• آخرین
  • روند
  • همه
  • بهداشت کودکان
  • سلامت
  • تغذیه
  • آشپزی
  • موفقیت
  • هنر در خانه
زیلوی میبد مورد بررسی ارزیابان یونسکو قرار گرفت

زیلوی میبد، از کنج عزلت تا رویای جهانی‌شدن

7 آبان 1397
خادمان موکب امام رضا (ع) در خدمت زائران امامین عسکریین(ع

خادمان موکب امام رضا (ع) در خدمت زائران امامین عسکریین(ع)

9 تیر 1404
برپایی غرفه کودکان در امامزاده سید صدرالدین قنبر همزمان با دهه اول محرم

برپایی محفل کودکانه در امامزاده سید صدرالدین قنبر همراه با نذری متفاوت برای کودکان

9 تیر 1404
نشست خبری محیط زیست میبد

اخطار محیط زیست میبد به 34 واحد آلاینده در سه ماهه نخست سال 1404‏

7 تیر 1404
خانواده

خانواده؛ ریشه سلامت و توسعه اجتماعی است‎ ‎

5 تیر 1404
نشست خبری دادگستری میبد

ورود 37 هزار پرونده در یکسال گذشته به دادگستری میبد

1 تیر 1404
بزرگداشت بنیانگذار صنعت کاشی و سرامیک نوین ایران و دانشگاههای آزاد و سراسری میبد

آیین بزرگداشت بنیانگذار صنعت کاشی و سرامیک نوین ایران و دانشگاههای آزاد و سراسری میبد

2 خرداد 1404
برگزاری میز خدمت همراه با گرامیداشت نخستین سالگرد شهدای خدمت

برگزاری نخستین سالگرد شهید جمهور آیت الله رئیسی و شهدای خدمت در میبد

31 اردیبهشت 1404
کشف داروهای غیر مجاز در میبد

کشف و ضبط بیش از ۴۸۰ بسته داروی غیر مجاز و فاقد مجوز در شهرستان میبد

29 اردیبهشت 1404
فعالیتهای انجام شده توسط کانونهای خدمت رضوی میبد در دهه کرامت

خدمت کریمانه خادمیاران میبدی در دهه کرامت

28 اردیبهشت 1404
جلسه مشارکتهای بهزیستی میبد 27 اردیبهشت 1404

سرپرست فرمانداری ویژه میبد: بهره‌مندی مناسب از ظرفیتهای خیری شهرسنان نیازمند برنامه‌ریزی‌های مدون است

28 اردیبهشت 1404
جلسه مناسب سازی 27 اردیبهشت 1404

مناسب سازی مکانهای عمومی شهرستان با جدیت دنبال شود

27 اردیبهشت 1404
اجرای غربالگری پیشگیری از تنبلی چشم

آغاز برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم کودکان 3 تا 6 سال طبق سال های گذشته در میبد ‏

26 اردیبهشت 1404
  • در باره ما
  • ارتباط با ما
  • پیوندها
  • ارسال مطلب
  • تصاویر
  • فیلم
  • پذیرش آگهی
سه‌شنبه 10 تیر 1404
پایگاه خبری بام میبد
  • خانه
  • اخبار روز
    • اجتماعی
    • اقتصادی
    • فرهنگی
    • سیاسی
    • علمی
    • ورزشی
    • بانوان
    • حوادث
    • استان‌ها
    • مصاحبه
  • سلامت
    • بیماریها
    • دانستنی های سلامت
    • بهداشت کودکان
  • فرهنگ و هنر
    • تئاتر
    • سینما
    • تلویزیون
    • ادبیات
      • شعر
      • دلنوشته و نثر های ادبی
      • داستان
        • داستان های خواندنی
  • علم و تکنولوژی
    • اینترنت
    • موبایل
    • گیاهان
    • دانستنی ها
  • گردشگری
  • شهروندان
  • گزارش‌های خبری
  • یادداشت ها و مقالات
  • گفت و گو
  • بازار
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
پایگاه خبری بام میبد
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • خانه
  • اخبار روز
  • سلامت
  • فرهنگ و هنر
  • علم و تکنولوژی
  • گردشگری
  • شهروندان
  • گزارش‌های خبری
  • یادداشت ها و مقالات
  • گفت و گو
  • بازار
خانه گردشگری صنایع دستی

