یزد- ایرنا : ‘غدا هیجاوی’ عصر دوشنبه در مراسم انتخاب شهر میبد به عنوان شهر جهانی زیلو خطاب به هنروران و پیشه وران میبد اظهار داشت: باعث افتخار است که در این جشن همراه شما هستم و در این جا از سازمان میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع ایران تشکر می کنم که با دعوت از من موجب شد در شادی مردم میبد شریک شوم.
وی افزود: برنامه مدون و جامع اداره میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی باعث شده که ما از کارگاه های زیلو بافی و همچنین از موزه زیلو که نقطه عطفی با داشتن زیلوی های مربوط به قرن نهم میلادی و دوره جدید با نقش و نگاره های سنتی بود بازدید داشته باشیم .
رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی همچنین به زیلوی سرامیکی پهن شده در نارین قلعه میبد اشاره کرد که آنها را تحت تاثیر قرار داده است.
غدا هیجاوی راهکار توسعه و زنده نگه داشتن زیلو را آموزش آن در مراکز دانشگاهی ، مدارس ، مراکز زیلو بافی و انتقال این مهارت از نسلی به نسل دیگر عنوان کرد.
مشاور معاونت صنایعدستی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در این مراسم اشاره کرد : با جهانی شدن زیلوی میبد بر آن هستیم که سهم خود را در بازارهای جهانی افزایش دهیم و شاهد به نظاره نشستن تجارت جهانی زیلو باشیم.
ویدا توحدی با اشاره به اینکه حسینیه عالی ترین مقام جمهوری اسلامی ایران با زیلوی میبد فرش شده است افزود : باید به ائمه جمعه سراسر کشور و امور مساجد نامه نگاری شود تا زیلوی میبد که تهیه شده از الیاف طبیعی است در اماکن مذهبی و حسینیه ها استفاده شود.
استاندار یزد نیز در این مراسم با تبریک به مردم میبد به خاطر ثبت شهر میبد به عنوان شهر جهانی زیلو گفت : مردم میبد همت بسیار والایی دارند و بدون کمک دولت با دستان آنها ساخته شده است.
محمد علی طالبی مهمترین ویژگی خوب میبد در استان یزد را مشارکت خوب مردم در استان یزد عنوان کرد به خصوص در حوزه های اقتصادی و صنعتی که امروز نمود آنها در استان دیده می شود.
وی همچنین به حوزه های فرهنگی واجتماعی که مردم میبد در آنها سرآمد هستند و نیز به سهم به سزایی که آنها در شاخص های استان یزد در کشور دارند، اشاره کرد.
استاندار یزد فعالین تلاش گر واحد های صنعتی ، اشتغال و کارآفرینی را سرمایه های استان دانست که باید مدیران استان در تسهیل کار آنها تلاش کنند.
همچنین نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی نیز از کسانی که در ثبت شهر میبد به عنوان شهر جهانی زیلو نقش داشته اند تشکر کرد.
دکتر کمال دهقانی فیروزآبادی تصریح کرد : زیلوبافی سینه سینه به ما رسیده است ، همه ما زیلو بافی کرده ایم و کمک کار استادان بوده ایم .
شهر میبد پنجم آذرماه 97 و پس از ارزیابی توسط ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی در آبان ماه 97، به عنوان شهر جهانی زیلو معرفی شد .
قدیمیترین زیلو مربوط به 850 سال پیش است که در موزه میبد نگهداری میشود، نفیسترین زیلوی میبد نیز متعلق به قرن 12 هجری قمری است که بر روی آن 24 سجاده طراحیشده و در حاشیه آن نام واقف و تاریخ هزار و 118 هجری قمری نقش بسته است.