مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد ظهر روز سه شنبه در محل کلنگ زنی عملیات عمرانی باغ گودالُک طی سخنانی از همکاریهای انجام شده در پیگیری عملیات احیای این مسیر گردشگری و کمکهای انسیه فلاح عضو شورای شهر پنجم برای آزاد سازی حمام قدیمی در مسیر گردشگری قدردانی کرد.
سید مصطفی فاطمی در ادامه کمکهای سید عبدالعظیم پویا محقق میبدی در رفع مخالفتها و مسائل فنی مطرح شده در سطح وزارتخانه که نیاز به طرح استدلالهایی از گذشته برای رفع آنها بود را نیز ستود و به توافق انجام شده با شهرداری برای احیای محور و مسیرهای اصلی گردشگری میبد اشاره کرد.
وی همچنین اظهار کرد: تا کنون در این مسیر اقداماتی به صورت مشارکتی به همکاری شهرداری انجام شد و هماکنون نیز با کامل شدن کف سازی به صورت همزمان بدنه سازی نیز با تقسیم وظایف در تامین مصالح و انجام عملیات از سوی شهرداری ومیراث فرهنگی در دستور کار قرار گرفتهاست.
عملیات عمرانی باغ گودالُک
این مسوول افزود: عملیات عمرانی باغ گودالُک نیز خواسته مردم بود که در ارتباط با آن طرحهای مختلف ارائه شد و موضوع مورد توجه حفظ دیواره قدیمی و باستانی در جلسه شورای فنی مورد بررسی قرار گرفت و انتخاب طرح به نتیجه رسید.
وی با یادآور شدن مشکلات و نگرانیهایی که برای مردم منطقه در هنگام انجام دادن این عملیات عمرانی داشتند و همچنان در ادامه کار نیز دارند ، اظهار امیدواری کرد که این نگرانیها پس از انجام کار رفع و آغاز خوبی برای فعالیتهای گردشکری شود.
شهردار میبد نیز دراین مراسم با اشاره به ملاقات با اظهار امیدواری به گرفتن اعتبارهای ملی برای احیای راسته بازار و زنده سازی مجموعه آن با همکاریهای انجام شده از سوی نماینده مردم میبد و تفت در مجلس شورای اسلامی کرد.
علیرضا نقوی افزود: تا کنون هر هزینه ای از اعتبارات داخلی شهرداری و همچنین میراث فرهنگی برای احیای این مسیر شده ، کافی نیست و علی رغم ادامه کمک برای تامین اعتیارات به اعتبارات ملی نیز نیاز است تا این بافتها به عنوان هویت تاریخی شهر بازسازی و زنده سازی شود.
خوستههای مردم مورد توجه قرار گیرد
همچنین به گفته حمید رضا عزیزی یکی از اهالی محله میبد بالا خواسته مردم در مجموعه راسته بازار در نظر گرفتن یک پارکینگ است و همچنین مورد توجه قرار مشکلات در بستن راه مردم در حین انجام عملیات است ، همانطور که برای احداث حضار باغ گودالُک به مدت یک ماه راه مردمم بسته بود.
منزل شهید مدافع سلامت دکتر محمد آقایی در مسیر ابتدای دروازه جنوبی شارستان میبد قرار دارد و همرمان با بر گزاری آیین بهره برداری احیای این ئروازه از مقام والای وی تجلیل شد.
بر اساس نوشته های کتاب «سیمای باستانی میبد» نوشته «سید عبدالعظیم پویا» محدوده محصور شارستان میبد در قدیم به محوطه های پیرامون خود از طریق چهار دروازه در محورهای شمالی ، جنوبی ، شرقی و غربی راه مییافت که از میان آنها سه دروازه کارکرد تا اوایل قرن حاضر باستانی خود را خفظ کردهبود.
هنوز هم به آن سه محل «در دروازه» می گویند ، موقعیت دروازه جنوبی که قبلا به دروازه فارس شهرت داشته و بعدها آن را دروازه شمس آباد نیز نامیدهاند و در شاه راه باستانی ری – کرمان قرار داشته ، موجبت شده به عنوان دروازه اصلی شهر دارای اهمیت باشد.
این دروازه دارای تجهیزات دفاعی و دروازه بانی معتبری بوده و راههای باستانی غرب (ری و اصفهان) ، شرق(یزد و کرمان) و جنوب (فارس) به جلوگاه آن منتهی می شدهاست.
در سال 99 شهرداری میبد با مشارکت میراث فرهنگی شهرستان مبادرت به احیا و بازسازی این دروازه بر اساس مدارک و مستندات و بهرهگیری از الگوی سایر دروازههای موجود شهر کرد.
وسعت بافت تاریخی میبد ۸۰۰ هکتار است و این شهر با داشتن ۳۰۰ بنای تاریخی ثبت ملی از مناطق باستانی و تاریخی کشور محسوب میشود.
مرکز شهرستان ۱۰۶ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.