراقبت در منزل نجوا به معلولين دارای معلوليت شديد و خيلي شديد ذهني ،جسمي ، رواني و اتيسم ارائه خدمت خدمت به صورت مراقبت در منزل دارند. يك مراقب آموزش ديده هفته اي سه روز به منزل مددجو مراجعه و خدمات نگه داري و كارهاي مراقبتي را انجام ميدهد.
مركز ويزيت در منزل سالمندان حبيب ابن مظاهر ارائه دهنده خدمات فيزيوتراپي ،كاردرماني ،گفتار درماني و پزشكي را به سالمندان داراي معلوليت جسمي حركتي شديد و خيلي شديد است.
مركز ويزيت در منزل جسمي حركتي طنين به معلولين جسمي حركتي شديد و ضايعه نخاعي خدمات فيزيوتراپي و كاردرماني ارائه می دهد. مركز ويزيت در منزل بيماران رواني مزمن شبنم نیز ارائه دهنده خدمات مشاوره اي مددكاري پزشكي و روان پزشكي به معلولين رواني زن و مرد است.
وی همچنین شایع ترین اختلالات دوران کودکی را اختلالات اضطرابی بیان کرد و اظهار داشت: بسیاری اوقات علایم این اختلال با فرآیند رشد طبیعی کودک اشتباه گرفته شده و مانع تشخیص و مداخلات به موقع می شود. در صورت بی توجهی ،عدم تشخیص به موقع و درمان نشدن تا سنین نوجوانی و بزرگسالی ادامه می یابد و موجب افت عملکرد تحصیلی،اجتماعی و شغلی فرد و یا منجر به افسردگی و سوء مصرف مواد مخدر میشود.
وی با ارائه توضیحات بیشتر خاطرنشان کرد: برنامههایی در خصوص پیش گیری از اضطراب کودکان از سالهای قبل در مهدهای کودک و پیش دبستانی ها برگزار می شد که با توجه به شروع کرونا و تعطیلی مهدهای کودک ،سازمان بهزیستی کشور با راه اندازی سامانه ای خاص این طرح را بصورت مجازی می کند. والدین دارای کودک ۵ تا ۶ ساله جهت انجام تست اضطراب و تشخیص وارد سامانه به آدرس Moshavereh.behzisti.ir شوند و با وارد کردن کد ملی کودکپرسشنامه را پاسخ داده و از سامانه پاسخ بگیرند.
جوادیان همچنین با معرفی سامانه صدای مشاور۱۴۸۰ گفت: این سامانه جهت مشاوره غیرحضوری و تلفنی از سوی دولت درنظر گرفته شده است. هموطنان می توانند از طریق برقراری ارتباط با این خط تلفنی از خدمات این سامانه به صورت رایگان استفاده کنند. این سامانه تلفنی همه روزه از ساعت هشت صبح تا ۲۴شب به صورت رایگان مشاوره روانشناسی میدهد.
خط ۱۴۸۰ خط مشاوره تخصصی تلفنی به صورت رایگان است و کارشناسان متخصص، پشت این خط در حوزههای مختلف، مشاورههایی را به مردم ارائه میدهند. کارشناسان این خط در همه زمینهها ازجمله زمینههای کودک و نوجوان، تحصیلی و تربیتی، شغلی، مشکلات خانوادگی، سوالات پیش از ازدواج و روانشناسی بالینی شامل اختلالاتی نظیر افسردگی، اضطراب و وسواس به مردم ارائه خدمت میکنند.
وی تصریح کرد: در زندگی امروز با توجه به فشارها و اضطرابهای متفاوتی که وجود دارد همه مردم نیازمند خدمات مشاوره هستند و از آنجا که دسترسی به مراکز مشاوره حضوری ممکن است برای بعضی از افراد چالشهایی به همراه داشته باشد، خط تلفنی صدای مشاور از طرف سازمان بهزیستی، برای ارائه مشاوره رایگان فعال است.
روانشناس آنلاین برای مشاوره تلفنی و متنی، باعث صرفه جویی در وقت و هزینه افراد میشود.
رئیس بهزیستی میبد در خصوص مرکز ژنتیک میبد نیز گفت: این مرکز به همت آیتالله اعرافی و خیّر مرحوم دکتر حسین فیروزآبادی در سال ۱۳۹۱ تأسیس شد و بسیاری از آرزوها و اهداف آن، اکنون به واقعیت پیوسته است.
این مرکز به عنوان یک مرکز جامع تحقیقات ژنتیک با سابقه بیش از 13 سال مهمترین و مجهزترین مراکز خدمات مشاوره و تشخیص ژنتیک سازمان بهزیستی کشور می باشد که مجوزهای لازم تحقیقاتی از سوی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و همچنین دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی دارد که در استان یزد واقع شده است.این مجموعه با برخورداری از پرسنل فرهیخته، متخصص ، دانش، تجهیزات ، استانداردها و نرم افزارهای روز دنیا و حداکثر بهره گیری از ظرفیت های همکاری داخلی و خدمات مشاوره ای و تشخیص ژنتیک در جنوب شرق کشور ارائه مینماید.
