دکتر عباس کلانتری خلیل آباد در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت روزخبرنگار(17 مرداد) افزود: دانشگاههای استان یزد از دیگر دانشگاه ها در سطح کشورچیزی کم نداشته و هرچه پذیرش دانشجو از میان داوطلبان استانی بیشتر باشد با توجه به هزینه ها و مشکلات فرهنگی که پذیرش دانشجویان با فرهنگهای متفاوت به دنبال دارد ، بهتر است .
وی با اشاره به اینکه دانشجویان بومی با کاهش هزینه تحصیل می توانند از ظرفیت ها و امکانات خوب دانشگاههای استان استفاده کنند،هزینه یارانه ای پرداختی به طور متوسط برای فقط غذای هر دانشجوی غیربومی را 4 میلیون تومان در سال ذکر کرد .
رئیس دانشگاه میبد در ادامه با معرفی دانشگاه میبد افزود:دانشگاه میبد در سال 74 به عنوان مرکز آموزش عالی وابسته به دانشگاه یزد با ارائه رشته دبیری الهیات تاسیس شد و در سال 88 با ایجاد رشته ایرانشناسی به مجتمع آموزش عالی تبدیل گردید و با توجه به زیر ساخت هایی که توسط خیرین فراهم شد و با پیگیری مسئولین به ویژه امام جمعه این مجتمع از سال 92 تحت عنوان دانشگاه میبد فعالیت دارد.
وی افزود: دانشجودراین دانشگاه که در حال حاضر در مقطع کارشناسی 15 رشته ، مقطع کارشناسی ارشد 14 رشته و در مقطع دکتری نیز 4 رشته دارد به همت خیرین و مردم با کمترین هزینه و به صورت رایگان به تحصیل میپردازد و دولت به جز سرانه دانشجویی در این دانشگاه هزینهای نمیکند.
راه اندازی رشته با توجه به نیاز به آنها
کلانتری ادامه داد : رشته ها بر اساس نیاز شهرستان ، استان و کشور راه اندازی شده ، بعضی رشته ها خاص هستند نظیر ایرانشناسی و یا رشته مهندسی پزشکی در مقطع لیسانس که درسطح استان تنها در دانشگاه میبد ارائه میگردد ودر رشته الهیات که این دانشگاه به عنوان قطب محسوب میشود.
وی اضافه کرد: ازمیان 72هیئت علمی دانشگاه همه استادیار و دانشیار هستند ، تجهیزات و امکانات دانشگاه متناسب با رشته ها در سطح بالایی است ،همچنین این دانشگاه در طرح آمایش پیشگام بوده و دانشگاه علمی کاربردی میبد با نظر مسئولین دانشگاه در دانشگاه میبد ادغام و کارکنان ،تجهیزات و امکانات این مرکزنیز به دانشگاه میبد انتقال یافت.
رئیس دانشگاه میبد تعداد دانشجویان پذیرش شده دانشگاه را 535 دانشجو در زیر مجموعه سه گروه علوم انسانی ، علوم تجربی و ریاضی عنوان کرد که در زیرگروه علوم انسانی 276 نفر ، علوم ریاضی 214 نفر و 45 نفر هم در گروه آزمایش علوم تجربی پذیرش شده اند و در یک رشته جغرافیا نیز با توجه به سوابق تحصیلی پذیرش دانشجو صورت می گیرد و در هیچ رشته ای می توان گفت ریزش دانشجو نداشته ایم.
وی تصریح کرد: دانشگاه میبد از همه جهات آموزشی ، تجهیزات ، امکانات و تعداد دانشجویان و پذیرش هیئت های علمی در سالهای اخیررو به رشد می باشد وبا توجه به آمارها که 60 درصد دانشجویان در مقطع کارشناسی در مقطع کارشناسی ارشد پذیرش می شوند و بالای 60 درصد نیز جذب بازار می شوند سطح کیفی مطلوبی دارد.
کلانتری همچنین گرایش دانشگاه به مهارت افزایی دانشچویان درچند رشته را نیز برشمرد که با پیوستن دانشگاه علمی کاربردی به این دانشگاه این هدف سرعت بخشیده می شود.
هدف دانشگاه ساماندهی فعالیت های فن آورانه است
وی راه اندازی کلنیک حقوقی برای خدمت به مردم و نیز کاروزی دانشجویان وهمینطورالحاق و منتقل شدن مرکز رشد و فناوری میبد متشکل از 18 شرکت به دانشگاه با هدف ساماندهی فعالیتهای فن آورانه را نیز یاد کرد.
این مسئول خوابگاه های دانشگاه را با کیفیت خواند و از انجام 13پروژه عمرانی فعال و در جریان را هم با استفاده کمکهای خیری و جذب اعتبارات ملی که فعلا به صورت اوراق است نیز ذکرکرد.
کلانتری درادامه هدف دنبال شده را در رشته های مهندسی ایجاد زنجیره تولید و تکنولوژی با دنبال کردن برنامهای منسجم و وارد شدن به تجاری سازی فنآوری عنوان کرد واظهار داشت : به تازگی با حضور 2 دانشیار و 3 استادیار رشته مکانیک با قوت راه اندازی شده ، در مقطع کارشناسی ارشد نیز با راه اندازی رشته های مهندسی مالی ، مواد گرایش ریخته گری دانشگاه شروع به پذیرش دانشچو کرده ، مجوزمهندسی پرشکی هم گرفته شده که با تکمیل ظرفیت راه اندازی می شود.
وی همینطوربه خریداری سه هزارعنوان کتاب برای کتابخانه با استفاده از اعتبارات و نیز مجازاتهای جایگزین با همکاری دادستانی میبد در سال گذشته اشاره کرد.
رئیس دانشگاه میبد فعالیتهای فرهنگی دانشگاه به مناسبتهای مختلف با همکاری دفتر نهاد رهبری و بسیج دانشجویی و همینطور رصد فضای مجازی با تشکیل کمیته فضای مجازی را نیز برشمرد.
وی همچنین در ادامه 18 کرسی نظریهپردازی را نیز که سال گذشته در دانشگاه میبد برگزارشد و از این نظر دانشگاه در کشور نمونه شده است را برشمرد و به برگزاری مسابقات مناظرهای دانشجویی که این دانشگاه درارتباط با آن دراستان مقام دوم را به دست آورد و درکشور نیز رتبه ای نزدیک به رتبه های برتر را حائز شد هم اشاره کرد.