غرفهای نمایشگاهی شامل انواع بنر، بروشور، اطلاعیه های آگاهسازی همگانی اختلال طیف اتیسم و مدادرنگی برای دادن به کودکان جهت کشیدن نقاشی کردن در برج کبوتر خانه میبد دایر شد.
به گزارش پایگاه خبری بام میبد؛ نمایشگاه یاد شده امروز 19 فروردین ماه ساعت 20 تا 22 شب برای بازدید عموم مردم دایر است.
رئیس اداره بهزیستی میبد در این خصوص گفت: از 14 تا 21 فروردین، هفته گرمیداشت اتیسم نامیده شدهاست. اتیسم یک بیماری است که هم میتواند منشاء ژنتیکی داشته باشد و هم مرتبط به عوامل دیگر است.
سید محسن فلاح با بیان اینکه کودکانی که دچار این بیماری هستند در سه طیف خفیف، متوسط و شدید طبقه بندی میشوند. اظهار کرد: خوشبختانه در شهرستان میبد دومین مرکز اتیسم استان یزد از سال 98 تاکنون دایر است و اکنون 33 کودک اتیسم را زیر پوشش برای ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی به آنها دارد.
وی تصریح کرد: در شهرستان بیش از 60 مورد اتیسم شناسایی شده که یا سن آنها بیشتر از کودکان پذیرفته شده در مرکز اتیسم رویای زیبا است و یا خانوادهها تاکنون به این مرکز مراجعه نکردهاند.
رییس اداره بهزیستی با تاکید بر اینکه راه پیشگیری از اتیسم و معلولیتها، مشاوره ژنتیک و انجام آزمایشهای ژنتیک است از خانواده ها درخواست کرد که با توجه به فعال بودن بزرگترین مرکز تحقیقات ژنتیک جنوب شرق کشور در شهرستان میبد به این مرکز مراجعه کنند و اگر نیز به انجام آزمایشهای ژنتیک داشته باشند، بهزیستی بخشی از تعرفه آزمایشهای خانواده های زیر پوشش را پرداخت و به آنها کمک میکند.
وی گفت: خانوادهها دارای فرزند اتیسم باید با خدماتی که ارائه میشود، آشنا شوند تا فرزندان بازتوان شده و به چرخه زندگی برگردند.
مسئول فنی و روانشناس مرکز آموزشی و توانبخشی رویای زیبا نیز گفت: مرکز رویای زیبا در سال 98 افتتاح شده، یک مرکز تخصصی برای پذیرش کودکان اتیسم است. کودکان قبل از پذیرش باید حتما توسط پزشک متخصص بهزیستی و روانشناس مرکز تشخیص گذاری شوند و پس از پذیرش بر اساس شدت علائم و طیف برنامههای خاص خود شامل گفتاردرمانی ، کار درمانی، رفتار درمانی و بازی درمانی تخصصی در گروهی که طبقه بندی شدهاند، دریافت میکنند.
سعیده اسلامی فر افزود: خدا را شکر تاکنون بهبودی داشتیم. البته نمیتوان گفت که اتیسم کاملا درمان میشود، ولی درمان حتما دارای بهبود نشانهها است. بسیار بسیار مهم است که اتیسم در زمان خودش قبل از سه سالگی تشخص داده شود. هر چه زودتر تشخیص داده شود، بهتر درمان میشود.
وی با بیان اینکه سن طلایی درمان اتیسم 2 تا 5 سال است، تصریح کرد: البته نمی توان گفت مراجعه بعد از این زمان اثری ندارد، ولی بهتر است هر زمان علائم اتیسم را در کودک خود مشاهده کردند، حتما پیگیری کنند.
مسئول فنی و روانشناس مرکز آموزشی و توانبخشی رویای زیبا در ارتباط با نشانه ها و علائم اتیسم گفت: علائم در دوران نوزادی شامل واکنش نشان ندادن نوزاد با صدا زدن نامش، نمیتواند سر خود را خوب بالا بگیرد، فاقد لبخند اجتماعی هستند، سن آنها که بالاتر می رود، ضعف گفتار دارند یا فاقد گفتار هستند و با تغییر نور اذیت میشوند، دچار بیش حسی و یا کم حسی هستند و تعاملات اجتماعی خیلی ضعیف و حرکات کلیشهای و غیر معمول دارند.
وی در مورد تحصیل کودکان اتیسم اظهار کرد: با توجه به شدت و درصد علائم و اینکه کدام طیف باشند، می توان آنها را برای تحصیل در مدارس عادی یا استثنایی ثبت نام کرد. کودکانی هم داریم که بر اساس شدت علائم در مرکز خدمات توانبخشی دریافت میکنند و نمیتوانند به مدرسه عادی یا استثنایی بروند.
اسلامی فر از مردم درخواست کرد با دیدن کودک دارای نشانه های اتیسم به مادران و خانواده وی زیاد بازخورد منفی نشان ندهند. آن مادر و خانواده تمام تلاش خود را برای فرزندش میکند، ولی تا حدودی میتواند رفتار فرزندش را مدیریت کند و نیاز به صبوری ، درک کردن و پذیرش است. اگر همه افراد این درک را داشته باشند زندگی اجتماعی این فرزندان خیلی بهتر خواهد بود.
گفتنی است سید جمال سجادی پور فرماندار میبد، علی محمد دهقانی معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی فرماندار میبد و مریم فلاح مشاور فرماندار در امور بانوان و خانواده از غرفه برپا شده بازدید کردند و روز جهانی و هفته آگاهسازی اتیسم را به تلاشگران در این عرصه تبریک گفتند و فعالیتهای ارزنده آنها را پاس داشتند.