بام میبد : در جلسه کمیته هواشناسی کشاورزی استان یزد که در روز یکشنبه 96/7/23 با حضور کارشناسان جهاد کشاورزی و هواشناسی استان تشکیل و با توجه به پیش بینی های جوی در نیمه دوم هفته جاری ، توصیه های ذیل صادر گردید.
توصیه به باغداران پسته
– با توجه به کاهش قابل ملاحظه دمای هوا در نیمه دوم این هفته نسبت به برداشت پسته های باقیمانده تسریع گردد.
– در صورت داشتن آب کافی در اولین زمان ممکن بعد از برداشت محصول پسته نسبت به آبیاری سنگین و کوددهی با کودهای پتاسه و محلول پاشی فروت ست ( جهت کاهش اثر سرما ) اقدام گردد.
– جهت جلوگیری از انتقال و تکثیر آفات خطرناک پسته ، ضایعات مراکز فراوری پسته روزانه در خارج از باغ ها سیلو شده یا زیر خاک مدفون گردد.
توصیه به باغداران انار
– با توجه به کاهش قابل ملاحظه دمای هوا در نیمه دوم این هفته نسبت به برداشت و انبار کردن میوه های انار باقیمانده تسریع گردد.
– در صورت داشتن آب نسبت به آبیاری باغ اقدام گردد.
– جهت کنترل نسل بعدی آفت کرم گلوگاه انار و مگس مدیترانه ای ، نسبت به جمع آوری و مدفون کردن میوه های آلوده به آفت در عمق 50 سانتیمتری خاک اقدام گردد.
– همچنین نسبت به طعمه پاشی ، تله گذاری و محلول پاشی برای مقابله با آفت مگس مدیترانه ای در ساعات عصر زیر نظر کارشناسان جهاد کشاورزی در صورت مشاهده اقدام شود.
– از انبار کردن میوه باغ هایی که وجود آفت مگس مدیترانه ای در آنها محرز شده همراه با میوه سایر باغ ها خودداری گردد.
توصیه به سایر باغداران
– هرس شاخه های آلوده و حذف درختان با منشاء آلودگی زیاد به آفات مختلف از سطح باغ و سوزاندن آنها در خارج از باغ صورت پذیرد.( رعایت بهداشت باغ) و در صورت داشتن آب به آبیاری باغ اقدام گردد.
– تهیه کومپوست و پوساندن کود های تازه دامی در محلی مناسب در خارج از باغ انجام شود.
توصیه به زارعین
– کشت پیاز پاییزه سریع تر انجام شود.
– تسریع در کشت کلزا با بذور زمستانه تا 20 آبان و قبل از کشت ، مبارزه با علف های هرز مزرعه با علف کش مناسب
– در صورت عدم برداشت تاکنون ، تسریع در برداشت وّش پنبه
– نسبت به بوجاری و ضدعفونی کردن بذور خودمصرفی گندم و جو با قارچ کش مناسب اقدام شود
– آماده سازی زمین با شخم ، دیسک و تسطیح زمین برای کشت گندم بهمراه مصرف کود های پایه
– تسریع در کشت روناس در شهرستان های بافق و اردکان
– عدم مصرف کود در مزارع ذرت دانه ای و آمادگی برای برداشت در آبان
توصیه به گلخانه داران
– توجه به استحکام گلخانه ها و ترمیم درز و شکاف پلاستیک گلخانه با توجه به وزش باد و گردوخاک در اواسط هفته.
– با توجه به کاهش قابل ملاحظه دمای هوا ، سرویس و آماده سازی سیستم گرمایشی گلخانه ها ودر مناطق کوهستانی تانکر سوخت در داخل گلخانه قرار گیرد .
– با توجه به کاهش دما در روزهای آینده و مستعد شدن محیط گلخانه برای فعالیت بیماری های گیاهی، لازم است گلخانه داران به منظور کاهش رطوبت و بیماریهای قارچی نسبت به تهویه و هوادهی منظم بخصوص در گلخانه های با ارتفاع کم اقدام نمایند.
