هوشنگ مرادی کرمانی در سال ۱۳۲۳ در روستای سیرچ از توابع بخش شهداد استان کرمان چشم به جهان گشود .
زندگی وی تا کلاس پنجم دبستان در این روستا گذشت ، دوران دبیرستان را نیز در کرمان گذارند و دردانشگاه تهران نیز همزمان با تحصیل علم دررشته «هنرهای دراماتیک» دانش آموخته ترجمه «زبان انگلیسی» نیز شد.
او که زندگی همراه با سختی و تنگدستی را سپری کرده و از سن 8 سالگی به کارهای مختلف پرداختهاست صاحب آثاری نفیس و ارزشمند است و تا به حال پژوهش زیادی در ارتباط با آثارش از سوی اعضای علمی دانشگاه ها و محققان صورت گرفتهاست و بعضی از این آثار مانند داستان «خمره» تا به حال به 23 ربان زنده دنیا ترجمه شدهاست.
ازمله آثار وی می توان به کتاب های «خمره» ، «بچه های قالیبافخانه» ، «تنور» ، «قصه های مجید» ، «مربای شیرین» ،«مشت بر پوست» ، «مهمان مامان»و… اشاره کرد.
نویسنده سریال معروف قصههای مجید که خاطره آن با بازی «مهدی باقربیگی » در نقش «مجید» و « پروین دخت یزدانیان »و به کارگردانی «کیومرث پورآحمد» دراذهان همه ما است «روستایی» و «کودک بودن» را همیشه در خاطر دارد ، 2 چیزی که در نظر او هیچ موقع تمامی ندارد ، روستایی بودن به آن علت که 13 سال اول زندگی خود را در روستایی کوچک گذارند و در آن زمان هیچ ارتباطی با شهر نداشت و شهر را ندیده بود و از 13 سالگی روزی که به خانه عمویش در کرمان آمده بود دیدن چراغ برق او را طوری شگفت زده و نگاهش جلب کرد که در هنگامی که آن را نگاه میکرد و عقب عقب میرفت به کلید چراغ برق خورد و چراغ خاموش شد ، او از خاموش شدن چراغ احساس ترس کرد چون ترسیده بود چراغ با نگاه او خاموش شدهباشد.
«کودکی» و «روستایی بودن» سرمایه های زندگی نویسنده کرمانی است
کرمانی که خود را روشنفکر و صاحب ایدئولوژی و تفکری خاص نمی داند ، از «کودکی» و «روستایی بودن» به عنوان سرمایه های زندگی خود یاد می کند ، درزمان کودکی از مرتب نگریستن به ستارگان حال میکرد و از بالای کوه به پایین آمدن نیز خاطرهایی به یاد ماندنی در گوشه ذهنش بر جای گذاشتهاست.
او کسی را ایرانی می داند که در هر گوشه دنیا است به زبان فارسی حرف بزند و زبان فارسی را که از ادیبان و شاعرانی چون حافظ و سعدی به ما ارث رسیده است را هیچ گاه فراموش نکند.
وی از دستدادن واژههای ناب فارسی و ورود واژههایی که سنخیتی با فرهنگ ما ندارد را از عیبهای یزرگ ادبیات کودکان و نوجوانان میداند و دلیل آن را هم وجود وسایل ارتباط جمعی جدید ذکر میکند و میگوید در زمان قدیم بچه ها زبان فارسی را از پدر و مادربه مرور یاد میگرفتند.
شب هوشنگ مرادی کرمانی با حضور«مهدی باقربیگی» و همراه با اجرای نمایشی بر اساس یکی از کتابهای نویسنده کرمانی به صورت قصه گویی توسط قصهگویان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شماره 2 میبد (کانون ملا سکینه) و با همکاری «کتابفروشی حسابی» ، «شهرداری میبد» و موسسه «فراویز اندیشه »برگزار شد.
مطالعه داستانهای هوشنگ مرادی کرمانی ایجاد کننده آرامشی خاص درروح
شهردار میبد چهارشنبه شب در این مراسم طی سخنانی گفت: مطالعه داستانهای هوشنگ مرادی کرمانی ایجاد کننده آرامشی خاص درروح و معرفی کننده فرهنگ ایرانی دردنیا است.
علیرضا نقوی با ابراز خرسندی از میزبانی نویسنده کرمانی ، وی را «شهروند افتخاری میبد» معرفی کرد.
عضو شورای شهر میبد نیز با گرامیداشت 5 آذر روز گرامیداشت « زیلوی میبد» گفت: نشستهای فرهنگی که از سوی شهرداری برگزار میشود شاید مورد گلایه عده ای باشد و به مذاق آنها خوش نیاید و تعریف 30 سال پیش از شهرداری را در ذهن خود داشتهباشند.
علیرضا آزادمنش تصریح کرد: وظایف شهرداری فراتر از موضوعات عمرانی و خدماتی است ، شهر مانند انسانی در حال رشد است که باید از وجوه گوناگون از جمله حوزههای فرهنگی و اجتماعی و… مورد توجه قرارگیرد.
وی در ادامه به رویکرد شهرداری و شورای اسلامی میبد در حوزه فرهنگی اشاره کرد.
مرکز شهرستان ۱۰۴هزارنفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.
ایرنا