دکتر مهدی حفیظی روز سهشنبه در گفتگو با ایرنا افزود: پیگیری حال بیماران مبتلا و مشکوک به کرونا که در بیمارستان بستری بوده و با مرخص شدن دارو دریافت میکنند و همچنین بیمارانی که به صورت سرپایی مورد درمان قرار میگیرند بر عهده شبکه بهداشت و درمان است.
وی اضهار داشت : مراقبان سلامت در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاهها و خانههای بهداشت، با در اختیار داشتن لیست بیماران به منازل آنها مراجعه و نحوه برخورد با بیماران و ضد عفونی کردن محیط منزل را به افراد خانواده بیمار آموزش میدهند.
رییس شبکه بهداشت و درمان میبد ادامه داد: همچنین مرکز بهداشت ملزم به بیماریابی کرونا در بین جمعیت بیش از 105 هزار نفری میبد میباشد و بر این اساس، این وظیفه از سه طریق پیگیری حال و آموزش بر مبنای سامانه سیب به بیمارانی که در سامانه خود اظهاری تکمیل فرم کردهاند ، غربالگری خانوار با تماس تلفنی با سرپرست خانواده ها و پرسیدن سوالات و توصیه به آنها در خصوص بیماری کرونا و همچنین وارد شدن به پروفایل تک تک افراد خانواده در سامانه و بیماریابی آنها از طریق پرسیدن سوالات مرتبط به علائم این بیماری از آنها انجام میشود.
بر اساس غربالگری توصیه های لازم به بیماران میشود
وی در ادامه اظهار داشت : در غربالگری بر اساس سوالات پرسیده شده و وضعیتی که افراد دارند به آنها توصیه میشود یا در خانه بمانند و موازین بهداشتی آموزش داده شده را راعایت کنند یا به مرکز 16 ساعته و یا با توجه به علائم بیماری به بیمارستان جهت درمان بیماری و یا بستری مراجعه کنند.
حفیظی به همکاری نیروهای بسیجی آموزش دیده در طرح غربالگری کرونا با شبکه بهداشت و درمان اشاره کرد و افزود : انجام فعالیتهای اطلاع رسانی با دادن اطلاعات موثق به مردم ، دایر بودن واحد مبارزه با بیماریها از صبح تا شب برای پاسخگویی به مردم و هماهنگ کردن فعالیتهای ستادی با کشیک بودن حداقل سه تا چهار نفر و مستقر بودن فعال بودن واحد بهداشت محیط از صبح تا شب که بر اساس دستورالعمل آموزش ضد عفونی و گند زدایی ، رعایت موازین بهداشتی ، نحوه کشیدن کارت ، بسته بندی و… را به اصناف و ادارات عهده دار هستند را یادآور شد.
وی با اشاره به پیشگیری و غربالگری به عنوان وظیفه اصلی حوزه بهداشت و درمان گفت: نظارت بر رعایت اصول و موازین بهداشتی در تهیه و توزیع مواد غذایی بر عهده شبکه بهداشت و درمان است که در صورت تخلف برخورد میشود.
رییس شبکه بهداشت و درمان میبد اضافه کرد: درهر مرکزی یک نفر ناظر کرونا تعیین شده تا بر انجام فعالیت های مرتبط به کرونا در مراکز خدمات جامع سلامت، نظارت داشتهباشد.
ویروس کرونا از طریق دستگاه تنفسی افراد و سطوح منتقل میشود
وی همچنین گفت : با توجه به اینکه منبع الودگی در ریه و دستگاه تنفسی افراد شامل بینی ، دهان ، چشم و حتی اشک چشم آنها و همین طور در سطوح است و از طریق ریه افراد بیمار با عطسه و سرفه و پاشیدن قطرات آلوده تنفسی افراد بیمار بر روی سطوح انتقال مییابد ، افراد بیمار و سالم باید مواردی را رعایت کنند.
ماندن در خانه از وظایف هم بیماران و هم افراد سالم است
حفیظی ادامه داد : از جمله وظایفی که هم بیماران و هم افراد سالم باید رعایت کنند ماندن در خانه است و بیماران اگر مجبور به رفتن به بیرون از منزل و حضور در فضاهای عمومی هستند باید حتما ماسک بزنند ، در صورت سرفه و عطسه با دستمال کاغذی جلوی دهان خود را بگیرند و در نهایت دستمال آلوده را در نایلون جمع کرده و در مکانی به صورت بهداشتی دفن کند.
وی با تاکید بر اینکه فرد بیمار باید تا 14 روز در خانه بماند تصریح کرد: افراد سالم نیاز به دستکش و ماسک ندارند مگر در تجمعها و فضای بسته که در صورت نیاز از ماسک استفاده میشود ، آنها باید از افراد بیمار دارای سرفه و عطسه و تب دوری کرده و فاصله گرفتن 2 متری از افراد در تجمعها و فضای باز را رعایت کنند و از همه مهمتر اگر به سطوح دست زدند به چشم و دهان خود دست نزنند و دستهای خود را با آب و صابون بشویند.
بیماری کرونا توصیه غذایی خاصی ندارد
این مسئول حوزه بهداشت و درمان یادآور شد: اگر افراد همراه با علائم بیماری کرونا بیماری زمینهای فشارخون ، دیابت ، قلبی و… دارند باید به مراکز 16 ساعته برای تحت درمان قرار گرفتن مراجعه کنند و اگر همراه با علائم ذکر شده تنگی نفس هم داشتند توصیه میشود به بیمارستان مراجعه کنند .
وی گفت : این بیماری توصیه غذایی خاصی ندارد اما در کل برای بیماریهای ویروسی خوردن سوپ و غذاهای مایع و میوهجات حاوی ویتامینها توصیه میشود.
ایرنا