وی خدمات مرکز تحقیقات ژنتیک میبد را خدمات مشاوره ژنتیک شامل مشاوره ازدواج های فامیلی، مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج و مشاوره قبل و حین بارداری معرفی کرد.
جوادیان با بیان اینکه مرکز تحقیقات ژنتیک میبد با داشتن امکانات پیشرفته و تیم متخصص و مجرب ارائه دهنده خدمات آزمایشگاهی نیز است، مهمترین خدمات آزمایشگاهی این مرکز را شامل آزمایشگاه سیتوژنتیک، آزمایشگاه مولکولی، آزمایشات غربالگری سلامت جنین معرفی کرد.
وی گفت: این مرکز ، اولین مرکز خیریه ژنتیک در کشور می باشد که امکان استفاده از کمک هزینه آزمایشات ژنتیک را برای خانواده های کم بضاعت را فراهم آورده است.وپرداخت هزینه های کلیه آزمایشات برای افراد تحت پوشش وغیر تحت پوشش براساس دهک درآمدی اخذمیگرددکه همین مورد از نگرانی خانواده ها در پرداخت هزینه کاهش میدهد.
او از دیگر فعالیتهای این مرکز را اعزام تیم سیار شامل پزشک مشاور ونمونه گیر به شهرستان های استان جهت انجام مشاوره های ژنتیک معلولین وخانواده های تحت پوشش در 12 شهرستان بیان کرد.
این مسئول با معرفی خط ملی اعتیاد 09628 بیان کرد: یکی از اقداماتی که از سال ۱۳۸۸ صورت گرفته است راه اندازی خط ملی وابستگی به مواد است که پاسخگوی سوالات افراد در زمینه پیشگیری از وابستگی به مواد و منابع و مراکز مرتبط برای درمان و سایر حمایتهای روانی و اجتماعی است.
این طرح با همکاری مسئولان دفتر اعتیاد بهزیستی و ستاد مبارزه با موادمخدر و مشاوره، اتوماتیکوار به خط ۱۴۸۰ مشاوره سازمان بهزیستی وصل می شود.
این خط هر روز از ساعت ۸ صبح تا ۹ شب آماده پاسخگویی و مشاوره به افرادی است که درباره اعتیاد، داروها و نحوه استفاده از آن و نشانی مراکز درمانی ترک اعتیاد که دارای مجوز از سازمان بهزیستی کشور وزارت بهداشت هستند اطلاعات تخصصی میخواهند
وی قابلیتهای این خط را افزایش تا 500 خط به صورت همزمان بیان کرد و با اشاره به برگزاری کارزارهای سانهای_پیشگیری از اعتیاد، والد آگاه، فرزند ایمن و آیا محبت کلامی به فرزندت ابراز می کنی؟ ، خاطر نشان کرد: ارتباط صمیمانه یک عامل مهم در ایجاد رابطه ایمن بین والد و فرزند بوده و می تواند از شکل گیری احساس تنهایی و انزوا در نوجوانان پیشگیری کند و آن ها را از روی آوردن به رفتارهای پرخطر مانند مصرف مواد اعتیادآور بازدارد.
جوادیان با اشاره به انجام حمایتها در خصوص بیمه مددجویان اظهار داشت: به منظورفراهم آوردن انگیزه ایجاد فرصتهای شغلی بیشتر برای جامعه هدف بهزیستی و ترغیب کارفرمایان برای جذب آنان ، مشوق های حمایتی بعنوان پرداخت حق بیمه خویش فرمایی وکارفرمایی دردستورالعملهایی حمایتی این سازمان در نظر گرفته شده است.
وی با ارائه توضیحات بیشتر گفت: پرداخت سهم بیمه خویش فرمایی مبلغی است که سازمان بهزیستی کشور بهمنظور تسهیلگری و تثبیت اشتغال مددجویان تحت پوشش این سازمان حداکثر به میزان ۲۳ درصد حداقل مزد تعیینشده کارگر مشمول قانون کار در آن سال مطابق دستورالعمل مربوطه به مددجوی خوداشتغال مذکور پرداخت مینماید.
پرداخت سهم بیمه کار فرمایی نیز مبلغی است که سازمان بهزیستی کشوردرراستای اجرای قانون جامع حمایت از معلولان، بهمنظور تسهیلگری و تثبیت اشتغال مددجوی تحت پوشش این سازمان حداکثر به میزان ۲۳ درصد حداقل مزد تعیینشده کارگر مشمول قانون کار در آن سال مطابق دستورالعمل مربوطه به کارفرمای بخش خصوصی درقبال بهکارگیری مددجوی مذکور، پرداختمیکند.