زیلوی میبد، از کنج عزلت تا رویای جهانی‌شدن

توسط مرضیه امامی میبدی
1397-08-07 17:15:25
در صنایع دستی, گردشگری
A A
زیلوی میبد مورد بررسی ارزیابان یونسکو قرار گرفت
0
اشتراک گذاری
Share on FacebookShare on Twitter

بام میبد : به نقل از  ایرنا، اینکه چرا ایران را مهد تولید زیباترین و ارزشمندترین آثار فرش‌بافی جهان می‌دانند جای بحث و گفتگو دارد، اما قطعی است که این آثار، نشان از ذوق سرشار ایرانیان دارد که سعی در هر چه زیباتر کردن محیط زندگی خود داشته‌اند و به دنبال تنوع و گونا‌گونی در این زیبایی بوده‌اند.

میبد را باید یکی از مراکز مهم تولید زیلو دانست که در گسترش و رونق این فرش، سهم بسزایی داشته زیرا شاهکارهای موجود هنر زیلوبافی، متعلق به استادکاران و بافندگان میبدی است.

نکته مهم آنکه با همه ویژگی‌ها و اهمیتی که این فرش داشته، پژوهش قابل تأملی در این هنر نشده و این در حالی است که هر یک از ابعاد مختلف این هنر، جای پژوهش و بررسی دارد.

***زیلو چیست؟

زیلو دست بافت‌های ساده و بی‌تکلف است که درگذشته به‌صورت فرآیندی گروهی با دست‌به‌دست دادن، همدلی و همکاری همه اعضای خانه بافته می‌شده است.

بافت این فرشینه، زمانی در تک‌تک خانه‌های میبد به‌ویژه محله بشنیغان (مهد و مرکز تولید زیلو) و کوی کنزی ها رواج داشت و با برپا شدن هر دستگاهی، رونقی در کنار آن به وجود می‌آمد، به‌گونه‌ای که همه اهل خانه را درگیر بافت آن می‌کرد.

زیلو نوعی زیرانداز و کف‌پوش دست‌بافت است که با نخ بافته می‌شود و شباهت زیادی به حصیر دارد و در برخی مناطق ایران استفاده می‌شود.

تاروپود زیلو از نخ پنبه است و در اندازه‌های 3 × 4 و 2 × 3 بافته می‌شود، ازنظر کاربرد به سه نوع تقسیم‌شده که معمولاً تفاوت ظاهری آن در نوع رنگ‌هایی است که انتخاب می‌کنند.

زیلوهایی که به رنگ آبی و قرمز می‌‌بافند و به زیلوی جوهری شهرت دارد از نامرغوب‌ترین و ارزان‌قیمت‌ترین زیلوها است اما مرغوب‌ترین نوع زیلو ‘تفتال’ نام دارد که به رنگ سبز و نارنجی است.

برای بافت زیلو حداقل 2 نفر لازم است که یک نفر استاد و دیگری شاگرد یا پنجه زن است، کار استاد نقش انداختن و پود کشیدن است، اغلب زیلوبافان پس از بافت، آن را به فروشندگان می‌فروشند پس به بسته‌بندی خاصی نیاز ندارد.

*** زیلوبافی، حس خوبی است اما دیگر رونق گذشته را ندارد

یک کارشناس هنرهای تجسمی، طراح نقوش زیلو و از زیلوبافان کهن شهر میبد گفت: زیلوبافی هنری است که به فطرت انسان برمی‌گردد و همه مباحث هنری که برای همگان خوشایند است در آن وجود دارد، بافنده‌ای که به بافت آن می‌پردازند نیز به‌نوعی با بافت زیلو به آرامش می‌رسد.

‘حسن امامی’، فضای کارگاه‌های سنتی زیلوبافی را فضایی آکنده از صفا و صمیمیت به دلیل رنگ‌های خاصی که توأم با عشق در آن وجود دارد، معرفی نمود و افزود: اگر به این کار به‌عنوان شغل نگاه نکنیم با نوآوری‌هایی که در آن است، حس خاصی را بافنده ایجاد می‌کند که قابل وصف نیست.

