رئیس محیط زیست میبد گفت: 34 کارخانه آلاینده در سه ماهه اول سال 1404 به دنبال پایش و نظارت شبانه روزی بر صنایع و معادن اخطار دریافت کردهاند.
به گزارش پایگاه خبری بام میبد؛ علی اکبر کارگر در نشست با رسانه های شهرستان با تاکید بر اینکه پایش هر شب شهرک های صنعتی میبد انجام می دهیم. خاطرنشان کرد: اینطور نیست که محیط زیست میبد کاری انجام ندهد. همه بیداریم.
وی تصریح کرد: عوارض آلایندگی به محیط زیست تعلق نمی گیرد و با وجود اندک نیرویی که داریم، خوشبختانه با همکاری و کمک مردم اقدامات خوبی انجام داده ایم.
وی آمار نیروهای اداری را 5 نیرو شامل خودش و 2 نفر کارشناس و 2 نفر محیط بان برشمرد و راهاندازی سایت مطالعات لاکپشت مهمیزدار در منطقه مرور، فعال کردن منطقه شکار ممنوع با ساخت پاسگاههای محیط بانی هودر و بنستان، ساخت آبشخور برای حیات وحش، ایجاد سایت تکثیر و پرورش عقرب با همکاری بخش خصوصی، راه اندازی اولین سایت تکثیر و پرورش قوچ و میش همراه با شکارگاه در سطح استان به متراژ 100 هکتار، حمایت از راه اندازی باغ پرندگان ، حمایت از ایجاد موزه دائمی محیط زیست را از جمله اقدامات و فعالیتهای محیط زیست میبد در حوزه تنوع زیستی برشمرد.
وی از راه اندازی بوستان شهدای محیط بان در شهرک صنعتی به یاد 154 شهید محیط بان کشور که درراه اصالت حیات وحش و تنوع زیستی شدند، نیز به عنوان یک فعالیت خاص از سوی محیط زیست شهرستان نام برد.
کارگر پیشگام بودن شهرستان در دریافت تندیس واحد صنعتی سبز نسبت به شهرستانهای دیگر استان و در سطح کشور را نیز از افتخارات شهرستان عنوان کرد و به ارائه آموزش برای برای سرشیفتها جهت دغدغه داشتن برای رفع موارد آلایندگی و همچنین دعوت از اساتید کشوری و ارائه راهکار به صاحبان صنایع جهت کاهش موارد منجر به آلایندگی و آموزش و فرهنگسازی در سطح شهرستان و مدارس و دانشگاه و حوزه برای ارتقای فرهنگ زیست محیطی و ایجاد خانه های محیط زیست اشاره کرد.
وی در خصوص پویش نه به پلاستیک با بیان اینکه در این پویش کارهای خوبی با همکاری اساتید دانشگاه و همچنین کمک و حضور بسیار خوب دکتر فتح زاده انجام شده، اظهار کرد: چاپ و نصب پوستر، توزیع دفترچه با طرح های محیط زیستی بین دانش آموزان در مدارس برای اولین بار در کشور، چاپ پاکت ، آماده کرده سفره های نان و گذاشتن سفره در اختیار کارخانجات و آماده کردن لیوانهای سفالی و چاپ تقویم زیست محیطی را از جمله کارهای انجام شده در این پویش است.
رئیس محیط زیست میبد همچنین از بستن تفاهم نامه با آموزش و پرورش و دانشگاهها، برگزاری جشنواره داستان نویسی و چاپ 100 اثر داستانی به صورت مجموعه کتاب داستان با نام قوچ و قلم و تهیه منشور و امضای آن از سوی امام جمعه میبد، صنایع و مسئولان شهرستان به عنوان کارهای انجام شده نام برد.
این مسئول همچنین با ارائه گزارشی از سابقه فعالیت محیط زیست شهرستان گفت: محیط زیست میبد در سال 1379 بعد از تفکیک شدن از محیط زیست اردکان در مکانی اجاره ای به عنوان نمایندگی محیط زیست راه اندازی شد، اظهار کرد: از سال 80 با تبدیل شدن به اداره صورت رسمی با 2 نفر نیرو آغاز به فعالیت کرد و از سال 1383 مکان فعلی افتتاح شد.
کارگر افزود: سپس منطقهای با عنوان شکار ممنوع ما بین اشکذر و میبد را زیر پوشش و مدیریت این اداره قرار گرفت. کل حیات وحش این منطقه در آن زمان به 50 راس نمی رسید و بعد از آن با کمک محیط بانان و مردم روز به روز و سال به سال افزایش آمار داشتیم.
وی با بیان اینکه رشد منطقه مرور خوب بوده و در سال 1403 ، یک هزار و 895 راس برآورد شده است. راه اندازی اولین کارگاه تاکسیدرمی در شهرستان از جمله اقدامات محیط زیست برای بازدید مردم به ویژه دانش آموزان معرفی کرد.
مشاور امور محیط زیست فرمانداری ویژه میبد نیز با ارائه گزارشی از فعالیتهای فرهنگ سازی حفاظت از محیط زیست میبد؛ گفت: محیط زیست شهرستان به صورت قطره چکانی حمایت خیلی خوبی از چاپ پوستر و کاغذها برای راه اندازی پویش نه به پلاستیک داشتند. در این پویش دانشجویان و اصناف و مغازه دارها پای کار آمدند و به مدت سه هفته پنجشنبه ها پوسترها در مغازههای خیابان امام نصب شد.
دکتر علی فتحزاده تصریح کرد: مغازه دار با وجودی که هزینه زیادی بایت پلاستیک می دهد، اما حس رایگان بودن پلاستیک برای مشتری جهت گذاشتن اجناس در آن موجب می شود که مصرف پلاستیک افزایش پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: پویش نه به پلاستیک با نصب پوستر و توزیع دفترچه هایی با طرحهای محیط زیستی در مدارس شروع شده و انشاءالله با شروع ماه مهر قرار این با توسعه بیشتر در مدارس و میان مردم ادامه دارد.