سید محسن فلاح به مناسبت هفته بهزیستی (22 تا 28 تیرماه) با شعار «بهزیستی در گام دوم ، هوشمند سازی ، محله محوری و سلامت اجتماعی در خانواده» در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح در قالب ارایه آموزش مهارتهای اجتماعی ، اوقات فراغت و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی برای نوجوانان جذب شده توسط پایگاههای سلامت اجتماعی اجرا میشود.
وی با شاره به اینکه هم اکنون طرح یاد شده در سه محله خانقاه ، بیده و شاه جهان آباد در حال برگزاری است ، اظهار کرد: در حوزه پیشگیری طرح آموزش مهارتهای زندگی ویژه کودکان در مراکز زیر پوشش بهزیستی و ویژه بزرگسالان در سطح محلههای رکن آباد ، شاه جهان آباد و یخدان اجرا شد.
ژنتیک و اجرای طرحهای غربالگری بینایی و شنوایی و اضطراب سنجی
وی ادامه داد: با اجرای طرح مشاوره ژنتیک به 650 نفر و همینطور به 50 خانواده 2 معلولیت ، سه و چهار معلولیت به بالا مشاوره داده شد.
این مسوول در ادامه با برشمردن دیگر عملکردهای اداره بهزیستی شهرستان در طول یکسال از هفته بهزیستی سال 99 تا کنون به برگزاری 13 کارگاه آموزشی دانشنامه ازدواج توسط موسسهها و مراکز مشاوره ، چهار کارگاه پیشگیری از اعتیاد و معرفی خط ملی اعتیاد به شماره 09628 ، معرفی سایت طرح غربالگری اختلال کودکان 5 تا 6 سال اشاره کرد.
فلاح اجرای طرح شناسایی اختلالات ژنتیک برای 200 پرونده توانبخشی مطرح شده در کمیسیون «آی سی اف» که 150 مورد برای مشاوره ژنتیک معرفی گردیدند و پرداخت هزینه آزمایشهای ژنتیک به مبلغ 2 میلیارد و 108 میلیون تومان برای 250 نفر از معلولان که تا کنون در شهرستان بیسابقه بودهاست را نیز ذکر کرد.
وی مصوب شدن ردیف بودجه مرکز تحقیقات به مبلغ 2 میلیارد و 450 تومان اعتبار برای فعالیتهای مشاور و آزمایشگاه و همچنین تکمیل وسایل و دستگاههای مورد نیاز این مرکز را نیز یادآور شد.
وی به اجرای طرح غربالگری تنبلی چشم توسط پنج پایگاه غیر دائم و یک پایگاه دائم برای پنج هزار و 700 کودک که 543 نفر آنها مشکوک شناسایی شده و به اپتومتریست معرفی شدند و همچنین غربالگری شنوایی 493 کودک سه تا پنج و ارجاع 71 نفر آنها به پزشک متخصص و اجرای طرح اضطراب برای 336 کودک و معرفی 72 نفر آنها به مراکز مشاوره نیز اشاره کرد.
رییس اداره بهزیستی میبد پرداخت وام به 20 نفر از معتادین بهبودیافته ، اجرای طرح سلامت روان برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بیماری کرونا توسط موسسه اندیشه مطهر در محلات وهمچنین فعالیت پایگاههای سلامت اجتماعی دراین ارتباط را نیز یادآور شد.
اجرای برنامهها در حوزه اجتماعی
وی به 238 پرونده زنان سرپرست خانوار در حوزه زنان و خانواده ، افزایش مستمری مددجویان ، بازتوانی سه خانواده در حوزه اشتغال ، اجرای طرح توانمندسازی محله شهیدیه با هدف کاهش فقر قابلیتی محله با همکاری مردم محل و مسوولان شهر ، تشکیل 107 پرونده 2 قلویی و سه قلویی و ارائه خدمات به 64 خانواده مرتبط به تامین شیر خشک و کمک هزینه معیشت به مبلغ چهار میلیون و 600 هزار تومان به خانوادههای دارای فزرند 2 قلو اشاره کرد.