کارشناس هنرهای تجسمی بیان کرد: این هنر، درگذشته، بیشتر یک کار مردانه محسوب می‌شد زیرا زیلوهایی که درگذشته بافته می‌شد ازلحاظ در طول و عرض، بزرگ بودند ضمن آنکه برخی ابزاری که در مراحل بافت ان باید به کار گرفته شود، نیازمند نیروی بازوی مردانه است که برای بانوان، سخت است.

وی در ادامه گفت: اما در چند سال اخیر به خاطر اینکه دستگاه‌های فلزی کوچکی نسبت به دستگاه‌های سنتی و چوبی قدیمی برای بافت زیلو ساخته شد، بانوان هم در بافت زیلوهای نسبتاً کوچک (50×110) رو صندلی و یا پادری‌ها و کلا سایزهای محدود، سهم و نقش بسزایی داشته و دارند و امروزه در محلات میبد مشغول بکار هستند.

وی همچنین اظهار نمود: برخی از بانوان در کنار آقایان به بافتن زیلوهایی که نقوش ساده یا بدون نقش به نام ‘پلاس’ داشتند اقدام می‌کردند.

این زیلوباف و کارشناس هنرهای تجسمی در ادامه اظهار داشت: نقش انداختن در زیلو به‌صورت کشیدن پود و جابه‌جا کردن تارها است و این عمل با کمک ابزاری به نام ‘کَلی’ صورت می‌گیرد.

وی گفت: زیلوبافی در قدیم بیشتر به‌صورت کارگاهی در محیط خانه انجام می‌شده و شاگردان زیلوباف با توجه به اطمینانی که اهل خانه از آنها داشت، در یک‌خانه که حتی ممکن بود بانوی خانه نیز در کار زیلوبافی مشارکت داشته باشد، مشغول به کار می‌شدند.

*** سختی کار و نبود بازار، علت از رونق افتادن زیلو

امامی، دلیل از رونق افتادن زیلو در میبد را باوجود اینکه زمانی رونق اقتصاد میبد به آن و کار بافی، بسته بود، سختی کار و زحمت زیاد بافت آن، مقرون‌به‌صرفه نبودن درآمد حاصل از بافت، روی آوردن فرزندان به تحصیل علم، ظهور فرش‌های صنعتی مانند فرش ماشینی و موکت و مهاجرت زیلوبافان به کشورهای حوزه خلیج‌فارس برای پرداختن به کارهایی چون نانوایی ذکر کرد.

این بافنده زیلو تصریح کرد: اگر مسئولان ذی‌ربط، مواد اولیه را که در حال حاضر به‌صورت انحصاری است، با ایجاد بازار رقابت به‌راحتی در دسترس همه قرار دهند و زمینه آموزش زیلوبافی در سطح هنرستان‌ها و مراکز آموزش عالی را فراهم کنند، یادگیری زیلوبافی راکه فرایندی چندگانه هست و به تخصص نیاز دارد ، برای همه ممکن سازند و در حال حاضر نیز می‌توان رونقی را در کار زیلوبافی مشاهده کرد.

امامی از محله ‘بشنیغان’ به‌عنوان خاستگاه زیلوبافی در میبد نام برد و بیان کرد: زیلوبافی منحصر به خانواده و یا نسل خاصی نیست اما در این میان خانواده‌هایی بوده‌اند که در امر بافتن زیلو به‌نوعی استادکار به‌حساب می‌آمده‌اند، به‌عنوان‌مثال، استادی مانند مرحوم ‘کریم زاده’ معروف به ‘دایی رضا’ در نقش انداختن بر روی زیلو استاد بوده و به‌عنوان سمبل نوآوری در زیلوبافی مطرح بوده است، همچنین شخصی مانند ‘نبی’ که فرش‌هایی ریزبافت تولید می‌کرد، یا ‘حسین‌علی رجب’ که فرش‌های مذهبی می‌بافته است .

محله بشنیغان، مهد زیلوبافی و پرورش‌دهنده زیلوبافانی در محلات دیگر و حتی شهرهایی مانند اصفهان و کاشان بوده است.

*** معرفی یک زیلوباف بنام از زبان دخترش

‘عالیه سادات امامی’ فرزند سید رضا امامی میبدی، یکی از زیلوبافان بنام میبد می‌گوید پدر مرحومش از زیلوبافان قدیم این شهر بود و شاگردان بسیاری تربیت کرد که اکنون به زیلوبافان ماهری بدل شده‌اند.

