مواد اولیه : برای 5 نفر
پودر موسیر نصف قاشق چایخوری
برنج 5پیمانه
زعفران (آسیاب شده) به میزان لازم
پودر سیر نصف قاشق چایخوری
آرد 1ونیم قاشق غذاخوری
ماست 3قاشق غذاخوری
طرز تهیه
ابتدا مواد خشک را با هم مخلوط کرده و 2 تا 3 بار الک کنید.ماست را به مواد افزوده و خوب مخلوط کنید تا مایعی به غلظت ماست سفت ایجاد شود.در ظرفی مناسب که بهتر است تابه گود یا قابلمه نچسب باشد برنج را به مرحله آبکشی رسانده و آن را آبکش کنید.سپس کف تابه را با دستمال خشک کرده و مقدار خیلی کمی کره یا روغن بزنید طوری که فقط کمی چرب شود.خمیر را داخل قیف مخصوص یا نایلون سوراخ شده بریزید و طرح دلخواه را کف ظرف بکشید.
پس از طراحی ظرف را روی شعله ملایم قرار داده و 1دقیقه صبر کنید تا فیکس شود.سپس برنج ابکش شده را به آرامی روی ته دیگ ریخته و با کفگیر یا دست برنج را کمی فشرده کنید.مقداری کره را آب کرده و روی برنج بریزید و شعله را به مدت 5دقیقه زیاد کنید و درب ظرف را با دمکنی بپوشانید تا برنج به اصطلاح دم بدهد.
سپس شعله را بسیار ملایم کرده و صبر کنید تا برنج دم بکشد.بعد از دم کشیدن برنج ظرف را بدون آنکه دمکنی را از رویش بردارید چند ثانیه داخل آب قرار دهید و بعد 10 دقیقه کنار بگذارید تا ته دیگ کاملا از ظرف جدا شود.سپس به آرامی روی ظرف دلخواه برگردانید.
منبع : https://telegram.me/ashpazimosbat