کلاس آموزشی مبارزه با کرم گلوگاه انار و مگس مدیترانه در روستای مهرآباد میبد برگزار گردید و کشاورزان و باغداران با انواع روشهای مبارزه با این آفات آشنا شدند.
دکتری گیاه پزشکی و کارشناس حفظ نباتات در این کارگاه آموزشی با ارایه توضیحات در باره آفتهای انار و بیان تجربههای مبارزه با آفات یاد شده گفت: آفت کرم گلوگاه انار کاملا مشخص است چون انارهای دچار این آفت حالت پوسیده دارند و گاهی از روی درخت بر زمین می افتند.
دکتر حسین دهقانی یخدانی اضافه کرد: انار دچار شده به آفت مگس مدیترانه ظاهری سالم بر روی درخت دارد و زمانی که میرسد اگر بر روی آن دست گذاشته شود سطح آن فرو میرود.
وی افزود: زمانی که باغ به خوبی آبیاری شود و به درختان کودهای شیمیایی و حیوانی داده شود میوههای انار بدون آفت و ظاهری شاداب دارد و پوست انار سالم میماند و آفت به داخل آن نمی تواند راه یابد و تخمگذاری کند.
وی در ادامه اظهار کرد: انار سه مدل گل انار دارد ، گلهایی که مادگی آنها بالاتر از پرچم است موجب میشود انار حتما ببندد و ظاهری سالم داشتهباشد و اگر مادگی پایین تر از پرچم باشد حتما میریزد و اگر انار و مادگی در راستای هم باشند هم ممکن است انار ببندد و هم ممکن است بریزد و سالم ماندن انار بستگی به تغذیه و آبیاری دارد.
روشهای مبارزه با آفتهای انار
کارشناس حفظ نباتات یکی از راههای مبارزه با آفتهای انار را مبارزه مکانیکی و به عبارتی دیگر جمعآوری انارهای کال زده عنوان کرد و افزود: کرم گلوگاه بعد از مدتی حالت پرپر به خود میگیرد و اگر از تبدیل کرم به پرپر شدن با جمع آوری انارهای معیوب و کرم زده جلوگیری شود ، جمعیت آفت در سالهای آینده کمتر میشود.
وی رها سازی زنبور تریکوگراما در باغ و خالی کردن تاج انارهای پیش را باغ روشهایی برای جلوگیری از پرپر شدن کرم گلوگاه انار و همچنین پاشش کائولن بر روی درخت را برای جلوگیری از انار سوختگی موثر عنوان کرد.
دهقانی در ادامه گفت: استفاده از گوگردبه صورت بتری آویزان و تزریق لاتکس به داخل تاج انار ، طعمه پاشی پروتئین هیدرولیزات با سم مالاتیون بانظرکارشناسان و همچنین استفاده از تلههای فرمونی جلب کننده و نوری روشهای دیگر مبارزه با آفتهای انار است.
وی اظهار کرد: استفاده از حدود پنج تله تفری تراپ و ترکیب آب و قرص در آنها و آویزان کردن تلهها در باغ نیز یکی از روشهای مبارزه با آفت مدیترانه است که باید در همه باغهای هم جوار آویزان شود تا نتیجه دهد و در غیر این صورت به جای نتیجه موثر باعث ایجاد زیان برای باغدار استفاده کننده از این تله میشود.
استفاده از سایه بان روشی مناسب برای کاهش آبیاری و برداشت محصول با کیفیت
وی به کشیدن سایهبان بر روی درختان باغ برای کاهش آبیاری و کمتر ترکیدن انارها نیز توصیه و تصریح کرد: استفاده از سایه بان در باغ باید حتما در فروردین ماه که انارها به شکل گل انارهستند ، انجام شود تا نتیجه بخش باشد.
این کارگاه آموزشی با همت و حضور مهین خرداد مهر کارشناس ترویج جهاد کشاورزی میبد و راضیه ملاصادقی کارشناس شبکه مراقبت انار این شهرستان و با هدف آشنایی باغداران با انواع روشهای مقابله با آفات انار و انجام اقدامات لازم برای برداشت انارهای با کیفیت و به میزان زیاد برگزار شد.