وی یکی از زیلوهای موجود در حرم حضرت علی (ع) را دستاورد هنری پدرش و یکی دیگر از استادکاران این هنر اعلام کرد و یادآور شد: او در نویسندگی زیلو هم تبحر بسیاری داشت و تقریباً تمام نقوش زیلو را به‌خوبی می‌بافت اما پس از 16 سال زیلوبافی ، در سن 33 سالگی برای کار، راهی کویت شد تا درآمدی مضاعف تجربه کند و به همین دلیل، زیلوبافی‌اش از رونق افتاد اما شاگردانش و کارگاه‌هایش، هیچ‌گاه پنجه زدن‌ها، نویسندگی و بافت‌های زیبایش را فراموش نمی‌کنند.

امامی در ادامه از سید حسن علمچی ، سید فضل الله حقایقی ، حسین قاسم علی ،علی شریف‌زاده (بافنده اکنون زیلوباف رباط شاه‌عباسی) به‌عنوان شاگردان پدرش نام برد که به استادکاران ماهری بدل شدند.

*** اهالی محله بشنیغان میبد در انتظار ثبت جهانی زیلو

اهالی محله کنزی های بشنیغان میبد، اکنون در تکاپوی ثبت جهانی زیلو به‌عنوان میراث گران‌بهای آبا و اجداد خود هستند.

چند عضو شورای جهانی صنایع‌دستی، روز گذشته /شنبه/ برای بررسی و ارزیابی زیلوی میبد جهت ثبت جهانی آن به این شهر آمدند و حال و هوای دیگری به این شهر دادند.

اهالی این محله به یاد می‌آورند که روزگارانی خود و پدرانشان پشت‌دارهای زیلو می‌رفتند و پنجه بر تارهایی که برداری چوبی بود، می‌انداختند ، یکی پنجه می‌کوبید و دیگری ماسوره را در بین تارها عبور می‌داد و با جدا کردن تارها با کمک هم نقوشی را می‌آفریدند ، نقش‌هایی که وقتی به آن می‌نگریستند ، زبان گویایی بودند که حاصل تلاش و زحمت آنها را برایشان بازگو می‌کرد.

آنها به یاد می‌آورند مادرانشان را که پا به‌پای آنها علاوه بر پخت‌وپز و شستشو در محیط خانه، به پیچیدن ماسوره می‌پرداختند و ابزار کار را برای مردهای خانه آماده می‌کردند.

محله کنزیهای بشنیغان میبد، جایی است که روزی محل اقتصاد و درآمدزایی این شهر بود و از آغازین ساعات روز در هر خانه این محله، صدای کوبیدن پنجه می‌آمد، پنجه‌ای که با هر کوبیدنش نقوشی از زندگی و پویایی آفریده می‌شد.

در این محل استادکارانی بودند که از محلات دیگر ، افرادی به نزدشان می‌آمدند و زیلوبافی را می‌آموختند و با آموختن این هنر در محلات خود ، بافتن زیلو را رواج می‌دادند.
اکنون با حضور کارشناسان جهانی صنایع‌دستی، شرایطی فراهم‌شده تا فرزندان این اساتید، هنر پدران خود را که یادگار و امانتی ارزشمند است به‌گونه‌ای به نمایش بگذارند که سخن از فرهنگ و تاریخ گذشته آنها بگوید، گذشته‌ای که بوی خاک نمناک شده را در ذهن تداعی می‌کند، خاکی که از آغازین ساعات روز، پدران و مادرانشان آب بر رویش می‌پاشیدند تا رفت‌وآمد بر روی آن ایجاد گردوغبار نکند و نیز خنکی هوا را هم موجب شود تا به دنبال آن بتوانند با طراوت روحی که ایجاد می‌شود، با سرزندگی پای دارهایشان بنشینند و با پنجه زدن و جدا کردن تارها ، آفریننده نقوشی باشند که حاصل تلاش آنها فرشینه‌ای باشد تا به زیر پای خود و بچه‌ها بیندازند و یا با درآمد حاصل از فروش آن اقتصاد خانواده خود را بچرخانند.