فلاح در ادامه برقراری کمک هزینه معیشت ماهیانه برای 6 خانواده دارای فرزند سه قلو و هشت خانواده 2 قلو ، ارایه خدمات تحصیلی به 34 نفر از دانش آموزان و دانشجویان ، پرداخت بیمه اجتماعی 60 نفر از زنان سرپرست خانوار، پرداخت 85 میلیون و 600 تومان برای ودیعه و تعمیر مسکن 27 خانواده اجاره نشین زیر پوشش اداره بهزیستی را نیز برشمرد.
وی در حوزه آسیبهای اجتماعی به پذیرش 213 نفر پذیرش بحران اورژانس اجتماعی ، 278 نفر تماس با خط 123 ، 283 مورد پذیرش خدمات سیار و 345 مورد موارد شناسایی شده در پایگاه خدمات اجتماعی ، تشکیل کلاسهای آموزشی و تهیه بروشور ، تهیه تحلیل عملکرد بحرانهای اجتماعی ، فردی و خانوادگی و تهیه تحلیل آماری آسیبهای مناطق شهرستان و بازدید مسوولان از این اورژانس هم اشاره کرد.
این مسوول وجود 29 مهد کودک فعال زیر پوشش و آموزش به یک هزار کودک و 11 مرکز توانبخشی شامل 2 مرکز شبانه روزی و 2 مرکز ویزیت در منزل و یک مرکز مراقبین و 6 مرکز روزانه و 2 هزار و 500 پرونده توانبخشی را هم ذکر کرد.
وی یادآور شد: امسال برای اولین سال یارانه مرکز اتیسم حل شد ، همچنین ساخت و ساز مرکز محبت بیش از 95 درصد پیشرفت داشته و این ساختمان با زیر بنای سه هزار و 500 متر مربع د رهفته دولت به بهرهبرداری میرسد.
تسهیلات اشتغال مددجویان
وی تسهیلات اختصاص داده شده به حوزه اشتغال بهزیستی میبد را نیز چهار میلیارد و 555 میلیون تومان عنوان کرد چهار میلیارد و 410 میلیون تومان آن جذب شده و به 138 طرح جذب شده از بین 144 طرح معرفی شده اشتغال ارایه شدهاست.
برنامههای گرامیداشت هفته بهزیستی
رییس اداره بهزیستی میبد همچنین با برشمردن برنامههای گرامیداشت هفته بهزیستی به افتتاح یک مجموعه فرهنگی تفریحی مکان برگزاری اردو برای مددجویان اشاره کرد که به صورت باغ به متراژ پنج هزار و 200 مربع و اهدا شده از سوی مرحوم کاظم وطنی در سال 91 است که در آن 2 سوئیت به مساحت 200 متر مربع و چندین آلاچیق با هزینه خیر خانواده فلاح به مبلغ 900 میلیون تومان ساخته شدهاست.
وی افتتاح دفتر جمعیت نابینایان در 2 طبقه ساختمان با هزینه کرد 550 میلیون تومان ، غبارروبی گلزار شهدا ، تجلیل لز خیرین ، بازدید از خانوادههای چند قلویی و توانخواههان ، ارایه خدمات رایگان و یا با حداکثر تخفیف برای جامعه هدف از سوی مرکز توانبخشی حائری را نیز ذکر کرد.
فلاح همچنین اجرای طرح دانشنامه ازدواج همزمان با هفته ازدواج برای دانش اموزان مقطع دبیرستان به صورت مجازی و بازدید از کارگاههای اشتغال موفق را نیز از دیگر برنامههای گرامیداشت هفته ازدواج برشمرد.
مراکز و موسسهها و تعداد مددجویان اداره بهزیستی میبد
چهار مرکز در بخش دولتی شامل اداره بهزیستی ، اورژانس خدمات اجتماعی ، مرکز توانبخشی آیتالله حائری و مرکز تحقیقات ژنتیک در مجموع با فعالیت 42 پرسنل و در بخش غیر دولتی 56 مرکز و 20 موسسه با فعالیت 320 پرسنل و پوشش دهنده 95 درصد از فعالیتهای اداره بهزیستی در شهرستان فعال هستند.
سه هزار نفر مددجوی اداره بهزیستی میبد هستند و مرکز این شهرستان 106 نفری در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.