مواد لازم
گوشت مرغ 500 گرم
سبزیجات معطر تازه شامل : نعنا , اسفناج ، تره و گشنیز حدود 500 گرم
سیر : دو حبه
رب آلوچه : دو تا سه قاشق سوپ خوری
لپه : 200 گرم یا یک پیمانه
رب گوجه فرنگی به میزان دو قاشق
ادویه مخصوص خورش : فلفل سیاه ، فلفل قرمز ، زردچوبه ، و نمک به میزان دلخواه
سه قاشق پیاز داغ
طرز تهیه
مقداری روغن داخل ماهیتابه می ریزیم ، حدود یک قاشق زعفران حل شده به آن اضافه می کنیم و بعد مرغ ها را در داخل آن تفت می دهیم .
بعد از تفت دادن تکه های مرغ ، آن ها را از ظرف خارج می کنیم و سبزی ها را داخل همان روغن تفت می دهیم .باید دقت داشته باشیم که سبزی زیاد تفت داده نشود ، زیرا باعث از دست رفتن ارزش غذایی آن می شود .
بعد از این که سبزی ها تفت داده شد و آب آن کشیده شد پیاز داغ را به مواد اضافه می کنیم ، سپس سیر رنده شده و رب گوجه را هم به مواد می افزائیم .
هر ماده ای را که اضافه می کنیم مختصری به آن تفت می دهیم .
در مرحله بعد ادویه جات را به مواد داخل ماهیتابه اضافه می کنیم و در ضمن برای از بین بردن عطر خامی ادویه ها را نیز تفت می دهیم .
سپس مرغ تفت داده شده را به مواد اضافه کرده و مقداری آب به اندازه ای که روی مواد را بگیرد ، داخل خورش می ریزیم .
اگر از آب جوشیده استفاده شود خیلی بهتر است .
بعد از آن در ماهیتابه را می گذاریم تا مواد با حرارت ملایم حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم جا بیفتد .
در صورت تمایل می توانیم در یک ربع آخر مقداری زعفران آب کرده به مواد اضافه کنیم تا عطر و طعم خوبی را ایجاد کند .
لپه را می توانیم جداگانه بپزیم و در آخر پخت اضافه کنیم و هم می توانیم لپه نیم پز را که آب آن را ریخته ایم بعد از ریختن آب در خورش به مواد بیفزائیم تا همراه بقیه مواد خورش به طور کامل پخته شود .
بعد از جا افتادن و به روغن افتادن خورش دو قاشق رب آلوچه و زعفران آب شده را به آن افزوده و خورش را هم می زنیم .
بعد از هم زدن و سپس دادن کمی حرارت خورش آماده است .
گفتنی است که این حورش از ارزش غذایی بالایی برخوردار است .
نوش جان
گردآوری : بام میبد
منبع : شبکه مجازی نگاه