بازیگر و کارگردان تئاتر در شهرستان میبد : ما با بازیگری یاد می گیریم که چگونه حرف بزنیم و احساساتمان را کنترل نمائیم.
ابوالفضل بیشمار در ابتدا مدتی به کار نقاشی و کاریکاتور مشغول بود و سپس از سال 1386 به مدت ده سال است که به طور حرفه ای کار تئاتر را دنبال می کند .
وی در ابتدای پرداختن به کار تئاتر به عنوان طراح صحنه در یک الی دو کار حضور داشت و اولین تئاتری که در آن به عنوان بازیگر شروع به کار نمود ، تئاتری به نام کینه بود که در شبهای قدر در امامزاده خدیجه خاتون اجرا می شد.
بیشمار با توجه به دغدغه های فکری که داشت ، وارد فضای هنر در مدارس شد و در چندین کار به صورت نویسندگی ، کارگردانی و همچنین کار کارگاهی به فعالیت پرداخت .
وی علی رغم اینکه هر ساله در کار تئاتر در مدارس به مقامهایی هم در سطح شهرستان و استان دست می یافتند ، به دلیل عدم حمایت و حتی سنگ اندازی هایی که می شد از کار در عرصه تئاتر مدارس کنار کشید.
این بازیگر و کارگردان تئاتر در شهرستان میبد در سال 91 تئاتر خوکها را در زمینه تئاتر دانش آموزی کارگردانی نمود که این تئاتر در استان ، شهرستان و مدارس منطقه حائز مقام اول گردید ، در فضای کشوری نیز تئاتر خوکها صاحب چندین جایزه کشوری شد و همچنین به عنوان کار برگزیده ، در جشنواره بین المللی تئاتر همدان شرکت نمود و بازی بچه ها در آنجا بازتاب بسیار خوبی داشت و از آنها تقدیر به عمل آمد . اما همین کار که در جشنواره بین المللی تائید شده بود ، بعد از بازگشت از جشنواره برای اجرا در میبد مورد حمایت واقع نشد.
وی که در حال حاضر در عرصه تئاتر و فیلمسازی به کارهای طراحی صحنه ، بازیگری ، گریم و صدابرداری می پردازد ، در سال 93 در فیلم شهید ابراهیمی که از شبکه 2 نیز پخش گردید ، به عنوان بازیگر در نقش شهید ابراهیمی و همچنین در زمینه گریم با جواد خادم زاده کارگردان این فیلم همکاری داشت .
با این هنرمند در عرصه تئاتر و فیلمسازی شهرستان میبد گفت و گویی انجام داده ایم :
از چه زمانی به کار تئاتر پرداخته اید ؟
در یک دوره ای در زمان تحصیل ، در دوره راهنمایی با مجید زارعی ، علی رجبی و غلام محمد رجبی این کار را انجام می دادیم و بعد با رفتن من به رشته فنی و انتخاب رشته هنر توسط آنها ، وقفه ای در این کار پیش آمد و بعد از این وقفه که دو سه سال طول کشید ، با توجه به اینکه آقای زارعی به صورت تخصصی کار تئاتر را شروع کرده بود و با دعوتی که از من نمود ، به فضای کاری قبل برگشتم .
آیا این کار را از روی علاقه دنبال می نمودید ؟
همه افراد به هنر علاقه دارند ، اما بعضی با توجه به شرایط و طرز فکری که دارند ، این علاقه را دنبال می کنند و بعضی ها تنها به دیدن آثار هنری اکتفا می نمایند.
آیا خودتان را در پرداختن به کار تئاتر موفق می دانید ؟
تاثیری که تئاتر با آموختن آن و پرداختن به کارهای جانبی آن نظیر طراحی صحنه ، گریم و نورپردازی و … بر انسان دارد ، مرتبط به شناخت محیط و همچنین شناخت جهان هستی می باشد .
ما با بازیگری یاد می گیریم که چگونه حرف بزنیم و احساساتمان را کنترل نمائیم ، طرز ارتباط برقرار کردن با افراد را می آموزیم و همچنین خود را می شناسیم ، اما اینکه چگونه در این کار پیشرفت کنیم ، بستگی به شرایط و فضایی دارد که می خواهیم کارمان را نمایش دهیم .
متاسفانه کار تئاتر در شهرستانها را به صورت حرفه ای دنبال نمودن، مشکلات خاصی را در پی دارد و کم پیدا می شوند کسانی که از این حرفه ، امورات زندگی خود را بگذرانند. به شخصه نیز به دنبال لذت بردن از این هنر هستم و به دنبال پیشرفت به صورتی که مردم ببینند ، نیستم . اما از مسئولین انتظار می رود که اگر حمایتی نمی کنند ، سنگ اندازی نیز انجام ندهند.
