خاگینه مغزیجات با استفاده از انواع مغزها مانند بادام ، پسته ، تخمه آفتابگرادان و کنجد تهیه می شود و طعم و مزه بسیار خوبی دارد.
مواد لازم :
مغزیجات سه چهارم لیوان
پودر گل محمدی نصف قاشق چایخوری
دارچین نصف قاشق چایخوری
تخم مرغ درشت سه عدد
ماست چهار قاشق غذاخوری
آرد 6 قاشق غذا خوری
زعفران غلیظ دم کشیده نصف قاشق چایخوری
وانیل نصف قاشق چایخوری
بکینگ پودر 2 قاشق مربا خوری
مواد شهد:
شکر یک لیوان
آب یک لیوان
گلاب نصف لیوان
پودر هل نصف قاشق چایخوری
زعفران نوک قاشق چایخوری
طرز تهیه :
ابتدا ماست را که بهتر است پر چرب و خیلی ترش نباشد را با بکینگ پودر مخلوط کرده و چند لحظه می گذاریم بماند ، تمام مواد شهد را نیز با در قابلمه ریخته و روی حرارات گذاشته تا شکر داخل آن حل شود.
مقدار هل و گلاب به میزان دلخواه است و می توان به میزان بیشتری هم استفاده کرد.
سپس را داخل ظرف ریخته و به اندازه ای هم می زنیم تا از حالت لختگی بیرون بیاید و در حال هم زدن وانیل و بعد از آن ماست را که حجم گرفته را به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم و تا یکدست شود.
در مرحله بعد آرد الک کرده به مواد اضافه می شود ، هم می زنیم و سپس زعفران غلیظ و دم کشیده را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا مواد یکدست شود و گلوله نباشد.
سپس روغن را در ماهیتابه ریخته می گذاریم گرم شود و روغن را در ماهیتابه می گردانیم تا کاملا چرب شود و بعد از آن نصفی از مواد مخلوط شده را داخل ماهیتابه ریخته و پخش می کنیم تا لایه نازکی ته ماهیتابه داشته باشیم ، درب ماهیتابه را بسته و روی شعله خیلی کم گاز حدود۱۰ تا ۱۵ دقیقه حرارات می دهیم.
در مرحله بعد مغزیجات را روی مواد می پاشیم و دوباره درب ماهیتابه را ۲ تا ۳ دقیقه می گذاریم تا مواد به اصطلاح خود را بگیرد و بعد از آن بقیه مواد مخلوط شده با آرد را می ریزیم چند دقیقه روی حرارت خیلی کم و سپس مواد را در ظرف برمی گردانیم تا طرف دیگر آن سرخ شود وبعد از آن شهد خنک شده را در ۲ مرحله روی خاگینه می ریزیم .
این خاگینه را در فر می توان درست کرد.
باید توجه داشت که هر چه مواد دارچین ، گلاب و هل را هر میزان بیشتر استفاده شود ، خاگینه خوشمزه تری داریم.
Khoonezendegitv
مدرس : خانم حسینی