بام میبد : دکتر جلیل عفتی مدیرکل سازمان بهزیستی استان یزد در این مراسم که با حضور مسئولین شهرستان میبد و استان برگزار شد ، با اشاره این موضوع افزود : زمانی که راهکاری برای دچار نشدن به معلولیت هایی که در ارتباط با عوامل ژنتیکی هستند ، وجود دارد و ما به آنها نپردازیم ، واقعا در صورت دچار شدن به معلولیت در خانواده ، ما مدیون و مسئول جرمی هستیم که به دنبال این امر نسبت به جامعه اعمال می شود.
وی در ادامه اظهار نمود : اگر ما بخواهیم اصلاحی در جامعه صورت گیرد و زمینه خدمت و بهتر زیستن را برای مردم در جامعه فراهم کنیم ، باید توجه داشته باشیم که یکی از ابعاد بهتر زیستن ، ایحاد سلامت جسمی و روحی روانی جامعه هست .
مدیرکل سازمان بهزیستی استان یزد اظهار نمود : با اجرای طرح دو معلولیتی و شناسایی خانواده های دو معلولیتی و چند معلولیتی در راستای تحقق سلامت در جامعه ، افراد تحت مشاوره ژنتیک قرار می گیرند و آزمایشهای ژنتیکی از فرد بیمار و اعضای خانواده او به عمل می آید تا ناقل بیماری تشخیص داشته شود.
وی تصریح نمود : عامل بیشتر بیماریهای چند معلولیتی عمدتا در استان و در کشور به فامیل و خویشاوند بودن افراد بر می گردد که باعث می شود زن های ناقلی که در این افراد هست ، در صورت ازدواج به هم برسد و با وجود دو ژن ناقل بیماری در پدر و مادر امکان اینکه فرزند بیمار نیز به دنیا بیاید ، 25 درصد است .
عفتی افزود : با انجام این طرح تحقیقاتی افراد ناقل شناسایی می شود و آنها می توانند در ازدواجهایی که در آینده خواهند داشت ، بدانند با چه کسی باید ازدواج کنند که خطر مبتلا شدن فرزند آنها به بیماری برایشان پیش نیاید و در صورت وجود خطر چه کاری را انجام دهند که از تولد فرزند مبتلا به بیماری پیشگیری شود.
وی اظهار امیدواری نمود که همراهی در توجیه کردن این طرح در محافل و مراسم هایی که برپا می شود ، صورت گیرد تا شرایطی ایجاد شود که با شناسایی و پیشگیری از معلولیت ها که قبلا در خانواده ها بوده است ، از ضربه پذیری مردم در این ارتباط ، به ویژه در زمان تحریم جلوگیری شود.
سید محسن فلاح رئیس اداره بهزیستی میبد نیز در این مراسم با ایراد سخنانی با اشاره به اینکه مرکز تحقیقات ژنتیکی میبد یک مرکز منطقه ای است که برای منطقه جنوب شهر کشور در نظر گرفته شده است ، بیان کرد : آینده به سمت و سویی است که ما باید در خصوص پیشگیری بیش از گذشته کار کنیم.
وی افزود : ما در سطح شهرستان میبد 3 هزار معلول داریم که نامشان در بانک اطلاعاتی بهزیستی ثبت شده و پیش بینی هم می کنیم 2 هزار معلول دیگر هستند که به ما مراجعه نکرده اند.
رئیس اداره بهزیستی میبد با بیان اینکه ، ما خانواده هایی را داریم که به دنیا آمدن اولین فرزند معلول در آنها ، دومین و حتی سومین فرزند معلول نیز در این خانواده ها به دنیا آمده است ، گفت : با آزمایش هایی که در مرکز شده و ما تشخیص داده ایم ، شاید بتوان گفت بیشترین سقط در کشور در این مرکز اتفاق افتاده است.
وی در ادامه به جایگاهی که این مرکز در کمک به خانواده ها دارد که قبلا برای گرفتن آزمایش مجبور به رفتن به تهران یا شهری دیگری بودند و عملا در صورت مشکل داشتن آزمایشها برای سقط به دلیل گذشتن از چهار ماهگی با مشکل مواجه می شدند ، اشاره نمود .
فلاح همچنین یادآور شد : این مرکز مجوز سقط صادر نمی کند ، در صورتی که آزمایشها مشکلی داشته باشد ، افراد به پزشکی قانونی معرفی می شوند.