– با توجه به سرد شدن هوا و احتمال هجوم آفات مستقر بر روی علفهای هرز و گیاهان زراعی اطراف گلخانه ها به داخل سالن، توصیه می گردد نسبت به مبارزه شیمیایی و از بین بردن آفات و در نهایت علفهای هرز اقدام گردد.
– در مناطق کوهستانی تنظیم دمای گلخانه ها بطوریکه در طول شب حداقل دمای گلخانه به کمتر از15 تا 18 درجه نرسد.
– هوادهی مناسب گلخانه دونوبت ، یکبار آخر شب و یکبار قبل از طلوع آفتاب جهت کنترل رطوبت و پیشگیری از طغیان سرخک در گلخانه .
– با توجه به احتمال وزش باد و انتقال آفات به داخل گلخانه، نسبت به نصب توری بر روی درب ورودی و پنجره های گلخانه ها اقدام گردد.
– با توجه به سرد شدن هوا به منظور جلوگیری از ورود آفات به گلخانه، نسبت به معدوم سازی علفهای هرز حاشیه گلخانه ها اقدام گردد .
توصیه به دامپروران
– با توجه به کاهش قابل ملاحظه دمای هوا ، مرغداری های مناطق کوهستای نسبت به ذخیره سوخت لازم اقدام کنند.
– عایق بندی سالن ها بخصوص سقف سالن ها انجام شود
– با توجه به وزش باد و امکان ورود عوامل بیماری زا به سالن های مرغداری از اسپری های ضدعفونی کننده 3 تا 4 بار در روز استفاده شود.
– جهت جلوگیری از ورود گرد و خاک به تجهیزات شیردوشی در گاوداری های شیری از پوشش های مناسب روی تجهیزات استفاده شود.
– با توجه به احتمال وزش باد شدید در این هفته و امکان افزایش بیماری های تنفسی توصیه می شود نسبت به جمع آوری و خارج کردن کود های خشک از محل نگه داری دام ها و دپو کردن آنها در محل مناسب خارج از دامداری اقدام گردد.
– با توجه به نوسانات زیاد دما در طول شبانه روز به مدیران سالن های پرورش ماکیان و طیور توصیه می شود در اوایل صبح و اواخر شب حتی در دوران جوجگی ( 10 روز اول دوره پرورش ) از تهویه حداقلی استفاده کنند.
– با توجه به کاهش دمای هوا دامداران دام های سبک دام هارا درشب در مکان امن و سرپوشیده نگه داری کنند.
– دامداران مرتعی ضمن رعایت ظرفیت و تاریخ مجاز ورود دام به مرتع از حرکت دام در ارتفاعات بالا خودداری و به تهیه ذخیره علوفه برای دام ها اقدام نمایند.
توصیه به پرورش دهندگان ماهی
– با توجه به کاهش قابل ملاحظه دمای هوا در این هفته ، کنترل دمای آب استخر پیش از رهاسازی بچه ماهی های قزل آلا لازم است . ضمنا در صورت کاهش دمای آب به زیر 10 درجه رها سازی انجام نشود.
– در صورت رها سازی بچه ماهی ها در روز های سرد این هفته نسبت به آداپتاسیون و باز کردن آب ورودی استخر اقدام گردد.
– با توجه به کاهش دمای هوا در این هفته ، تغذیه کپور ماهیان کاهش می یابد و ضرورت دارد بر رفتار ماهیان از نظر اشتها به غذا نظارت شود و پس از حصول اطمینان از مصرف غذای نوبت قبلی ، غذادهی نوبت بعد انجام شود.
منبع :
www.yazdmet.ir
گروه مروجین کشاورزی میبد – t.me/joinchat/D1ZArEDSNtdY9NEAzFcKSA