مسعود تجریشی روز چهارشنبه در حاشیه افتتاح سیستم بخار آب با هدف کاهش مصرف آب در تولید درگفت و گو با ایرنا افزود: در مناطق کم آب مانند استان یزد کمبود منابع آبی از موانع افزایش تولید است و رفع این مانع از کارهای ارزنده صنعت است.
وی در ارتباط با آلایندگی شرکتهای صنعتی اظهار داشت : پایش صنایع از سوی مدیریت استان یزد با استفاده از دوربینها و به دنبال آن تفکیک صنایع آلاینده ایجاد تحولی در استفاده از فناوری نوین است.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: آلایندگی صنایع میبد به ذراتی بازمیگردد که با خروج از دودکشها در هوا پراکنده میشوند و با پایش در فرآیند تولید میتوان میزان بخار آبی که ذرات رسوب را خارج میکند وهمچنین میزان مصرف آب به عنوان مادهای ارزشمند را کنترل کرد.
وی درارتباط با سنگ شکنها گفت: متمرکز کردن سنگ شکنها دریک مکان و با استفاده از روشهای کنترلی میتواند از پخش شدن ذرات جلوگیری کرد.
جلوگیری از ایجاد محدودیت در واحدهای صنعتی
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد هم در نشست برگزار شده گفت: صنعت کاشی و فولاد در استان روند افزایشی و مورد استقبال سرمایه گذار تا به حال داشتهاست و باید با توجه به نیاز استان به وجود واحدهای صنعتی باید در یک برنامه راهبردی از ایجاد محدودیت درمسیر فعالیت و پیشرفت آنها جلوگیری کرد.
محسن صادقیان یادآور شد: با توجه به کمبود آب و مسائل زیست محیطی ، پهنههایی برای ایجاد واحدهای صنعتی برای جلوگیری از تجمیع واحدهای صنعتی تعریف شده ، همچنین اجرای طرحهای صنعتی کاهش مصرف آب با بازیابی و ایجاد سیستمهای غبارگیر دنبال شدهاست.
مدیر شرکت کاشی مجری پروژه کاهش مصرف آب با ایجاد سیستم بخار به تعریف 2 یونیت استحصال آب برای هر کدام از اسپری درایرها اشاره کرد که باعث استصحال 50 تا 60 درصد خروجی آب اگزوز و برگرداندن آن به صنعت میشود.
علی معین صمدانی افزود: این پروژه مصرف آب را به نصف کاهش میدهد و تا به حال با داشتن مخارج جنبی دیگر بیش از 3 میلیارد تومان ، هزینه داشتهاست.
وی گفت : این طرح قابل استفاده برای همه مجموعه شرکتهای کاشی است.
۳۸ کارخانه کاشی و سرامیک با ۱۲ هزار نیرو در میبد فعال است و حدود ۶۰ درصد محصول مورد نیاز کشور را تامین میکند.
مرکز شهرستان ۱۰۶ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.