آنها که امید آن دارند با جهانی‌شدن زیلو ، رونقی در کار آنها ایجاد شود تا بتوانند ادامه‌دهنده تلاش و کوشش نیاکانشان باشند، در این چند روز درودیوار محله را کاهگل نموده ، به نظافت کارگاه‌ها و کوچه‌های محل ، ایجاد کارگاهی با ابزارهای نوین امروزی و از همه مهم‌تر ایجاد پیوند و اتحادی بین خود نظیر پیوند و رابطه‌ای که در زمان‌های قدیم بین خانواده‌ها در یک محل بود و در کنار هم کار و هم زندگی می‌کردند، پرداخته‌اند.

اما ای‌کاش بانوان محل نیز در این جمعی که بنا را بر احیا نمودن فرهنگ گذشتگان گذاشته‌اند حضور می‌یافتند و با ترغیب فرزندان خود، نسلی نو پا از زیلوبافان را پرورش می‌دادند تا در کنار تحصیل علم ، هنر صنعت نیاکانشان را همراه با فنّاوری نوین ، به‌خوبی به تمام مردم دنیا بشناسانند.

*** سخن آخر
ارزیابان شورای جهانی صنایع‌دستی پس از حضور در میبد از شرکت زیلوبافان، تعاونی نارین قلعه، مجموعه شاه‌عباسی و چهار کارگاه زیلوبافی بازدید و سپس به محله بشنیغان درگذر زیلوبافان رفته و در ادامه هم از دو کارگاه زیلوی بهزیستی، موزه زیلو، نمایشگاه عکس و مستندات این محصول دیدن کردند.

قرار است آنها ضمن بررسی شرایط موجود در مورد ثبت جهانی زیلوی میبد گزارش دهند و تصمیم‌گیری کنند.

در صورت ثبت جهانی زیلوی میبد، این شهر در ردیف کشورهای جهانی قرار می‌گیرد، صادرات زیلوی آن رونق می‌یابد و درآمد خوبی عاید زیلوبافان می‌شود.

زیلوبافی در شهر میبد سابقه‌ای دیرینه دارد، برخی سابقه آن را به قرن هشتم هـ . ق و دوره مظفریان نسبت می‌دهند.

سال‌ها قبل، صدها خانوار میبدی از بافتن این هنر و صنعت امرارمعاش می‌‌کردند اما در سال‌های اخیر تقریباً کنار گذاشته‌شده بود تا اینکه از سال 88 با تلاش میراث فرهنگی، احیا شد .

تجهیز کارگاه‌ها ،آموزش، پرداخت تسهیلات به زیلوبافان و در اختیار گذاشتن رایگان دار زیلوبافی به بافندگان ازجمله اقدامات میراث فرهنگی برای احیای این صنعت تاریخی بوده است.

قدیمی‌ترین زیلوی میبد مربوط به 850 سال پیش است که در موزه میبد نگهداری می‌شود، نفیس‌ترین زیلوی میبد نیز متعلق به قرن 12 هجری قمری است که بر روی آن 24 سجاده طراحی‌شده و در حاشیه آن نام واقف و تاریخ هزار و 118 هجری قمری نقش بسته است.

اکنون همه ایران، استان یزد، مردم میبد و محله بشنیغان در انتظار ثبت جهانی زیلو هستند که امید داریم هر چه زودتر اتفاق بیفتد و این صنعت فراموش‌شده، جانی دوباره بگیرد.

مرکز شهرستان 100 هزارنفری میبد در 50 کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.

مرضیه امامی – محمدحسین فلاح

برچسب: زیلوی میبدمیبد
اشتراک گذاریتوییتپین
پست قبلی

تصاویری از نمایشگاه خوشنویسی سید احمد علوی ابرقویی

پست بعدی

نقوش و الگوهای زیلوی میبد با سلایق جهانی، هماهنگ شود

مرضیه امامی میبدی

مرضیه امامی میبدی

مطالبمرتبط

گفتگویی خاص با یک زن خاص

گفتگویی خاص با یک زن خاص

توسط مرضیه امامی میبدی
1 اسفند 1399
0

خدا کرده که من تنها بمونم  برای دیدار با پیرزنی که هیچ درد و غصه ای در زندگی خود نداشت...

نگاهی به برج کبوترخانه میبد

نگاهی به برج کبوترخانه میبد

توسط مرضیه امامی میبدی
13 دی 1397
0

برج کبوتر خانه میبد از آثار تاریخی این شهر است و با داشتن هزاران لانه کبوتر در گذشته ها پناهگاهی...

