اداره میراث فرهنگی استان و شهرستان ، پایگاه پژوهشی ، شهرداری ، فرمانداری و بانوان عضو گروه خوراکی سنتی میبد و همچنین اعضای شرکت تعاونی نسیم بهار در برگزاری حشنواره یاد شده همکاری کردند و با برپایی آن انواع صنایع دستی و محصولات تولید شده توسط هنرمندان و فعالان حوزه مشاغل خانگی و خوراکی های سنتی متنوع به معرض نمایش و فروش گذاشتهشد.
فرماندار میبد در حاشیه این رویداد فرهنگی هنری در گفت و گو با خبرنگاران برگزاری این جشنواره را یک اتفاق بسیار ارزشمند و پایه گذار امور بازرگانی و خرید و فروش صنایع دستی در مجموعه بافت تاریخی شهرستان عنوان کرد.
حسین فلاح تصریح کرد: اگر هم علی رغم رونق به وجود آمده در محله ، نارضایتی هم از برگزاری این بازارچه وجود داشته باشد با اهتمام و توجه شهرداری نسبت به امور زیرساختی مجموعه مانند کف سازی و جمع آوری زباله رفع میشود.
وی رفع مشکلات مطرح شده در ارتباط با مسجد محله را هم یادآور شد که مقرر شده با همکاری اداره کل میراث فرهنگی استان پیگیری شود.
شهردار میبد نیز گفت:راسته بازار یکی از مکانها و معابر قدیمی میبد است که سالها مورد غفللت قرار گرفته و هم اکنون اقداماتی با هدف احیا و رونق این مکان با همکاری پایگاه پژوهشی ، اداره میراث فرهنگی و پایگاه پژوهش انجام گرفته و لازم است با مشارکت ساکنین اصلی بافت به نتیجه برسد.
علیرضا نقوی با اشاره به برنامهریزی دوشنبه بازار در این محل ، برنامهریزی برای کف سازی وسنگفرش کردن سنتی و بازآفرینی و ایجاد شهرداری ناحیه تاریخی و پارکینگ در این بافت را نیز یادآور شد.
احیای خوراکیهای سنتی ، بازیهای سنتی و صنایع دستی فراموش شده
مدیرپایگاه پژوهشی شهر تاریخی میبد هم رویکرد برگزاری این نمایشگاه را احیای خوراکیهای سنتی ، بازیهای سنتی و صنایع دستی فراموش شده و ثبت ملی آنها با کمک مردم و انجمنهای مردم نهاد برشمرد.
عبدالمهدی همتپور در ادامه با اشاره به برنامهریزی احیای راسته بازار با ایجاد رویداد دوشنبه بازار و با هدف ایجاد تکاپو در محله اظهار کرد: بر اساس گفتههای قدیمیهای محل از سالها پیش این محله چنین رونق ایجاد شده را به خود ندیده و امروز همه دست به دست هم داده و با مهیا کردن فضا و حارو و آب پاشی و بنر زدن با همکاری نیروهای بسیجی شور و نشاط آفریندند.
وی افزود: برنامه ریزی برگزاری این رویداد باعث آشنایی مردم با راسته بازار ، شناسایی مفاخر محله ، مرمت مزار سیدها و سقاخانه قدیمی تامین روشنایی این مکان تاریخی شد.
بیش از ۵۰۰ نفر در رشته های صنایع دستی زیلوبافی ، سفال و سرامیک و کاربافی میبد مشغول به فعالیت هستند.
مرکز شهرستان ۱۰۶ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.