آیتالله علیرضا اعرافی روز پنجشنبه در نشست اقتصادمقاومتی قوه قضاییه استان یزد افزود: وقتی از اقتصاد مقاومتی نام می بریم ، منظور اقتصاد ریاضتی نیست ، اقتصاد مقاومتی یک نظریه است که در سطوح مختلف توسط کشورها در دنیا اجرا شده و از آن نتیجه هم گرفتهشدهاست.
عضو شورای فقهای نگهبان تصریح کرد : این نظریه در کشور ما باید با نگاه و اندیشه اسلامی و با فهم جامع از آن و با عزم جامع برای عملی شدن مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: گاهی اقتصاد مقاومتی با اقتصاد ریاضتی اشتباه گرفتهمی شود در حالی که چنین نیست بلکه باید با نگاه ویژه و باور داشتن این نظریه اقتصادی برای عبور از مرزهای فناوری و ارتقای علم و دانش در تولید قطعات کوچک تا تولید قطعات و صنایع بزرگ و پیشرفته تلاش کنیم.
اعرافی یادآور شد: اهتمام دستگاه قضاییه برای مورد توجه قرار دادن اقتصاد مقاومتی و گره گشایی مشکلات صنعت قابل تقدیر است و بعد از عبور از مانع زداییها باید حمایت و پشتیبانی از صنعت برای رفتن به سمت افقهای جدید و صنایع پاک و دانش بنیان در دستور کار قرار گیرد.
برشهایی از اسناد اقتصادی مانند سند چشمانداز ۱۴۰۴ در استان یزد اجرا شود
وی در ادامه مورد توجه قرار دادن برشهایی از اسناد اقتصادی مانند سند چشمانداز ۱۴۰۴ را برای محقق شدن در استان و شهرستان و همراه شدن با کاروان علم و صنعت دنیا متذکر شد و بر باز کردن راه برای بروز و ظهور استعاداهای برترو مانع شدن از مهاجرت آنها تاکید کرد.
مدیر حوزههای علمیه کشورهمچنین در فرازی از سخنان خود با اشاره به جامعیت و فراگیری اندیشه اسلامی گفت: عبادت در اندیشه اسلامی جایگاه والایی دارد و این جهان خاکی بستری فراهم شده برای رسیدن به قرب الهی و پر کشیدن به سوی جهان قدسی است.
وی ادامه داد: انسان برای رسیدن به قرب الهی باید نگاهی فرامادی در انجام فعالیتها داشته باشد ، چون عبادت رهایی از همه انگیزه جز انگیزه والای الهی است و شاخص آن در اسلام به جز معانی خاص و محورهای گوناگون ، مکان عبادت است.
وی گفت: مکان عبادت فقط مکانهای مذهبی نسیت بلکه همه مکانهایی است که انسان با قصد قربت در حال انجام وظایف و تکالیف خود است و اگر این موضوع مورد توجه قرار گیرد همه زندگیها روشن و نورانی شده و انسان ها را از نگاه مادی محض و هوی و هوسها می رهاند و دایره عبادت را به سمت خدمت به خلق با داشتن نگاههای متعالی برای دستیابی به جایگاه های رفیع در انجام امورسوق میدهد.
اقتصاد مقاومتی یک موضوع کاملا راهبردی است
رییس دادگستری استان یزد هم در این نشست گفت: شعارهای سال از سال 95 تا کنون همه به نام اقتصاد مقاومتی ، اقدام و عمل و اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال ، حمایت از کالاهای ایرانی و تولید و پشتیبانی ها و مانع زدادییها نامگذاری شده و همه بر تولید گرایی و شاهبیت اقتصاد مقاومتی تاکید دارد.
غلامعلی دهشیری افزود: اقتصاد مقاومتی یک موضوع کاملا راهبردی است و توجه به آن از سوی کشورهای دارای اهداف متعالی و دارای روحیه استقلال طلبی ضرورت دارد .
عملکرد ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان یزد
وی در ادامه با ارایه عملکرد ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان یزد گفت: ستاد در سال 99 ، 170 درخواست دریافت کرده ، 124 درخواست اقدام شده و در ستاد مطرح شده و درخواستهای در جریان رسیدگی نیز 41 مورد و درخواستهای آماده طرح در ستاد هم پنج مورد است.
رییس دادگستری استان یزد تعداد نشستهای برگزار شده را هم نشست عنوان کرد و افزود: نشستهای برگزار شده 139 مصوبه داشته که بیشترآنها اجرا شده ، همچنین 95 مورد بازدید میدانی از واحدهای تولیدی برای باز کردن گرههای بخش صنعت توسط اعضای ستاد یا برخی از اعضا انجام شده و تعداد جلسات برگزار شده نسبت به سال 98 ، 75 درصد افزایش داشته است.
وی تصریح کرد: در سال جدید نیز برای تحقق شعار سال از ابتدای سال رفع مشکلات و موانع با پایش صنایع و هم اندیشی با اندیشی با کانون وکلا و تعیین وکیل مورد توجه قرار گرفته ، همچنین سایت حامی برای پایش کارگاهها و بنگاههای تعطیل ونیمه فعال راه اندازی شده که صنایع دارای مشکل می توانند در آن ثبت نام کنند تا مشکل آنها در چرخه بررسی قرار گیرد.
وی مورد بازخواست قرار دادن بانکهایی که مطالبه سود مازاد بانک مرکزی برای تسهیلات داشته باشند را نیز یادآور شد و آمادگی دستگاه هایی استان برای آموزش واحدهای در ارتباط با تنظیم قرارداد ها و ارتباطهای کاری را اعلام کرد.
این مسوول همچنین تصریح کرد:شان دستگاه دولتی حمایت از تولید کنندگان متخلف که حق و حقوق های دولتی و سایر حقوق را پرداخت نمیکنند ، نیست و البته حمایت کننده تولید کنندگانی است که قوانین و مقررات را رعایت می کنند.
این نشست با بررسی تمهیدات اندیشه شده برای راه اندازی مجدد کارخانه فولاد میبد ادامه یافت.
یک هزار و ۵۰۰ شرکت تولیدی و کارخانه در شهرستان میبد فعال است که از این تعداد ۳۵۲ واحد آن در شهرک صنعتی جهان آباد و ۷۱ واحد در ناحیه شمس آباد دایر شده است.
مرکز شهرستان ۱۰۶ هزار نفری در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.