ببسیجیان فعال در حوزه میراث فرهنگی میبد که در راه اندازی بازارچه صنایع دستی و خوراکیهای سنتی با هدف احیای راسته بازار همکاری کرده بودند ، تجلیل شدند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد در این مراسم گفت: کمک گرفتن از همه مردم و نیروهای بسیجی در مرمت بناهای تاریخی و روی دادن اتفاقهای مهم ، ایجاد رونق دربازار صنایع دستی با معرفی محصولات توسط افراد بسیجی و مردمی تاکنون انجام گرفته و همچنان به این کمک و همکاریها نیاز است.
سید مصطفی فاطمی با اشاره به راهاندازی بازارچه در راسته بازار با همکاری مردم و نیروهای بسیجی و صاحبان صنایع دستی افزود: این اتفاق خوب با هدف احیای راسته بازار مردم را با این مکان و محور گردشگری آشنا کرد و لازم است از تلاش همه کسانی که همکاری کردند از جمله نوجوانان و جوانان بسیجی و فرماندهی سپاه و بسیج شهرستان قدردانی کرد.
وی ادامه داد: هر سال جمهوری اسلامی ایران یک گزینه را برای ثبت جهانی پیشنهاد می دهد که امسال راه آهن پیشنهاد شد و پرونده اورامانات کردستان که قبلا پیشنهاد داده شده ، چند روز پیش در چهل و چهارمین اجلاس یونسکو جهانی شد.
این مسوول اضافه کرد: پرونده سال 1401 ایران کاروانسراها است که با حضور ارزیابان یونسکو از میان حدود 80 کاروانسرا 20 کاروانسرا انتخاب و در اجلاس سال آینده برای ثبت جهانی مطرح می گردند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد در ادامه از همه دستگاهها و نهادها و بسیج و سپاه میبد خواست برای انتخاب شدن کاروانسرای شاه عباسی میبد و قرار گرفتن این مکان تاریخی ارزشمند در لیست میراث فرهنگی یونسکو همکاری کنند.
وی با یادآور شدن همکاری مردم در جهانی شهر میبد به نام زیلو و ثبت جهانی یزد نقش جامعه محلی و به خصوص نوجوانان و جوانان و کارهای داوطلبانه و جهادی را بسیار مهم عنوان کرد که باید پررنگ باشد و دیدهشود.
وی تصریح کرد: ارزش داشتههای میراث فرهنگی ما بر کسی پوشیده نیست ولی باید تلاش کرد که در عرصه جهانی دیده شوند.
پایگاه محمد رسول الله نمونه کشوری است
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج میبد هم دراین مراسم گفت: پایگاه محمد رسول همیشه با اداره میراث فرهنگی و انجام دیگر فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی و امنیتی همکاری دارند و در 2 سال گذشته به عنوان پایگاه نمونه کشوری معرفی شده و لوح تقدیر دریافت کردهاند.
سرهنگ مصطفی بهشتی در ادامه همراه با ارایه گزارش از فعالیتهای بسیج و سپاه میبد در راهاندازی مکانهایی نظیر باغ ایرانی و سنگ فرش کردن اردوگاه قدس و ایجاد جلوه های گردشگری و تفریحی در آن برای همکاری با اداره میراث فرهنگی و محقق شده ثبت جهانی کاروانسرای شاه عباسی اعلام آمادگی کرد.
در این مراسم یکی از جوانان بسیجی از حضور مدیر پایگاه پژوهشی میبد در جمع بسیجیان محله و هم اندیشی با آنها در مورد انجام فعالیتها در حوزه میراث فرهنگی قدردانی کرد و گزارشی از فعالیتهای نیروهای بسیجی و کمک در عملیات ساخت و ساز و مرمت بناهای قدیمی محله ارایه داد.
وسعت بافت تاریخی میبد ۸۰۰ هکتار است و این شهر با داشتن ۳۰۰ بنای تاریخی ثبت ملی از مناطق باستانی و تاریخی کشور محسوب میشود.
همچنین حدود ۵۰ پایگاه مقاومت بسیج در میبد در زیرمجموعه پنج حوزه برادران و ۲ حوزه خواهران فعالیت دارد و مرکز این شهرستان ۱۰۶ هزار نفری در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.