بام میبد : دکتر محمد حسین فلاح عضو هیئت علمی دانشگاه در همایش اتیسم که در محل فرمانداری میبد با حضور جمعی از دبیران آموزش و پرورش ، شاغلین مرکز بهداشت و خانواده هایی که بیمارانی با نشانه های اتیسم دارند ، برگزار شد با پرداختن به مبحث اتیسم و تشکر از کسانی که برای بهتر شدن حال مردم به هر طریقی تلاش می کنند ، اتیسم را در طیف وسیعی از شدید و خفیف عنوان نمود و افزود : از نظر گفتار ، درصد بالایی از کودکان اتیسم به مرحله گفتار نمی رسند و به نوعی در جا زدگی و یا اکو دارند ، آنها از طریق ارتباط با تعویض تصویر ، خواسته های خود را بیان می کنند ، یعنی از طریق تصاویر آنجه را که می خواهند ، بیان می کنند.
وی گفت : از نظر رشد گفتار نیز ، کودک اتیسم حالت برگشت به قبل دارد ، یعنی به زمانی که هیچ چیز نمی توانست بر زبان آورد ، همچنین در بیان حرفهایش حالت تکرار دارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه همچنین توضیحاتی در باره مشکلات حسی حرکتی که کودکان اتیسم دارند و همچنین حس بینایی و شنوایی آنها که نمی توانند درک درستی با این حواس از اطراف خود داشته باشند ، ارائه نمود .
این مشاور خانواده در ادامه با بیان راهکارهایی التیام بخش برای خانواده هایی که کودک مبتلا به اتیسم دارند یا بچه هایی با نشانه ها و علائم دیگری از طیف کودکان استثنایی دارند ، درک درست و صحیح از خدا و آفرنینش و همچنین شناخت سبک مقابله با این بیماری را یاد آور شد و افزود : ما با شناخت توحید و درک درست از خدا می توانیم ، بهتر با رنج داشتن این بیماریها در خانواده مقابله کنیم.
وی خاطر نشان نمود : نقش هایی که ما در زندگی داریم مهم نیست ، مهم این است، چگونه بتوانیم با نقش و عملکرد خود ، رحمت خدا را به خود جلب کنیم.
فلاح افزود : خداوند عالم کارگردانی است که تشخیص داده است ما کدام نقش را می توانیم به خوبی ایفا کنیم که البته این نمی تواند جبر باشد ، این امر بستگی به این دارد که چگونه آن را بپذیریم و با ایفای نقش خود و با نگرش خود به خدا و معاد بتوانیم نتیجه برخورد و مقابله خود در زندگی را ، بدون توجه به حرکات و گفته های دیگران که با گفته هایشان ، گرفتاری دیگران را نشانه عذاب خدا نسبت به آنها می دانند و به نوعی گفته هایشان زخم زبان است ، ببینیم .
گفتنی است ، سید محسن فلاح رییس اداره بهزیستی میبد در ابتدای برگزاری این همایش با بیان اقداماتی که در زمینه بیماری اتیسم در شهرستان میبد صورت گرفته به وجود مرکزی در ارتباط با این بیماری در آینده نوید داد و افزود : در حال حاضر انجمنی با عضویت افرادی علاقمند و داوطلب برای انجام کارهایی که قرار است با راه اندازی این مرکز انجام شود ، شکل گرفته است که برگزاری این همایش شروع شکل گرفتن آن است .
وی اظهار امیدواری نمود این انجمن بتواند در آینده با اقداماتی که انجام خواهد داد و با برگزاری کارگاه های آموزشی که هزینه بر خواهد بود با حمایت مردم ، مسئولین و خیرین ، اهدف خود را تحقق ببخشد.
خانواده می توانند با شرکت در طرح غربالگری اتیسم و تشخیص زودهنگام این بیماری ، در صورت داشتن کودک مبتلا به اتیسم با مداخلات توانبخشی ، همراه با آموزش با افزایش توانمندیهای کودک خود ، زمینه حضور هر چه بهتر او در جامعه را برای تحصیل و داشتن شغل فراهم آورند.
طرح غربالگری اتیسم در ادارات بهزیستی استان یزد و مراکز تحت پوشش آن در حال اجرا است و خانواده ها می توانند برای دریافت پرسش نامه جهت شرکت در این طرح به ادارات بهزیستی در سطح استان و مراکز تحت پوشش آن که در تصویر آمده مراجعه نمایند.