آیین مولودی خوانی روز سه شنبه همزمان با هفته وحدت با حضور تعدادی از بانوان در یکی از خانه های سنتی در بافت تاریخی میبد یرگزار شد.
آیین یاد شده همراه با آماده سازی غذاهای سنتی نظیر مُشتُک ، نان سورک ، همچنین بسته شکلات ، نقل و حاجی بادام بسته بندی و دمنوش آویشن و پذیرایی از بانوان شرکت کننده در مراسم برگزار شد.
دستاندرکاران گروه مجازی خوراکیهای سنتی میبد برگزار کننده این مراسم بودند و شرکت کنندگان در مراسم دارای یک کد بودند و هر کد نیز نام یکی از غذاهای سنتی شهرستان بود.
گروه خوراکیهای سنتی میبد توسط نسرین علمچی ، مینا دولت آبادی و نرگس پورابراهیمی در فروردین ماه 1400 راه اندازی شده و تا کنون فعال است، این گروه در خرداد ماه 1400 نیز یک دورهمی عصرگاهی همراه با پخت شولی یکی از آشهای سنتی میبد و ایتان برگزار کردند.
یکی از مدیران این گروه مجازی هدف از راه اندازی گروه یاد شده را به ثبت ملی رساندن خوراکی های سنتی میبد عنوان کرد و گفت: در ابتدا تحقیق کرده و با یاد گرفتن دستور پخت تعدادی از خوراکیهای سنتی شهرستان به پخت آنها پرداختیم.
نسرین علمچی افزود: از مراحل پخت غذاها نیز تصویر و ویدیو گرفته و در گروه منتشرکردیم و در کنار آن نیز بانوان شرکت کننده در گروه تجربهها و ترفندهای پخت غذاهای مختلف را در گروه به اشتراک می گذارند.
وی ادامه داد: البته هدف اصلی فعالیت گروه مجازی خوراکیهای سنتی میبد را تغییر ذایقه فرزندان و سوق دادن آنها به سمت مصرف میان وعدههای قدیمی مانند آجیل به جای چیپس ، پفک و فست فود می باشد و امیدواریم که بتوانیم چند مورد از خوارکی های سنتی شهرستان را هم به ثبت ملی برسانیم.
اوماچوک، لتیروک یا نان سورک ، کلوچه خرمایی ، خمیر جادویی ، شولی ، اشکنه ، مشتُک ، نان چپاتی ، کماچ ،چای عناب ، دونُک ، حلوا ، سه پیازه ، کجوش ، کله گیپا ، آش مخصوص تازه بچه زاییده و آش ترخینه از جمله غذاها و خوراکی هایی است که شیوه پخت آنها درگروه خوراکی های سنتی میبد منتشر شده است.
خانه سنتی معروف به «خانه گودالیها» به گفته سید رحمان امامیمتعلق به پدربزرگش است که نسل در نسل به آنها رسیده و چند بار مرمت شدهاست و هم اکنون هر از گاهی در آن دورهمیبرگزار میشود.
این خانه المانهای خانههای قدیمیمانند سکو داشتن در ۲ طرف در خانه، راه پله هایی مانند راه پلههای آب انبار و هشتی و تالار را داراست و جوی آب در حیاط آن جاری است.
میبد شهری چند صد هزار ساله ، مرتبط به دوره ساسانیان و شهر با داشتن ۳۰۰ بنای تاریخی ثبت ملی شده و 800 هکتار بافت تاریخی میبد ۸۰۰ هکتار بافت تاریخی از مناطق باستانی و تاریخی کشور محسوب میشود.
مرکز شهرستان ۱۰۶ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.
به گزارش ایرنا، هفته وحدت فاصله میان ۱۲ ربیعالاول سالگرد میلاد پیامبر اسلام (ص) بنابر روایات اهل سنت تا ۱۷ ربیعالاول تاریخ ولادت حضرت محمد (ص) بنابر روایات شیعه است. هفته وحدت در سال ۱۳۶۰ با تدبیر امام خمینی (ره) نامگذاری شد.