دمنوش به یکی از نوشیدنیهای مقوی و مفید است که از دم کردن تکههای میوه به خشک شده به همراه دارچین یا هل و نبات به دست می آید.
به نوشیدنیهایی که از دمکردن گیاهان به دست میآید، دمنوش گفته میشود. این گیاهان همگی دارای خواص بسیار زیادی میباشند و بخش عمدهای از طب سنتی را تشکیل میدهند. میوه به یکی از همی میوههاست که سرشار از ویتامین آ و ب است. دمنوش به همچنین یکی از خوشعطرترین و پرخاصیتترین انواع دمنوشهاست. طرز تهیه دمنوش به بسیار ساده است و می توان به راحتی آن را در منزل تهیه کرد. دمنوش به را هم به صورت مجزا و هم به شکل ترکیبی با سیب نیز تهیه میکنند که هر دو نوع بسیار خوش بو و آرامبخش هستند. دمنوش به، یک نوشیدنی آرامبخش برای اعصاب است که بسیار گوارا، خوشبو، خوشرنگ و مقوی قلب، معده و اعصاب میباشد.
تهیه دمنوش به
به را خوب شسته و با رنده درشت، رنده کنید.به رندهشده را روی یک وسیله گرمازا مثل شوفاژ یا داخل میوهخشککن بریزید تا با دمای ملایم خشک شوند.بعد از اینکه به کاملا خشک شد، آنها را داخل یک تابه داغ ریخته و بو دهید تا رنگشان به قهوهای پر رنگ تغییر کند. این کار باعث میشود رنگ دمنوش شما خوش رنگتر و تقریبا شبیه رنگ چای شود و دوم اینکه عطر بسیار زیادی نسبت به نوع تفتداده نشده خواهید داشت.سپس اجازه دهید به بودادهشده، خنک شود و آنها را درون ظرف شیشهای ریخته و در یخچال یا محیط خنک نگهداری کنید.موقع دمکردن دمنوش به، یک قاشق غذاخوری از به خشکشده را به همراه هل و دارچین یا به تنهایی در یک لیوان آب جوش داخل یک قوری چینی بریزید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه روی بخار آب دم بکشد.سپس آن را صاف کرده و به دلخواه یک قاشق چایخوری زعفران آبکرده به آن اضافه کنید.از آنجا که میوه به معمولا شیرین است، نیازی به اضافه کردن نبات یا شکر نیست اما در صورت تمایل میتوانید یک تکه نبات داخل دمنوش ریخته و آن را شیرین میل کنید.
خواص میوه به و دمنوش به
به برای درمان بسیاری از بیماریها از جمله عفونتهای روده، ورم حاد روده، اسهال مخصوصا از نوع خونی، سوزش مجاری ادرار، تنگی نفس، سردردهای مزمن و التهابهای مختلف مفید است. با خوردن به، عرق بدن خوشبو میشود.بهتر است خانمهای باردار برای جلوگیری از سقط جنین به مصرف كنند.علاوه بر گوشت به، دانه آن نیز برای التهاب دستگاه گوارش و مخاطها، سرفههای خشك، سینه درد، تب و گرفتگی صدا تاثیر شگفتانگیزی دارد.میوه به تاثیر مثبتی بر فکر و ذهن دارد.روحیه را احیا کرده و باعث ایجاد نشاط و خوشحالی میشود.افسردگی ناشی از انواع سردردها را از بین میبرد.تقویت کننده قلب، کبد و معده میباشد.برای درمان زخم معده مفید است.تحریک کننده اشتهاست.نرم کننده سینه است.ادرارآور بوده و همچنین به هضم غذا کمک میکند.از التهاب پلک جلوگیری میکند.اگر قصد افزایش وزن دارید، میوه به را مصرف نکنید زیرا فیبر بالایی دارد و تا مدت زیادی شما را سیر نگه میدارد.میوه به ضد سرطان است زیرا دارای آنتی اکسیدان میباشد.به پایین آوردن کلسترول خون کمک میکند.به خاطر دارا بودن پتاسیم، به پایین آوردن فشار خون کمک میکند. به خاطر دارا بودن ویتامین ث بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. تحقیقات نشان داده است که میوه به ممکن است خاصیت ضد ویروسی نیز داشته باشند.
منبع : https://t.me/iran_medicine