محمود شاکری شمسی در نشست شورای بحران شهرستان میبد افزود: با توجه به مهم بودن شورای تامین شهرستان خوب است به شورای مدیریت بحران به همین نگاه نگریسته شود و به زمان برگزاری مشخص و به طور معمول دو هفته یک باربا دستور کار مشخص عنایت شود وانتظاراست که کارگروههای چهارده گانه فعال باشند و این طور نباشد که گزارش از برگزاری جلسه های کارگروهها ماه تا ماه و گاهی دو ماه یک بار داشته باشیم.
وی تصریح کرد: همه ما وظیفه ای داریم و نسبت به مقامی که از طرف مردم و دولت به آن انتصاب شدهایم ، باید وفادار باشیم.
مدیرکل مدیریت بحران استان یزد یادآور شد: کشور ایران بر روی یک گسل فعال قرارگرفته و جزء 10 کشوری هستیم که با بالاترین بحران های طبیعی رتبه چهارم را در این ارتباط در دنیا دارد.
وی ادامه داد: دو سوم بحران ها ازمیان 44 بحران طبیعی دنیا نظیر سیل ، زلزله ، طوفان، ریزگرد ، بهمن ، رانش زمین و… در ایران اتفاق می افتد و احتمال اتفاق افتادن بسیاری از آنها در استان یزد نیز می رود همانطور که 90 درصد سرزمین ایران در معرض زلزله است و 75 درصد جمعیت نیز به نوعی با سیل مقابله میکنند.
شاکری شمسی همچنین اظهار داشت: مردم بر چگونگی رفع بحران نظارت دارند و مسئولین در زمان بحران توسط مردم به عنوان ناظر ارزیابی می شوند.
وی در برخورد با تخلفات و ساخت و ساز در مسیر سیل که همراه با رافت اسلامی و راهنمایی متخلفان به کمیسیون 100 صورت می گیرد ، تاکید کرد.
این مسئول حضور مردم در مدیریت بحران همراه با آموزش دادن به آنها را ضروری دانست و بر آن تاکید کرد.
حادثه سیل نشان داد که با طبیعت نمی شود شوخی کرد
فرماندار میبد نیزگفت:اقدامات خوبی در بهینهسازی و گشایش مسیرهای سیل شدهاست ، مسیرهایی که بعضی به میدان و زمین مسطح تبدیل شده است و این آسیبهایی است که شهرداری به تنهایی از عهده برنمی آید.
حسین فلاح افزود:حادثه سیل اخیر نشان داد که با طبیعت نمی شود شوخی داشت و باید با تامین اعتبار گشایش مسیرهای سیل ، پل گذاری و گذاشتن سدها و بندهای خاکی پیگیری شود.
وی در ادامه به انجام اقدامات در منطقه درین و اقداماتی که باید شود مانند گذاشتن سه دهنه پل اشاره کرد و بر استفاده از ظرفیت های مردمی تاکید کرد و از همراهی سپاه میبد و دیگر ارگانها در حادثه سیل علی رغم فوتی هایی که داشت برای کنترل بحران تشکرکرد.
بازگشایی مسیرهای سیل با همکاری ممکن است
شهردار میبد هم با اشاره به هم به بازگشایی مسیر سیل در محدوده دانشگاه آزاد میبد که مورد پیگیری قرارگفتهاست گفت: در گشایش مسیرها شهرداری و فرمانداری به تنهایی نمی توانند کاری را انجام دهند و باید گاهی از استانداری پیگیری شود.
علیرضا نقوی افزود : بازدیدهایی از مدارس و بانکها انچام شده و تذکراتی در ارتباط با فرسودگی فضاها داده شده است
دراین نشست به خسارتهای خشکسالی ، بیمه دامپروری و کشاورزی به ویژه های دامهای پرتولید، انجام زیرساختها ، تقویت قنوات ، ایجاد سیل بندها ،افزایش وام های مسکن ، ایجاد سامانه سیل ، مقاوم سازی ساختمانها ، ایجاد ساخت و سازها با نظارت و همراه با رعایت شرایط ایمنی ، پیگیری بیمه ها و… اشاره شد.