سید محسن فلاح روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: مرکز تحقیقات ژنتیک میبد با هدف پیشگیری از معلولیتهای ژنتیکی و مادرزادی در سال ۷۲ مجوزهای لازم را از سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت و درمان گرفت و از سال ۸۰ با تامین زمین برای ساخت این مجموعه از سوی استان عملیات ساخت و ساز مکان این مرکز تحقیقاتی شروع و در سال ۹۱ نیز با حضور وزیر وقت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی فاز اول مورد بهره برداری قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر مرکز یاد شده در ۲ فاز اجرایی و خدمات و تحقیقاتی مشغول به فعالیت است ، ادامه داد: فاز خدمات و اجرایی مرکز شامل مشاروه ژنتیک ، انواع آزمایشگاهای ژنتیک ازقبیل آزمایشگاه سیتو ژنتیک،سیتوژنتیک مولکولی و مولکولی با مجهزترین دستگاههای آزمایشگاهی وبا نازلترین تعرفه( با تعرفه خیریهای) ، برگزاری دورههای کارورزی ویژه دانشجویان و داوطلبین ، دریافت گواهینامه مشاوره ژنتیک میباشد.
رییس اداره بهزیستی میبد طرح تحقیقاتی شناسایی واریانتهای شناختهشده و جدید رتینت پیگمنتوزای غیر سندرمی در خانواده با همکاری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی کشور و نیز طرح تحقیقاتی علت یابی بیماری ژنتیک در خانواده های حداقل ۲ فرزند معلول را از جمله طرح های تحقیقاتی این مرکز برشمرد که تا به حال به صورتی گسترده اجرا شده و یا در حال اجرا و بررسی نتایج است.
مرکز تحقیقات میبد یک مرکز جامع ژنتیک با سابقه بیش از هفت سال است
این مسئول اضافه کرد: مرکز تحقیقات ژنتیک میبد به عنوان یک مرکز جامع ژنتیک با سابقه بیش از هفت سال از جمله مراکز مشاوره و تشخیصی ژنتیک سازمان بهزیستی کشور و دارای مجوزهای لازم تحقیقاتی و آزمایشگاهی از سوی این سازمان و وزارت بهداشت و درمان میباشد.
وی تعداد نیروی تخصصی این مرکز که دارایphD ژنتیک و کارشناس ارشد این رشته هستند را 12 نفر برشمرد و به چهار هزار و ۲۵۰ آزمایش تخصصی نظیرغربالگری سلامت جنین ،کاریوتایپ ، آزمایش مولکولی ، آمینون سنتز و… اشاره کرد.
فلاح یادآور شد : این مرکز ، مرکزی پژوهشی ، تشخیصی ، آموزشی و دانش بنیان با جایگاه برتر کشوری و منطقهای در جنوب شرق کشور است.
وی تصریح کرد : با هدف برنامهریزی بهتر و تامین حقوق و مزایای پرسنل ، خرید تجهیزات آزمایشگاهی وهزینههای جاری پیشنهاد تخصیص ۲ و نیم میلیارد تومان اعتبار برای این مجموعه شد که با حمایت و پیگیریهای آیت الله اعرافی امام جمعه میبد ، فرماندار ، نماینده مردم میبد و تفت در مجلس شورای اسلامی و مدیر کل سازمان بهزیستی استان وسازمان مدیریت وبرنامه ریزی کشور اختصاص ردیف اعتبار در بودجه امسال و سالهای بعد برای این مرکزمصوب شد.
انجام آزمایشها با تعرفه خصوصی اما با صرفه
رییس اداره بهزیستی میبد همچنین اظهار امیدواری به ایجاد چرخه کامل آزمایشهای ژنتیکی در این مرکز آزمایشگاهی و تحقیقاتی کرد.
وی با اشاره به مزایده گذاشتن آزمایشگاه مرکز یاد شده بر اساس دستور العمل اجرایی ماده ۲۸ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و اجاره آن به موسسه خیریه تحقیقات ژنتیک دکترفیروزآبادی میبد گفت: آزمایشها در این مرکز با تعرفه خصوصی اما با صرفهتر از مراکز خصوصی دیگر انجام میشود.
این مسئول از خیرین بزرگوارخواست که مانند گذشته با هدف برداشتن گامهایی به سوی پیشگیری از معلولیتها و تولد نسل سالم و عاری از معلولیت از این مجموعه حمایت و پشتیبانی داشتهباشند.
مرکز شهرستان ۱۰۵هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.