اردوی تفریحی آموزشی اعضای شرکت تعاونی بانوان میبد به روستای مرور

اردوی تفریحی آموزشی اعضای شرکت تعاونی بانوان میبد به روستای مرور

توسط مرضیه امامی میبدی
26 اردیبهشت 1401
0

اعضای شرکت تعاونی نسیم بهار خاتون میبد با حضور در یک اردوی تفریحی آموزشی به روستای مرور و هم اندیشی...

تصاویری از چاپار خانه میبد و حضور گردشگران نوروزی

تصاویری از چاپار خانه میبد و حضور گردشگران نوروزی

توسط مرضیه امامی میبدی
25 اردیبهشت 1401
0

چاپارخانه ميبد يكي از مراكز عمده پستي و چاپاري قديم  از جمله آثار تاریخی و گردشگری این شهرستان  است که مورد...

پست بعدی
نقوش و الگوهای زیلوی میبد با سلایق جهانی، هماهنگ شود

نقوش و الگوهای زیلوی میبد با سلایق جهانی، هماهنگ شود

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای تقویت چشمتان دیگر هویج نخورید!

برای تقویت چشمتان دیگر هویج نخورید!

1 اسفند 1399
سوزندوزی ایرانی / گراف دوزی

سوزندوزی ایرانی / گراف دوزی

25 اردیبهشت 1401
لواشک کیوی

لواشک کیوی

25 اردیبهشت 1401
عفونت گوش در کودکان؛ علل و درمان

عفونت گوش در کودکان؛ علل و درمان

1 اسفند 1399
اگر می‌خواهید موهای‌تان سفید نشود …

اگر می‌خواهید موهای‌تان سفید نشود …

1 اسفند 1399
مراقب«بیماری خاموش»باشید/ عوارض خطرناک پوکی استخوان

مراقب«بیماری خاموش»باشید/ عوارض خطرناک پوکی استخوان

6 فروردین 1401
کاشتن
یادداشت ها و مقالات

باور نکردنی است؛ گذشته‌ها را از یاد برده‌ایم!

توسط مرضیه امامی میبدی
13 آذر 1402
0

زمان مثل برق می گذرد و در گذر زندگی با اندک نگاهی به عقب اگر بخواهیم کوله باری از تجربه...

جزئیات بیشترDetails
شهادت حضرت علی (ع)

علی اسطوره حکمت و اسوه فضیلت

25 فروردین 1402
برپایی مجلس روضه خوانی در دبیرستان نمونه گ‌ل‌محمدی میبد

دبیرستان نمونه گل‌محمدی میبد به عطر روضه سیدالشهدا معطر شد

10 مرداد 1402
روابط ایران و مصر

لزوم پایان دادن به چهار دهه تیرگی بعد از عربستان نوبت ارتقای روابط با مصر است

26 اسفند 1401
مشاوران مسکن

مشاوران املاک غیرمجاز، عامل التهاب در بازار مسکن یزد/ ۱۵۰ واحد پلمب می‌شود

17 مرداد 1402
تبلیغات
هاست اقتصادی
تبلیغات

دسته‌ها

معرفی کتاب /  همسایه ها نوشته احمد محمود
اخبار روز

معرفی کتاب / همسایه ها نوشته احمد محمود

رمان همسایه ها نوشته احمد محمود پر فروشترین کتاب هفته در کتابفروشی حسابی شهرستان میبد در هفته اخیر بود. حوادث ...

25 اردیبهشت 1401
افتتاح استخر سرپوشیده میبد/تصاویر
اخبار روز

افتتاح استخر سرپوشیده میبد/تصاویر

بام میبد : استخر سرپوشیده خورشید میبد در محله شهیدیه با حضور وزیر ورزش و جوانان و مسئولین استان و ...

26 اردیبهشت 1401
اهدای دستگاه ماموگرافی به بیمارستان میبد
اجتماعی

بیمارستان امام صادق میبد به یک دستگاه ماموگرافی مجهز شد

به همت علی محمد زارع زاده و همسرش خانم حسن زاده بیمارستان امام جعفر صادق (ع) شهرستان میبد به یک ...

