معاون کل نظارت بر فرآورده های غذایی آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو اعلام کرد: گاهی خمیرمرغ در تولید کالباس و سوسیس ، همبرگر و حتی کباب کوبیده استفاده می شود درحالیکه استفاده از خمیرمرغ در این فرآورده ها ممنوع است.
سمیره صباح در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: خمیرمرغ از خمیرکردن استخوان های چرخ شده مرغ به دست می آید که به رنگ گوشت است اما طبق ضوابط، استفاده از خمیر در محصولات نامبرده ممنوع است و با وجود اظهار نظرهایی که از اطراف و اکناف شنیده می شود سازمان غذا و دارو در این باره هیچ تصمیم یا اظهار نظر تازه ای نداشته است.
وی تصریح کرد: خمیرمرغ فقط برای خوراک دام نه غذا انسان استفاده می شود و خمیرمرغ به هیچوجه مورد تائید سازمان غذا و دارو نیست.
وی خاطرنشان کرد: بخشنامه مربوطه در این زمینه همچنان به قوت خود باقی است و برای شرکت ها و کارخانه های تولید کننده اینگونه فرآورده ها لازم الاجرا است.
معاون کل نظارت بر فرآورده های غذایی آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو یادآور شد: تا زمانی که ابهامات سلامت کامل این فرآورده ها برای ما برطرف نشود ضوابط همان ضوابط قبلی خواهد بود.
صباح تاکید کرد: متاسفانه برخی کارخانه ها بصورت محدود از خمیرمرغ در تولید محصولات همچنان از این فرآورده استفاده می کند درحالیکه ممنوع است.
به گزارش ایرنا، اختلاف نظردراستفاده ازخمیرمرغ در فرآورده های غذایی بین سازمان غذا و دارو و سازمان دامپزشکی باعث شد مسئولان سازمان غذا و دارو در ماه های ابتدایی سال گذشته اعلام کنند که خمیرمرغ اجازه ورود به محصولات غذایی را ندارد اما همواره تخلفاتی در این زمینه وجود داشته و سازمان غذا و دارو خواستار اصلاحاتی در این فرآورده غذایی شده است.
این در حالی است که مسئولان دامپزشکی در آن زمان معتقد بودند که اقدامات قانونی، علمی و بهداشتی درباره تولید خمیر مرغ اعمال می شود و حتی استانداردهای آن فراتر از استانداردهای اتحادیه اروپا است.