ایرنا : برخی از اصناف با استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی و ارتباطات اینترنتی به راه اندازی فروشگاههای مجازی روی آوردند و سعی کردن با استفاده از این ابزار مانع کاهش رونق کسب و کار خود شوند.
اما هنوز تا جا افتادن فروش مجازی به جای فروش حضوری راه زیادی در پیش است و بخش قابل توجهی از خرید و فروش توسط افرادی صورت میگیرد که کسب و کار مجازی را تجربه نکرده و یا سواد و آگاهی کافی در این زمینه ندارند.
رییس اتحادیه صنف عکاسان، لوازم التحریر، کتاب و تابلوسازان میبد اخیرا در نامه ای به استاندار یزد نوشته است: کرونا را اصناف به وجود نیاوردهاند، چرا باید بیشترین تاوان ناشی از آن را پرداخت کنند.
میثم حسابی افزوده است: بعد از حدود ۱۰ ماه نوسان قیمت و مشکلات دیگر که بخش زیادی از کاسبان را با تهدید ورشکستگی مواجه کرده ، اعمال محدودیت ها برای این قشر مانند چسب زخمی بر روی استخوان شکسته کسب و کار این قشر است، در این شرایط انتظار اصناف حمایت بیشتر برای تداوم حیات آنان است.
وی یادآور شده: بیشتر کاسبان و صاحبان مشاغل آزاد اجاره نشین هستند، وقتی فروش آنها نسبت به گذشته از نصفِ هم کمتر شده، چگونه میتوانند با پرداخت هزینهها کنار بیایند؟
حسابی تصریح کرده: ادارههای برق، مخابرات، گاز، آب، دارایی و بیمه به عنوان نهادهای دولتی در موعد مقرر هزینههای خود را مطالبه می کنند و در صورت عدم پرداخت خدمات خود را قطع، مختل یا مشترک را جریمه میکنند.
تصمیمهای ستاد کرونا بسیاری از کسبه به ورشکستی کشاندهاست
یک پرورش دهنده ماهیان زینتی در میبد نیز به خبرنگار ایرنا اعلام کرد: تصمیمهایی که در ارتباط با اصناف گرفتهمیشود ، بعضی از صنفها و مغازهدارها را به سوی ورشکستگی کامل سوق میدهد.
علیرضا صادقی اظهار داشت: تعیین ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه برای تعطیل شدن اصناف تصمیم خوبی برای این قشر نیست ، زیرا حدود ۸۰ درصد مردم استان یزد کارمند و یا کارگر کارخانه هستند و تعطیلی آنها حدود ساعت ۲ و ۳۰ دقیقه بعد از ظهر است وقتی آنها از فعالیت فارغ شده و می خواهند برای خرید اقدام کنند، زمان تعطیلی اصناف فرا میرسد.
وی یادآور شد: مغازه اکثر کاسبان اجارهای است، هزینههای قبوض هم که تجاری و به شدت بالا است، تقریبا بیشتر کاسبان به دلیل گرفتن تسهیلات به بانک ها بدهی دارند و باید بدهی خود در موعد مقرر پرداخت کنند.
صادقی افزود: شغلیهایی مانند پرورش و فروش ماهیان زینتی با ادامه این وضعیت به کلی از رونق می افتد به گونه ای تا کنون برخی از همکاران من مجبور به جمع آوری کردهاند.
یک شهروند میبدی گفت: در زمینه رعایت پروتکل های بهداشتی بیشترین تخلفات در ارتباط با بانک ها و دفاتر پیشخوان است که در ساعات فعالیت باعث ازدحام جمعیت می شوند اما کمتر با این واحدها برخورد می شود.
مراد آقایی میبدی ادامه داد: با وجود تاکید و اعلام ستاد مقابله با کرونا توصیه های بهداشتی مانند رعایت فاصله اجتماعی بعضا در برخی ادارات نیز رعایت نمی شود و بیشتر به استفاده از ماسک محدود شده و این در حالی است که تعداد مراجعان اصناف در مقایسه با این بخش ها خیلی کمتر است.
تصمیمگیری برای محدودیتهای ستاد کرونا استانی و کشوری است
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت میبد در گفت و گو با گزارشگر ایرنا گفت: محدودیتهای در نظر گرفتهشده در ستاد کرونا در سطح استان و کشور تصمیمگیری میشود و مشکلات پیش آمده برای صنفهای مختلف مرتبط با برگشت چکها به ستاد کرونا اطلاع داده شده تا برای تسهیل مشکلات مالی صنفهای مختلف چاره اندیشی شود.
حجتالله خلیلی افزود: استان یزد یک استان صنعتی است و باید در تصمیم گیریهایی که میشود ملاحظاتی در ارتباط با صنایع و اصناف در نظر گرفته شود.
وی از انجام بازرسی های متعدد از واحدهای صنفی و پلمپ اصنافی که شرایط و توصیه های بهداشتی را رعایت نکرده بودند خبرداد و یادآور شد: ۶۰ درصد از کارگران کارخانجات میبد غیربومی هستند و تعطیل کردن کارخانهها مسافرت آنها را به شهرهایشان به دنبال دارد و عملا در این زمینه تعطیل کردن واحدها باعث کنترل شیوع ویروس نمی شود بلکه زمینه ساز گسترش آن نیز خواهد شد .
خلیلی همچنین از ثبت نام اصناف در سامانه کارا برای استفاده از تسهیلات کشوری و استانی خبرداد و تصریح کرد: با تلاشهای امام جمعه و فرماندار و نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی ، ارائه تسهیلات ویژه به اصناف این شهرستان از طریق صندوق کارآفرینی امید پیگیری شده که به ۲۵ درصد از فعالان هر صنف، با توجه به برخورداری از شرایط لازم، تسهیلات ارائه میشود.
مرکز شهرستان ۱۰۵هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد و این شهرستان حدود ۲۳ اتحادیه صنفی فعال دارد.