6 دی 1402
آسیاب دوسنگی محمد آباد میبد
میبد

عمیق‌ترین آسیاب آبی جهان به بخش خصوصی واگذار شد

آسیاب دوسنگی محمدآباد میبد عمیق‌ترین آسیاب آبی جهان با قدمت 200 ساله به بخش خصوصی واگذار شد.

26 دی 1402
نامه نوشته شده مرعوبان آمریکا و مزدوران داخلی نشانه ذلت آنها است
اخبار روز

نامه نوشته شده مرعوبان آمریکا و مزدوران داخلی نشانه ذلت آنها است

امام جمعه موقت میبد با اشاره به نامه ای که متاسفانه صد نفر از مرعوبان دشمن و مزدوران داخلی و ...

2 تیر 1397

نوشته‌های تازه

  • خادمان موکب امام رضا (ع) در خدمت زائران امامین عسکریین(ع)
  • برپایی محفل کودکانه در امامزاده سید صدرالدین قنبر همراه با نذری متفاوت برای کودکان
  • اخطار محیط زیست میبد به 34 واحد آلاینده در سه ماهه نخست سال 1404‏
  • خانواده؛ ریشه سلامت و توسعه اجتماعی است‎ ‎
  • ورود 37 هزار پرونده در یکسال گذشته به دادگستری میبد
  • آیین بزرگداشت بنیانگذار صنعت کاشی و سرامیک نوین ایران و دانشگاههای آزاد و سراسری میبد
  • برگزاری نخستین سالگرد شهید جمهور آیت الله رئیسی و شهدای خدمت در میبد

آخرین دیدگاه‌ها

  • اسماعیل در مسابقات ژیمناستیک ویژه المپیاد ورزشی محلات برگزار شد
  • حسینی در 25 میلیارد تومان برآورد هزینه برای اجرای مسیر ندوشن –ورزنه / پائین آمدن هزینه‌های حمل و سوخت با تکمیل پروژه جاده ندوشن – ورزنه
  • سایه در خدمت رسانی مرکز توانبخشی رویای زیبا به افراد مبتلا به اختلال طیف اتیسم
  • اسکندر در جشن اختتامیه ترم تابستان کانون والیبال آریا میبد برگزار شد
  • علی عطایی در پرورش بز سانن در میبد
logo-samandehi

برچسب‌ها

آشپزی آموزش آموزش و پرورش آیت الله اعرافی اداره بهزیستی استاندار یزد استان یزد اشتغال امام جمعه میبد انتخابات بام میبد بانوان بفروئیه بهزیستی تجلیل تغذیه جهاد کشاورزی خانواده خطبه های نماز جمعه دانش آموزان دانشگاه میبد زیلو سایه بونک سرگرمی سلامت سید محسن فلاح شهرداری صنایع دستی فال فال روزانه فرماندار میبد فرهنگسرای میبد مشاغل خانگی مصلی آیت الله اعرافی میبد میراث فرهنگی ندوشن نشست خبری هفته دولت هنر در خانه ورزش پیامک کرونا گردشگری یزد
  • در باره ما
  • ارتباط با ما
  • پیوندها
  • ارسال مطلب
  • تصاویر
  • فیلم
  • پذیرش آگهی

Copyrigتمام حقوق این وب سایت برای پایگاه خبری بام میبد محفوظ است. نشر مطالب با ذکر نام پایگاه خبری بام میبد بلامانع است.

بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • خانه
  • اخبار روز
    • اجتماعی
    • اقتصادی
    • فرهنگی
    • سیاسی
    • علمی
    • ورزشی
    • بانوان
    • حوادث
    • استان‌ها
    • مصاحبه
  • سلامت
    • بیماریها
    • دانستنی های سلامت
    • بهداشت کودکان
  • فرهنگ و هنر
    • تئاتر
    • سینما
    • تلویزیون
    • ادبیات
      • شعر
      • دلنوشته و نثر های ادبی
      • داستان
  • علم و تکنولوژی
    • اینترنت
    • موبایل
    • گیاهان
    • دانستنی ها
  • گردشگری
  • شهروندان
  • گزارش‌های خبری
  • یادداشت ها و مقالات
  • گفت و گو
  • بازار

Copyrigتمام حقوق این وب سایت برای پایگاه خبری بام میبد محفوظ است. نشر مطالب با ذکر نام پایگاه خبری بام میبد بلامانع است.