بام میبد : به نقل از روابط عمومی اداره بهزیستی شهرستان میبد ؛ سید محسن فلاح رئیس این اداره با حضور در جلسه شورای شهر میبد ، ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص فعالیتهای بهزیستی از تشکیل 2 هزار و 375 پرونده معلولیت در بهزیستی شهرستان خبر داد و گفت: این معلولان از مراکز خدمات رسانی بهزیستی خدمات مختلف دریافت می کنند.
وی با اشاره به اینکه معلولیت در جامعه ما دارایی ابعاد مختلفی است، اظهار داشت: 2 تا 4 درصد از افراد جامعه ما به نوعی با سطوح مختلف معلولیت مواجه هستند که شامل معلولیت جسمی حرکتی، ذهنی، روانی مزمن، نابینا و ناشنوا می شود و معلولیتها نیز از نظر شدت و ضعف به 4 دسته خفیف، متوسط، شدید و خیلی شدید تقسیم بندی می شوند.
فلاح در مورد موسساتی که در زمینه توانبخشی با بهزیستی شهرستان همکاری دارند ، بیان داشت: در شهرستان میبد 6 مرکز خدمات معلولین شامل موسسه خیریه شبانه روزی محبت که شامل دو مرکز معلولین ذهنی شقایق و معلولین روانی شبنم و مرکز روزانه خدمات به معلولین روانی محبت، مرکز حرفه آموزی رشد در زمینه آموزش نوجوانان 12 تا 18 سال شامل نقاشی روی سفال و سرامیک، منبت کاری و موارد دیگر، مرکز کودکان ذهنی زیر 15 سال دختران که در سال جاری آغاز به کار کرده است، مرکز روزانه سالمندان حبیب بن مظاهر، مرکز خدمات جسمی حرکتی طنین و موسسه جامعه معلولین شهرستان که در زمینه خدمت رسانی به معلولین شهرستان فعالیت می کنند.
وی درباره جمعیت معلولین شهرستان اظهار داشت: در حال حاضر 2 هزار و 375 پروند معلولیت در اداره بهزیستی شهرستان به ثبت رسیده که از این تعداد هزار و 946 پرونده فعال و مابقی غیر فعال می باشد.
فلاح در مورد مستمری بگیران معلول سازمان اذعان داشت: از هزار و 946 پرونده ذکر شده 285 نفر بصورت ماهیانه و مابقی به صورت موردی مستمری دریافت می کنند. از هزار و 946 پرونده فعال اداره 498 پرونده جهت خدمت رسانی به بخش دولتی واگذار و مابقی توسط اداره تامین می شوند. در شهرستان میبد 98 معلول دانش آموز و 27 دانشجوی معلول داریم.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان میبد در زمینه افراد ضایعه نخاعی شهرستان ابراز داشت: 47 مورد ضایعه نخاعی در شهرستان وجود دارد که بیشتر آنها بر اثر تصادفات و سوانح رانندگی بوجود آمده است از تعداد 47 مورد ذکر شده برای 38 مورد هزینه پرستاری توسط اداره پرداخت می شود.
وی در مورد هزینه های انجام شده برای خدمت رسانی به معلولین توسط اداره اظهار داشت: جهت خدمت رسانی به معلولین از کمکهای موردی خیرین به سازمان مبلغ 22 میلیون ریال، از زکات فطریه و کفاره مبلغ 90 میلیون ریال هزینه شده است و همچنین این اداره مبلغ 130 میلیون ریال جهت مناسب سازی شامل: احداث سرویس بهداشتی، حمام و موارد دیگر برای معلولین و مبلغ 290 میلیون ریال نیز جهت خدمات توانبخشی، کمکهای بهداشتی و پزشکی معلولین هزینه کرده است.
فلاح در ادامه گفت: در سال جاری 174 پرونده جدید در اداره به ثبت رسیده ولی با توجه به محدودیتهای اعتبارات دولتی سهمیه جدیدی برای تشکیل پرونده به ما داده نشده است.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان میبد عدم ظرفیت سازی برای تساوی زندگی معلولین، اشتغال و مناسب سازی محیط را عمده ترین دغدغه های معلولین عنوان کرده و بیان داشت: برای مناسب سازی معابر و محیط زندگی معلولین نیاز به عزم ملی وجود دارد.
وی در مورد مشکل بیکاری معلولین ابراز داشت: متاسفانه با توجه به اینکه شهرستان میبد وضعیت مناسبی از نظر اشتغال دارد ولی این مورد درباره معلولین صدق نمی کند. عدم اعتماد به نفس خود معلول و عدم توجه و رغبت واحدهای صنعتی شهرستان برای بکارگیری معلولین از عمده دلایلی است که به این بیکاری دامن می زند. اگر کارخانجات شهرستان برای به کاری گیری حداقل یک معلول متعهد می شدند تا حد زیادی از مشکل بیکاری این قشر از جامعه کاسته می شد.
فلاح با اشاره به اینکه اداره بهزیستی آموزشهای مختلفی را جهت توانمند سازی معلولین و زنان سرپرست خانوار داشته عنوان کرد: ما برای تشویق جامعه هدف به کار آفرینی در همایشهای مختلف از کارآفرینان موفق بهزیستی تقدیر شده است. بهزیستی به کارفرمایانی که اقدام به بکار گیری معلولین کنند تسهیلات ویژه و مناسبی را ارائه می کند.
سید محسن فلاح در ارتباط با حوزه پیشگیری گفت : آموزش مهارتهای زندگی و آگاهسازی را از وظایف مهم اداره بهزیستی می باشد که جهت سایر اقشار جامعه در حال برگزاری می باشد.
وی در ادامه اظهار داشت : آسیبهای اجتماعی از نظام و قانونی درونی پیروی می کنند و به نوعی قانونمند هستند. همین قانونمند بودن آسیبها ، امکان کنترل و مدیریت آنها را فراهم می آورد . بنابر این آسیبهای اجتماعی نه تنها قابل مدیریت ،کنترل و پیشگیری هستند ، بلکه در صورت بروز ، قابل درمان هم هستند.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان میبد افزود : پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در هر جامعه ای موکول به شناخت علمی ویژگی ها و قوانین حاکم بر تحول آسیبها در آن جامعه است .
وی در ادامه با اشاره به اینکه ، این امر یکی از چالش های اساسی است که بیشتر کشور ها و دولتها به ویژه در جوامع رو به توسعه مانند ایران با آن روبرو هستند ، عنوان نمود : به همین دلیل میزان موفقیت هر کشور در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی به کارآیی و اثربخشی این نظام است.
سید محسن فلاح در ارتباط با بخش اورژانس خدمات اجتماعی افزود : مهمترین سر منشاء اختلافات خانوادگی عدم تفاهم اخلاقی ، تفاوت در سطح اقتصادی _ اجتماعی _ فرهنگی ، درونی نشدن فرهنگ استفاده از وسایل ارتباط جمعی ، کمبود مهارتهای سازگارانه ، حاکم نمودن اختلافات بر اثر دخالت اطرافیان ، عدم وجود مهارتهای ارتباطی از قبیل گفتگو و معاشرت ، عدم آشنایی با وظایف زناشویی و…. می باشد که امیدواریم با آموزشهای لازم توسط بخش اورژانس خدمات اجتماعی بهزیستی و همکاری مسئولین شاهد کاهش بحث آسیبها در سطح شهرستان باشیم.
.