مدیر حوزههای علمیه کشورگفت:صنایع دستی جلوه گاه مفاهیم فرهنگی و روح تمدن بشری است و تلاش برای صیانت و حفظ هویت هنری و ارتقای آنها ضرورت دارد.
آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار و نشست با شهرداران شهرها و فرمانداران روستاهای صنایع دستی جهانی ایران افزود: زمانی که رویکرد حفظ هویت هنری صنایع دستی برای اشتغالزایی و درآمدزایی و توسعه و پیشرفت کشور است باید تلاش کرد که از یک طرف روح و فرهنگ و سنت و تمدن در صنایع دستی باقی بماند و هم چرخه تولید به مصرف صنایع دستی تکمیل شود.
وی تصریح کرد: صنایع دستی میتواند جای صادرات نفت را بگیرد و ارزآوری برای کشور داشتهباشد ، برای تحقق این هدف باید ارتقای چرخه تولید تا صادرات با تعامل و همکاری مسئولان و متولیان مورد توجه قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: چنین نشستهایی فرصتی برای مطالبه گری و بیان مشکلات و ارائه راهکار برای رفع مشکلات و ارتقای چرخه صنایع دستی از تولید به مصرف و صادرات است.
عضو شورای عالی فرهنگی کشور مستحکم کردن جای پای مناسب برای صنایع دستی در برنامه هفتم توسعه کشور را توصیه کرد و تلاش برای تامین بودجه و ارتقای و توسعه صنایع دستی را یادآور شد.
وی آمایش و مطالعه و داشتن برنامه دقیق برای پیشبرد امور مرتبط به صنایع دستی را ضروری بیان کرد و بر ایجاد رشتههای دانشگاهی مرتبط با صنایع دستی ثبت شده ملی و بین المللی تاکید کرد.
اعرافی حضور و مواجهه ترکیبی در میدان مواجهه با جنگ ترکیبی که بدخواهان علیه نظام و دستآوردهای کشور به راه انداختهاند را وظیفه همگانی بیان کرد و گفت: برجسته کردن و ارتقای تمدن و فرهنگ و علم و دانش از عناصر مهم مواجهه با حملههای بدخواهان علیه کشور است.
شهردار میبد نیز گزارشی از نشست دومین شهرداران شهرها و فرمانداران روستاهای صنایع دستی جهانی ایران ارایه داد و گفت : این نشست برای ارتباط بیشتر بین دبیرخانههای شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی برای بیان تجربیات منجر به ارتقا و توسعه صنایع دستی است.
مجید بهارستانی با بیان اینکه تا کنون صنایع دستی ۱۱ شهر و سه روستا ثبت بین المللی شدهاست ، لزوم پیگیری بیمه هنرمندان ، معافیت مالیاتی صنایع دستی ، تخصیص بودجه برای تولید بیشترو رونق بازار صنایع دستی و کمک برای تامین مواد اولیه را از جمله مطالبات مطرح شده در نشست شهرداران و فرمانداران شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی برشمرد.