آیت الله علیرضا اعرافی روز پنجشنبه در نشست شورای آموزش و پرورش میبد افزود: آموزش و پرورش متعلق به همه مردم در جامعه است و هیچ اداره و دستگاه و خانوادهای نمیتواند بگوید من نسبت و وظیفهای با آموزش و پرورش ندارم.
وی تصریح کرد:مدتی پیش موضوع همکاری اداره ها با این آموزش و پرورش مطرح و اداره به اداره مورد پیگیری بررسی قرار گرفت و وظیفههایی نیز تعیین شد و به صورت دستورالعمل در آمد و ادارهها ملزم به انجام وظیفههای خود شدند.
اعرافی ادامه داد: البته گزارش دادن اقدامات انجام شده لازم است و باید دستورالعملهای صادر شده مورد بازنگری برای اجرا در سال آینده قرار گیرد.
وی در ادامه اجرایی شدن برشی از بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری در آموزش و پرورش میبد را مورد تقدیر قرار داد و خاطر نشان کرد: دراین ارتباط نیز لازم است اقدامات انجام شده مورد بررسی قرار گیرد و همچنین انجام اقدامات برای سال آینده و سالهای در پیش رو نیز زیر هر رهنمود بیانیه به طور دقیق با نگاه عملیاتی به آینده همراه با ارایه راهکار مشخص شود.
امام جمعه میبد با مورد تاکید بر مورد توجه قرار دادن وضعیت سلامت دانش آموزان ، اظهار کرد: در ارتباط با موضوع سلامت دانش آموزان هم با نگاهی فراتر از استان و کشور برنامه ریزی و هدف گذاری برای اجرای برنامهها کرد.
وی از بلاتکلیفی در آوردن اساس نامه پیش دبستانی و مهد کودک را نیز یادآور شد و نسبت به آینده نگری نسبت به ظرفیتهای زیر ساختی آموزش و پرورش تاکید کرد.
سواد دار شدن همه مردم خانه به خانه پیگیری شود
رییس شورای فرهنگ عمومی همچنین با تقدیر از انجام وظیفه آموزش و پرورش و معلمان و مربیان و مدیران از زمان شیوع کرونا تلاشهای آموزش و پرورش در سواد آموزی همه مردم قدردانی کرد و لزوم پیگیری سواد دار شدن همه مردم به صورت رصد خانه به خانه را یادآور شد.
معلمان افسران سپاه پیشرفت کشور هستند
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان یزد نیز با اشاره به اینکه به آموزش و پرورش تعطیل شدنی نیست از تلاشهای معلمان به عنوان افسران سپاه پیشرفت کشور به فرموده مقام معظم رهبری برای ارتباط برقرار کردن با دانشآموزان و خانوادهها تشکر و قدردانی کرد.
مصطفی خلیلی با اشاره به لزوم ایجاد زمینه برای تعلیم و تربیت تمام ساعته با توجه به بیانات مقام معظم رهبری و مسوولان کشوری گفت : بستر نرم افزار شاد برای آموزش مجازی در عین داشتن نواقص مهیا است و باید توجه داشت که با توجه به سند تحول بنیادین در موقع عادی سال نیز باید 30 درصد فعالیتهای آموزشی به صورت مجازی باشد.
وی به ضرورت توجه به تحصیل علم در کنار تهذیب و ورزش هم اشاره و اظهار امیدواری به رفتن توجه و دغدغه خانوادهها به سمت و سوی سلامت و تهذیب و تربیت و ورزش دانش آموزان کرد.
پیشگیری و کنترل چاقی در دانش آموزان با اجرای طرح کوچ
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان یزد در ادامه با یادآور شدن اجرای طرح ملی کوچ با هدف کنترل وزن و چاقی در دانشآموزان با رویکرد ترویج سبک زندگی فعال و سالم ، آماری از وضعیت چاقی در استان و در بین دانش آموزان ارایه داد.
وی گفت: 59 درصد افراد بالای 18 سال در کشور اضافه وزن دارند و آمار دانشآموزان چاق نیز در کشور 23 درصد است و این در حالی است که در استان یزد 64 درصد افراد بالای 18 سال اضافه وزن دارند و 30 تا 35 درصد دانشآموزان چاق هستند.
رییس آموزش و پرورش میبد نیز گزارشهایی از اقدامات انجام توسط آموزش و پرورش در ارتباط با انجام عملیات زیرساختی در اردوگاه بنستان و فراهم کردن فضا برای اوقات فراغت فرهنگیان ، توسعه ساخت و ساز مدارس و فراهم کردن زمینهایی به صورت ملک برای این منظور و پیگیری رفع مشکلات در این زمینه ارایه داد.
پیشقدمی آموزش و پرورش میبد در عملیاتی کردن برشی از بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی
محسن موحدی فرد همچنین به عملیاتی کردن برشی از بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و پیشقدم بودن آموزش و پرورش میبد در این زمینه در کل کشور و پیگیری اساسنامه پیش دبستانی اشاره کرد.
وی با فراهم کردن زیرساختهای حضور دانش آموزان برای حضور در سامانه شاد و تهیه سخت افزار مورد نیاز برای دانش آموزان بی بضاعت برای حضور در این سامانه با همکاری خیرین نیاز به 170 تبلت را نیر ذکر کرد.
وی آمار یک هزار و 103 دانش آموز هم برشمرد که سخت افزار حضور در فضای مجازی را نداشتند.
این مسوول مطالعه کتاب مدیریت خانواده و سبک زندگی ویژه دختران و پسران که در حال حاضر در پایه 12 تدریس می شود را توصیه کرد و گفت: معلمان و مدیران آموزش و پرورش مظف به مطالعه این کتاب شده اند و بهتر است این کتاب را در سال 11 تحصیل دانش آموزان قرار دهند.
وی خاطرنشان کرد: مطالعه این کتاب در کاهش طلاق در کشور سهم مهمی میتواند داشتهباشد.
دیگر موضوعهای مطرح شده در شورای آموزش و پرورش
دراین نشست به اجرایی نشدن نظام رتبه بندی به خوبی در کشور و 2 شغله شدن بعضی از معلمان به دنبال آن با توجه به دغدغه معیشتی که منجر به پایین آمدن شان و منزلت معلمان میشود ، لزوم گزینش صحیح در پذیرش دانشجو در دانشگاه فرهنگیان و بالا بردن سواد رسانهای معلمان ، والدین و دانش آموزان اشاره شد.
همینطور انجام اقدامات پرورشی و تربیت نظیر اجرای طرح ملی یادآوره لالههای روشن به جای اردوی راهیان نور ، اعزام مبلغین به مدارس و اجرای طرح امامشناسی و برگزاری جلسات گفتمان دینی و قرآن و عترت یادآوری شد.