برگزاری همایش نقش فرآورده های غذایی سالم و ارگانیک در سلامت جامعه / رفتن به سمت مصرف غذاهای لذیذ به جای غذای سالم

حجه الاسلام فلاح زاده متخصص طب سنتی با اشاره به تاثیری که غذا در سلامت جسم انسان دارد ، گفت : متاسفانه ما در حال حاضر بیشتر از این که به سمت غذای سالم برویم ، به سمت غذای لذیذ می رویم .

بام میبد : حجه الاسلام فلاح زاده از فعالان طب سنتی در همایش نقش فرآورده های غذایی سالم و ارگانیک در سلامت جامعه که در  سالن اجتماعات فرمانداری میبد برگزار شد، به برنامه ریزی کاملی که دین برای ما دارد ، اشاره نمود و افزود : با توجه به این برنامه ریزی در می یابیم که دین برای سلامت ما نیز برنامه ای دارد منتها ما بیشتر به ظواهر پرداخته ایم و به امور ریشه ای توجه چندانی ننموده ایم .

وی گفت : در قرآن مجید آیات و سوره های متعددی در ارتباط با خوراکی ها و تغذیه آمده است ، اما آیه مورد بحث امروز ما آیه 23 سوره عبس « فلینظر الانسان الی طعامه » می باشد که به معنی «انسان باید به غذایش نگاه کند » ، است .

فلاح زاده به چند مفهمومی که از این آیه به ذهن می آید ، اشاره نمود و افزود : از این آیه ممکن است این مفهوم به نظر آید ، که بنگرید به غذایی که می خورید به حالتان مفید است یا مضر که از این دیدگاه این آیه ، آیه ای از آیات پزشکی است و ممکن است معنی حلال یا حرام بودن را در این آیه ببینیم که در این صورت ، مسئله ای فقهی مطرح است .

وی در ادامه افزود : اگر با نظر کردن به این آیه ، به این فکر کنیم که غذایمان از کجا به دست آمده ، یک بحث عرفانی مطرح است ، و یا این که ممکن است این مفهوم را از آیه برداشت کنیم که اسنان موقع غذا خوردن باید به غذای خود نگاه کند نه به لقمه و غذای دیگران که در دهان می گذارند که از این دیدگاه ، این یک دستور اخلاقی است .

این متخصص طب سنتی خاطر نشان کرد ، این طور که به نظر می رسد مفهوم طعام غیر از آنچه که در ذهن ما وجود دارد، می باشد و آن بدین معنی است که هر چیزی که از بیرون بدن به بدن وارد شود و در صحت و مرض انسان تاثیر گذار باشد ، طعام نام دارد .

وی افزود : چیزهایی که از طریق دهان می خوریم ، غذاست ، آنچه هم که ما می بینیم خوراک محسوب می شود مانند نگاهی که به خربزه می کنیم و باعث خارش چشم و عطسه می شود یا نگاهی که به هلو می کنیم و باعث ریزش اشک از چشم می شود .فکر و پنداری که ما داریم و یا چیزهایی که بو می کنیم و باعث خوب یا بد شدن حالمان می شود ؛ غذا به حساب می آید .

فلاح زاده با اشاره به این که آنچه روی پوست می مالیم هم غذاست ،بیان کرد : لباس هایی هم که ما می پوشیم و باعث خوب شدن حالمان می شود و یا بد شدن آن ، خوراک منظور می شود ، انس گرفتن با دیگران که باعث ناراحتی یا خوشحالی ما می شود و یا چیزهایی که گوش می دهیم و بر روحیه و احوالاتمان تاثیر گذار است غذا هستند و همچنین غذاهای جنسی ، که اینها هم یک نوع خوراک است .

وی با تاکید بر این که غذا از هر نوع آن بر روی حال انسان تاثیر گذار است ، افزود : متاسفانه در حال حاضر ما بیشتر به به جای اینکه به سمت غذاهای سالم برویم به سمت غذاهای لذیذ رفته ایم ، لازم است خود را ملزم به استفاده از غذای سالم کنیم .

این متخصص طب سنتی گفت : خوردن عسل همراه با لبنیات نظیر شیر باعث افزایش جذب فسفر و کلسیم می شود که در عسل و شیر وجود دارد ، همچنین روغنی که ما در غذا استفاده می کنیم بسیار مهم است که از چه تهیه شده باشد ، تولید روغن هایی چون کنجد و ارده یک کار جهادی است زیرا روغنی طبیعی برای مصرف عرضه می نمایند.

وی افزود: به جای مصرف مکمل کلسیم ، می توان از بادام که سرشار از کلسیم است ، استفاده نمود یا مخلوطی از شیر و عسل و همچنین فسنجان که غنی از کلسیم می باشد.

فلاح زاده بوی گلاب را بسیار آرام بخش برای بدن دانست و به بوهایی که از مواد شیمیایی به مشام می رسد که در شتشوی ظروف و شستن دستها به کار می رود اشاره نمود و گفت : اینها بسیار برای بدن آسیب دهنده است ، اما بوی گل و بوهای طبیعی دیگر در سلامت انسان بسیار موثر است .

وی به چیزهایی که بر روی پوست استفاده می شود اشاره نمود و آنها را غذاهای پوستی دانست و افزود : مخلوط 50 قطره روغن زیتون و دو سه قطره آبلیمو بهترین روغن برای پوست است و به جای مواد شیمیایی که روزانه از منافذ پوست وارد بدن می کنیم ، می توان استفاده نمود.

این متخصص طب سنتی به روایتی از پیامبر هم اشاره نمود که روغن مالیدن بر بدن درد را از بین می برد.

وی خضاب کردن و رنگ نمودن مو را سنت پیامبر عنوان نمود و افزود : اما خضاب کردن باید با مواد طبیعی صورت گیرد نه مواد شیمیایی که برای پوست مضر است .

فلاح زاده در خصوص توصیه ای که در مصرف 8 لیوان آب شده است ، گفت : در مصرف آب باید  به منطقه ای که زندگی می کنیم و گرم و خشک بودن آن ، سنین مختلف ، مشاغل مختلف و جایی که افراد در آنجا به کار می پردازند ، مزاجهای خشک و تر ، زن یا مرد بودن و …توجه نمود ، نسخه پیچیدن در این مورد به صورت یکسان برای همه صحیح نیست ، باید به قدر تشنگی آب نوشید.

این متخصص طب سنتی به اینکه ما چه غذا و چه میوه ای  می خوریم و یا اینکه از چه ظرفی برای پختن غذا استفاده می کنیم نیز اشاره نمود و گفت : توجه به همه این موضوعات اعم از این که چه غذایی و چگونه غذا می خوریم در سلامت ما موثر است و باید حتما و حتما به غذا بنگریم و ببینیم ، آنجه را که می خوریم و آنچه را که نگاه می کنیم .