یزد- ایرنا: حسین فلاح در نشست خوشه زیلو که با حضور مسئولین جهاد دانشگاهی برگزار شد ، افزود: تغییر کاربری هایی که توسط جهاد دانشگاهی به زیلو داده شده نظیر پارتیشن ، کیف و کفش کاری است که در فرآیند صنعت زیلو می تواند مورد توجه باشد ، همانطور که به عنوان یک سوال فنی از طرف کارشناسان شورای جهانی صنایع دستی مطرح شد.
فرماندار میبد در ادامه در ارتباط با همکاری مسئولین شهرستان میبد با جهاد دانشگاهی در زمینه ایجاد خوشه زیلو قول مساعد داد و اظهار امیدواری نمود این همکاری در سایه همراهی و همدلی در راستای انجام یک کار اجرایی و کاربردی ادامه پیدا کند.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی استان یزد نیز با اشاره به جهانی شدن زیلو که انشاالله اتفاق خواهد افتاد ، گفت: الگویی هم که برای توسعه این صنعت انتخاب می شود باید جهانی باشد.
محمد رضا دهقانی افزود : ایجاد خوشه الگویی است در صنعت که در بسیاری از کشورهای اروپایی ، آمریکایی و آسیایی جواب داده است و در میبد نیز با پیگیریهای چند ساله در حال جواب دادن است و در این ارتباط باید اعتماد ، همکاری و همدلی لازم وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد: تعداد واحدهای کسب و کار زیادی با دور هم جمع شدن 300 بافنده زیلو در میبد وجود دارد که می تواند به عنوان یک مزیت برای ما برگ برنده باشد.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی استان یزد درادامه با اشاره به نقش تسهیل گری که این مرکز خواهد داشت ، روند کار پروژه ای که می تواند با همکاری جهاد دانشگاهی ، شهرک صنعتی ، مردم ، زیلو بافان و نیز مسئولین صورت گیرد را تشریح کرد.
معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی فرماندار میبد نیز در این نشست با اشاره به بافت زیلوهای ماشینی با کیفیت پایین نخ آن ها که در حال ضربه به زیلوی میبد است ، گفت : همدلی و همکاری در میان مردم میبد وجود دارد و مهم این است که با عملی شدن تئوری ها میبد به حق خود در هنر صنعت زیلو برسد.
زیلوبافی در شهر میبد سابقهای دیرینه دارد، برخی سابقه آن را به قرن هشتم ه .ق و دوره مظفریان نسبت میدهند، قدیمیترین و در عینحال نفیسترین زیلوهای میبد، به قرن 12 ه .ق تعلق دارد و بر روی آن 24 سجاده طراحیشده است.
میبد یکی از مراکز عمده زیلوبافی بوده و سالها قبل، صدها خانوار از محل درآمد آن امرار معاش میکردند.
روشنائی معابر بفروئیه ساماندهی میشود
با همکاری شهرداری بفروئیه و اداره برق استان روشنائی معابر بفروئیه تامین و ساماندهی میشود.