علیرضا نقوی در حاشیه بازدید خبرنگاران استان یزد از پروژههای عمرانی شهرداری با اشاره به اینکه هزینه کرد این پروژه از منابع داخلی شهرداری شهرستان است ، افزود: این پروژه با رسیدن دهه فجر انقلاب اسلامی درقالب طرحهای ملی و استانی افتتاح و مورد بهره برداری قرار می گیرد.
وی در ارتباط با پروژه یاد شده گفت: این فضا حدود 20 سال پیش با متراژ 25 هکتار به صورت پارک جنگلی توسط منابع طبیعی ایجاد شده بود و سال گذشته پروژه آن با حضور استاندار یزد آغاز شد.
شهردار میبد اضافه کرد: پروژه شامل سه فاز است که فاز اول پردیس تفریحی و ورزشی و زمین چمن مصنوعی و سالنهای ورزشی مختلف ، گذر نگارهها با اقتباس از سیمای باستانی میبد ، رینگ دوچرخه سواری ، سالن روباز 2 منظوره مختص پیست اسکیت و سالن اجتماعات و اولین سینمای روباز میبد میباشد که در حال ساخت و ساز است.
شهردار میبد ادامه داد: فاز دوم نیز پردیس فرهنگ و هنر شامل موزه مردمشناسی توسط بخش خصوصی و به همت دکتر محمد علی کریم زاده در حال ساخت و ساز است و فاز سوم آن نیزباغ هنر سفال و باغ هنر زیلو به مساحت 100 هکتار برنامه ریزی شده و در اخذ مجوز میباشد.
وی گفت: این فضا بیشتر برای تفریح و اوقات فراغت خانواده های میبدی در نظر گرفته شده که می تواند مورد استفاده گردشگران هم قرار گیرد.
بام میبد تا اولین محله و آبادی شهر (شهرک فجر بیده ) یک تا یک و نیم کیلومتر و تا کمربندی مسیر نایین به یزد یک هزار و 800 متر فاصله دارد.
بازآفرینی راسته بازار میبد
این مسوول درارتباط با راسته بازار که مورد بازدید خبرنگاران قرار گرفت نیز گفت: راسته بازار از یک سمت به شارستان منهی شده و از سوی دیگر مسجد جامع را در مسیر خود دارد و مجموعهای از معماری ایرانی اسلامی شامل مجموعهای از بازار و مسجد و محل سکونت است.
وی با اشاره به رونق این مکان در گذشته ادامه داد: با هماهنگی سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی وگردشگری استان طرح بازآفرینی این مسیر به عنوان یک گذر گردشگری برنامهریزی شد و با احیای آن مسیر و مکانی برای گشت و گذار و استراحت گردشگران مهیا میشود.
نقوی گفت: همچنین بازاری هم ایحاد میشود تا گردشگران بتوانند در هنگام بازدید و گشت و گذار در بافت تاریخی از صنایع دستی شهرستان نیز سوغاتی با خود همراه ببرند.
پیگیری ساخت و ساز ارگ شهرداری
شهردار میبد در ارتباط با ساختمان اداری شهرستان (ارگ شهرداری ) که در حال ساخت و ساز است و مورد بازدید اصحاب رسانه و جراید و خبرنگاران قرار گرفت ، گفت: احداث این ساختمان با حضور استاندار یزد در اوایل شهریور آغاز شد و در مساحت هفت هزار و 300 متر مربع در چهار طبقه ساخته میشود.
وی ادامه داد: فاز اول آن شامل فونداسیون و اسکلت بتی با ارزش 95 میلیارد ریال در مدت 10 ماه با استفاده با تامین از اعتبارات داخلی شهرداری بنا میشود و 35 میلیارد تومان پیش بینی هزینه کرد اتمام این پروژه و بهره برداری از آن در سال 1401 شدهاست.
وی تصریح کرد: در اجرای پروژه از آخرین سیستمهای نوین و استاندارد استفاده میشود و قرار است فضایی تفریحی به صورت پارک برای استراحت ارباب رجوع ها در کنار آن ایجاد شود.
اقدامات انجام شده برای بانوان توسط شورای اسلامی میبد و شهرداری
عضو شورای اسلامی شهرمیبد نیز درارتباط با اقدامات انجام شده توسط شهرداری و شورای شهر میبد برای بانوان گفت: شورای شهر پنجم در حد توان قدمهای خوبی از جمله احداث فرهنگسرای شهرداری ، بهسازی و تامین تجهیزات و تعریف پیست دوچرخه سواری در پارک بانوان برای بانوان برداشتهاست.
انسیه فلاح به در نظر گرفتن احداث باغ سلامت بانوان در مجموعه گردشگری بام میبد به متراژ 15 هکتار و ایجاد یک پارک جدید با همکاری و رایزنیهای سید جلیل میرمحمدی نماینده مردم تفت و میبد اشاره کرد.
عضو شورای اسلامی شهرمیبد همچنین احداث کتابخانه های مختص بانوان در سال 1400 را هم یادآور شد که در حال پیگیری است و به راه اندازی شرکت تعاونی بانوان و کمک درفروش محصولات تولیدی بانوان و ایجاد یازارچه محصوص بانوان را نیز مورد اشاره قرار داد.
فلاح اضافه کرد: بانوان در پایگاههای محلی نیز در حوزه های مختلف تولید صنایع دستی و پخت و پز و شرکت در نمایشگاهها تا قبل از شیوع کرونا فعالیت داشتند و همچنین با همکاری رسانه تعدادی از بانوان زیلوباف شناسایی و مورد قدردانی قرار گرفتند.
وی تصریح کرد: البته جدای از اقدامات انجام شده ، مهم این است خود با بانوان با همت خود بتوانند با حضور در اجتماع نقش آفرین باشند و خود را باور داشته باشند.
نشست خبری
نشست خبری نیز در ادامه بازدید از پروژه ها برگزار شد و شهردار میبد با سوالهای خبرنگاران پاسخ گفت.
در این نشست به موضوعاتی مانند محله گرایی در میبد ، اقدامات انجام شده در ارتباط با ثبت میبد به عنوان شهر جهانی ، وجود 30 درصد بافت تاریخی در شهرستان در کنار بافتهای فرسوده ، به طول کشیدن 10 سال تصویب طرح تفصیلی شهر و ایجاد شدن مشکلات زیاد در زمینه تغییر کاربری ها برای شهروندان در ارتباط با آن اشاره شد.
همچنین تقسیمبندی شهر به هفت منطقه فرضی و عهده دار مسئولیت هر یک از محله توسط اعضای شورای شهر نیز مورد یادآوری قرار گرفت و از بهسازی میادین ، عملیاتی شدن 100 درصد المانسازیها و المان گذاریها در سال 99، آسفالت معابر در محلههای مختلف شهر بر اساس اولویتبندی یاد شد.
به توسعه فضای سبز شهر و برنامه ریزی برای نصب یادمانهای جدید شهدا طراحی شده توسط بنیاد شهید در سطح شهر و در سه محور ورودی شهر نیز اشاره شد.