ارزش غذایی ماهی
وب سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا :ماهی حاوی بیشترین مواد مغذی مرغوب از جمله پروتئین مرغوب، اسیدهای چرب ضروری امگا 3 و امگا 6، ویتامین های محلول در چربی، مواد معدنی مانند فسفر، منیزیم، روی، سدیم می باشد. به همین دلیل متخصصان تغذیه از این ماده غذایی، به عنوان یک ماده غذایی سلامت بخش و کند کننده روند پیری یاد می کنند و توصیه می کنند که حتما در رژیم غذایی هفتگی یک تا دو بار از ماهی استفاده شود.
نقش ماهی در زیبایی و کند کردن فرایند پیری
تحقیقات جدید در مورد اسیدهای چرب موجود در ماهی ها (بخصوص ماهی های دریاهای آزاد) نشان داده که این اسیدهای چرب نقش بسیار موثری در کند کردن فرآیند پیری دارند. در ضمن، ویتامین E و عنصر روی موجود در ماهی برای سلامت و لطافت پوست موثر می باشند.
اسیدهای چرب ضروری (امگا 3 و امگا 6) موجود در روغن ماهی از جمله مواد مغذیی هستند که نقش موثری در پوست و شادابی مو دارند. بر اساس نظر محققان استرالیایی، امگا 3 موجود در روغن ماهی به حفظ رطوبت در سلول های پوستی کمک می کند و باعث تولید ماده مفید کلاژن در پوست و برطرف کردن لکه های پوستی می شود. به علاوه این که مصرف مداوم روغن ماهی در بهبود بافت ناخن ها تاثیر می گذارد و باعث تقویت ترکیبات موجود در ناخن می شود.
ماهی های آزاد که در دریاهای آزاد زندگی می کنند، در مقایسه با ماهی های پرورشی حاوی میزان بالاتری از اسیدچرب ضروری امگا 3 می باشند که این اسیدچرب در پیشگیری از بیماری های مزمنی مانند بیماری های قلبی- عروقی و ایجاد لطافت پوست و جوانی نقش بسیار مهمی دارد.
ماهی های دریاهای آزاد علاوه بر پروتئین و امگا 3، حاوی ویتامین های ضروری مانند ویتامین D، کلسیم و فسفر می باشند و مصرف منظم حداقل 1 تا 2 بار آنها در هفته مانع از بروز پوکی استخوان، مشکلات تصلب شرائین و مشکلات زوال مغزی نیز می شود.
نقش مصرف ماهی در پیشگیری از بروز آکنه
از جمله اثرات مهم دیگر ماهی، مقابله آن با بروز آکنه است، چون حاوی اسیدهای چرب ضروری برای بدن است که بر ترشحات غدد چربی در پیاز مو تاثیر می گذارد و مانع از بروز آکنه و جوش بر روی پوست می شود.
بهترین زوش طبخ ماهی
در حالی که بسیاری از خانواده ها، ماهی را به صورت سرخ شده مصرف می کنند، اما باید توجه نمود که بهترین روش طبخ ماهی، استفاده از روش بخارپز یا کبابی ( یا گریل کردن ) می باشد. در ضمن به منظور لذیذتر شدن ماهی می توان از آب لیمو یا نارنج و یا سرکه سیب استفاده کرد.
احتیاط های مهم در مورد مصرف ماهی دریاهای آزاد
در مورد ماهی دریاهای آزاد باید به این نکته توجه نمود که به علت وجود آلودگی های صنعتی موجود در دریاها باید از مصرف ماهی هایی که امکان آلودگی دارند یا توسط مراجع ذیصلاح تایید نشدند، اجتناب نمود. در ضمن در مورد ماهی های دریاهای آزاد باید توجه نمود که امکان دارد، برخی از این ماهی ها در برخی افراد ایجاد حساسیت های غذایی ( مانند دل درد، تهوع و استفراغ ) نمایند؛ به همین دلیل توصیه می شود در جهت پیشگیری از این موارد، هرگاه می خواهید ماهی نوع جدیدی را مصرف نمایید، حتما اولین بار با مقادیر کم آن را مصرف نمایید. نکته دیگری که در مورد مصرف ماهی باید به آن توجه نمود، مصرف ماهی خام در رستورانهای بین المللی است. در واقع به دلیل این که در بدن ماهی ممکن است انگل هایی مانند انگل آنیسکیس رشد نماید، بنابراین توصیه اکید می شود که هرگز ماهی خام استفاده نکنید. همچنین تحقیقات نشان می دهند که مصرف ماهی دودی خطر ابتلا به بیماری های بدخیم را بالا می برد. همچنین باید دقت کرد که تا زمان مصرف، ماهی در فریزر و دمای زیر 20 درجه سانتی گراد نگهداری شود.