یزد- ایرنا : در آذر ماه امسال مردم میبد که برای انتخاب شهرشان به عنوان شهر جهانی زیلو به دنبال بررسی هایی که مدتها انجام گرفت و ارزیابی ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی نیز تکمیل کننده بررسی ها بود از جان و دل مایه گذاشته و زحمت کشیده بودند حلاوت انتخاب شهرشان به عنوان شهر جهانی زیلو را چشیدند.
مردم میبد به احترام گذشتگان خود به ویژه زیلو بافان که در قدیم هم در کنار یگدیگر زندگی می کردند و هم با همکاری یگدیگر بر تارهای سوار شده بر دستگاه زیلو بافی نقش می انداختند و به آنها جان می بخشیدند می خواستند جشنی در کنار هم برای این موفقیت بگیرند که با آن جهانی شدن شهرشان را با نام زیلو به همگان ندا دهند و بگویید این موفقیت به دنبال سخت کوشی پدران و مادرانشان بوده است.
دیروز مردم میبد با برنامه ریزی که از طریق شبکه های اجتماعی اعلام شده بود از ساعت 2 و نیم بعد از ظهر در نارین قلعه حضور داشتند و آنچه به این حضور جلوه می بخشید حضور دانش آموزان با در دست داشتن شاخه هایی از گل برای استقبال از مسئولان بود.
همچنین آماده شدن دختران ورزشکار برای انجام ورزش پیرامید بود تا با نقش انداختن دوباره بر روی نقوش زیلوی طراحی شده برروی کاشی هایی که از زمان آمدن ارزیابان به میبد مفروش زمین نارین قلعه شده است جهانی شدن شهرشان را به نام زیلو در مقابل دوربین های خبرنگاران آمده از پایگاه های خبری و خبرگزاری ها برجسته سازند.
اما افسوس که یا آنها و حتی آموزش و پرورش میبد از برنامه های که جداگانه مسئولان شهرستان برای افتتاح پروژه های عمرانی و فرهنگی خود در حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی کشور چیده بودند خبر نداشتند.
و یا اینکه در میان انبوه برنامه ها ساعت ها انتظار دانش آموزان و مردم در نارین قلعه میبد به هیچ انگاشته شد.
جالب تر از آن نیز سخن نگفتن و عذر خواهی نکردن مسئولان از ساعت ها وقت سپری شده مردم و دانش آموزان به خاطر این انتظار در جمع مردمی و مسئولان در هتل « کریاس پلاس» میبد بود.
کاش حال که میبد شهر جهانی زیلو انتخاب شده است ساعت ها وقت گذاشتن زیلو باف میبدی و ماسوره پیچ میبدی در پای دستگاه زیلو بافی و در کنار چرخ و جخکون که حال به یمن تکنولوژی در پیچیدن ماسوره پیشرفت هایی با هدف راحتی کار ماسوره پیچان صورت گرفته است اما نحوه دادن حق الزحمه آنها مانند آن پیشرفتی نداشته است نیز به چشم آید و به هیچ انگاشته نشود.
نقش و نگاری از زیلو که دانش آموزان می خواستند در مقابل چشم رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی و چشم های مسئولین سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری ، مسئولین استانی و شهرستانی و از همه مهمتر در مقابل دوربین های خبرنگاران به نمایش بگذارند ، قبلا در نارین قلعه به دور از چشم مسئولان به نمایش گذاشته بودند.
قدیمیترین زیلو مربوط به 850 سال پیش است که در موزه میبد نگهداری میشود، نفیسترین زیلوی میبد نیز متعلق به قرن 12 هجری قمری است که بر روی آن 24 سجاده طراحیشده و در حاشیه آن نام واقف و تاریخ هزار و 118 هجری قمری نقش بسته است.