محمد فاتحی در نشست با امام جمعه میبد با اشاره به نیاز به 30 کیلومتر شبکه توزیع آب بهداشتی در شهرستان افزود: سازه طراحی شده سازگار با بناهای سنتی شهر به صورت گنبدی شکل همراه با چهار بادگیر ساخته میشود تا برای آیندگان نیست ماندگار بماند.
وی ادامه داد : گذشتگان ما با ساخت آبانبارها مشکلات کم آبی را مرتفع کرده و خود را با شرایط سازگار میکردند و اکنون هم لازم است با توجه به مشکل کم آبی و وابستگی شدید به آب انتقالی ، تامین آب بهداشتی را مورد توجه قرار داد.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب استان یزد با اشاره به استقبال مردم از ایستگاههای برداشت آب و شبکه تفکیک آب شرب از آب بهداشتی اظهار کرد: پیشنهاد شده موسسه هیات امنایی خیرین آبرسان حضرت ابوالفضل میبد تشکیل شود و مجوز گرفتن آن پیگیری شدهاست.
وی به اعلام آمادگی هفت تا هشت نفر بانی خیر دراجرایی شدن این طرح در حال حاضر اشاره کرد.
طرحها به صورت زیربنایی و اجرای کشوری تعریف شود
امام جمعه میبد هم گفت: لازم است طرحهای آبرسانی به صورت کلان و زیربنایی و با قابلیت اجرا به صورت کشوری تعریف و برنامه ریزی شود.
آیت الله علیرضا اعرافی به پای کار آوردن شبکه خیرین شهرستان و ادارات و ارگانهای شهر را برای اجرایی شدن طرح توصیه کرد و افزود: میتوان با بررسی آب انبارهای موقوفه را نیز احیا و تعداد سقاخانه های پیش بینی شده را افزایش داد.
وی آمادگی خود را برای حمایت از این طرح اعلام کرد.
اجرای طرح با مشارکت خیرین و تامین اعتبار ملی
نماینده مردم میبد و تفت در مجلس شورای اسلامی نیز به اعتراض شدید مردم نسبت به برداشتن شیرهای آب بهداشتی از 2 ماه پیش تا به حال اشاره کرد و اجرایی کردن طرح یاد شده را مورد تقدیر قرار داد.
سید جلیل میرمحمدی تامین اعتبار طرح را با استفاده از ظرفیت خیرین شهرستان و اعتبار میبد یادآور شد و به پیگیری اعتبار ملی آن با حمایت از سوی امام جمعه و مسوولان شهرستان اشاره کرد.
شهردار میبد نیز به در نظر گرفتن تخفیف و تسریع درصدور پروانه ساختمان منازلی که نسبت به جدا سازی آب مصرفی شرب از آب بهداشتی و هدایت آب خاکستری به سوی باغچه اقدام کنند ، اشاره کرد.
علیرضا نقوی گفت: این طرح برای اولین بار در میبد و استان یزد اجرا میشود.
مرکز شهرستان ۱۰۶ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.
ایرنا