به مناسبت گرامیداشت روز اعلام جهانی شدن صنعت دستی فاخر زیلوی میبد و برگزاری رویداد سه هفته ای نمایشگاه صنایع دستی از ۱۹ الی ۲۳ آذرماه در کارونسرای شاه عباسی دایر شد.
به گزارش پایگاه خبری بام میبد؛ نمایشگاه یاد شده با همکاری شهرداری و شورای اسلامی شهر میبد و با راه اندازی غرفه اختصاصی صندوق کارآفرینی امید در حال برگزاری است.
با حضور کارمندان صندوق کارآفرین امید در این غرفه و اعطای تسهیلات خرید تا سقف 200 میلیون ریال به شهروندان فرصتی برای خرید آسان در محل نمایشگاه فراهم شده است.
ساعت بازدید از این نمایشگاه شامل صنایع دستی زیلو، سفال و کاربافی از ساعت ۹ صبح الی ۱۴ و نیز ساعت ۱۶ عصر الی ۲۰ شب اطلاع رسانی شده است.
همچنین ویژه برنامه های موسیقی با اجرای گروه سرود دهآباد، نمایش با اجرای گروه نمایش فانوس، برگزاری کارگاه طراحی و نقاشی زیلو با حضور دانش آموزان هنرستان هنرهای زیبا نیز تدارک دیده شده است.
ساعت 9 صبح روز پنجشنبه نیز آیین رونمایی «از کتاب ۷۲ خوشه گندم» زندگینامه روشندل زیلوباف مرحوم رجبعلی زارعشاهی نوشته فاطمه زارعشاهی با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، شهردار شهر جهانی زیلو، مسؤولین شهرستان و جمعی از هنرمندان برگزار می شود.
گفتنی است معاون عمرانی استاندار، فرماندار، شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر میبد نیز از نمایشگاه دایر شده در کاروانسرای شاه عباسی بازدید کردند و هنرمندان مشکلات خود را بیان کردند.
از جمله مشکلات هنرمندان صنایع دستی میبد از محصولات زیلو نبود بازار مناسب فروش است.
هنرمندان زیلوباف خواهان راه اندازی نمایشگاهی دائمی در مکان بازار سفال و سرامیک هستند.
البته کاروانسرای شاه عباسی نیز دارای غرفه های متعدد صنایع است. ولی آنگونه که مورد انتظار هنرمندان مستقر در این مجموعه است، غرفهها و محصولات صنایع دستی معرفی نشده و گردشگران آشنایی زیادی با به ویژه صنعت دستی زیلو ندارند.
زیو فرش سلامت و زیراندازی مقاوم و دارای کاربری های متعدد است.
قدیمی ترین زیلو مربوط به ۸۵۰ سال پیش است که در موزه میبد نگهداری می شود، نفیسترین زیلوی میبد نیز متعلق به قرن ۱۲ هجری قمری است که بر روی آن ۲۴ سجاده طراحی شده و در حاشیه آن نام واقف و تاریخ هزار و ۱۱۸ هجری قمری نقش بسته است.
میبد در سال 1397 بهعنوان شهر جهانی زیلو در شورای جهانی صنایعدستی به ثبت رسید.