به نظر شما هنر تئاتر در شهرستان میبد چه جایگاهی دارد ؟
هنر در شهرستان میبد از نظر مردمی جایگاه خوبی دارد با توجه به کلاسهای خوبی که در این زمینه برگزار می شود و اگر مسئولین در جهت برگزاری کلاسهای حرفه ای تلاش کنند ، مخاطبین خوبی در زمینه هنر داریم .
استقبال خوبی که از سالن های سینما در این چند سال اخیر می شود ، نشان دهنده فرهنگ هنر دوستی مردم شهر میبد است.
مسئولین شهرستان به جای سخت گیری در زمینه صدور مجوز برای کار هنری در ارتباط با داشتن مدرک تحصیلی می توانند به برگزاری کلاسهای حرفه ای در زمینه کارگردانی ، بازیگری ،نویسندگی و… و به دنبال آن صدور مدرک گدراندن کلاس بپردازند ، همانطور که در بعضی از رشته ها نظیر خوشنویسی این امر صورت می گیرد.
آموزش هنر نه تنها در زمینه تئاتر بلکه در رشته های دیگر هنری نیز لازم است و عهده دار این امر نیز ادارات مرتبط به فرهنگ و هنر نظیر تبلیغات اسلامی ، ارشاد و شورای فرهنگی شهر می باشند.
برای نوجوانانی که می خواهند به عرصه تئاتر وارد شوند ، چه سنی مناسب است و چه توصیه ای به آنها دارید ؟
هر فرد برای ورود به فضای سینما و تئاتر باید درابتدا پشتکار زیادی داشته باشد و برای دیده شدن و شهرت عجله ای نکند ، سه الی جهار سال کار مداوم وحرفه ای در این زمینه لازم است و همچنین گذاشتن زمان زیاد برای این کار و از همه مهمتر داشتن علاقه است که فرد باید با اطمینان از علاقه ای که به کار تئاتر دارد به این عرصه وارد شود .زیرا بعد از گذاشتن زمان زیادی در این کار و سپس رها نمودن آن ، تمام زحمات خودش و کسانی که در این زمینه با او کار نموده اند به هدر می رود.
کسانی هستند که از دوره دبستان و راهنمایی وارد این کار می شوند و با گذراندن چند سال در این عرصه و با آموزشهای زیادی که می بینند ، موقع رفتن به دانشگاه به یکباره این کار را رها می نمایند که در این خصوص نوعی ریزش در امر تئاتر صورت می گیرد و باید گفت ، حیف این مدت زمان است که آموزش دیده اند و به این صورت این کار را رها کنند ، زیرا بعد از 6 ماه آموزش تئاتر وارد مرحله آموزش حرفه ای آن می شویم و این آموزش حرفه ای چندین سال زمان می برد که اگر در شش ماهه نخست آن را رها کنند ، آموزشی است که در زندگی هم می توانند استفاده نمایند ، اما رها کردن کار با چند سال آموزش به ضرر خود فرد و کسانی که با او کار کرده اند می شود وپیشنهاد من به کسانی که می خواهند به این عرصه وارد شوند این است که از ابتدا با فکر تصمیم خودشان را جهت پرداختن به کار تئاتر و نمایش بگیرند و همچنین پس از ورود به این عرصه از پیشرفت ترسی نداشته باشند ، هرجا پیشنهاد بازیگری به آنها شد ، بپذیرند ، ادامه دادن کار مهم است .
در پایان اگر صحبتی دارید ، بفرمائید .
یکی از خواسته هایی که از مسئولین و خیرین شهرستان داریم ، خیرین که واقعا کارهای خوبی را در سطح شهرستان انجام می دهند ، ایجاد فضایی مناسب برای آمفی تئاتر در جای مناسبی از شهر می باشد .
اخیرا در کوچه پس کوچه های محله شهیدیه مکانی را به گونه ای غیر استاندارد به عنوان آمفی تئاتر بنا نهاده اند که واقعا کشاندن مردم به آنجا کار سختی است .
لازم است با یک کار تخصصی و همراه با تحقیق از صاحب نظران فن و هنر ، در فضای مناسبی در شهر که در دسترس مردم باشد ، با استاندارد های کشوری ، آمفی تئاتری ساحته شود ، زیرا بازدیدکنندگان زیادی در طول سال از سراسر کشور و همچنین جهان در شهر داریم و وجود یک خانه نمایش یا آمفی تئاتر نشان دهنده فرهنگ آن شهر می باشد.
آقای بیشمار یک مرد فوق العاده جذاب و هنرمند هستند.بنده زیاد با ایشون کار کردم و هنوز ادامه خواهم داد