مواد لازم
تخم مرغ : 3 عدد متوسظ
شکر : 200 گرم
آرد نول : 300 گرم
ماست : 150 گرم
روغن : 175 گرم
بکینک پودر: یک قاشق سوپ خوری
هل سائیده شده : 1 قاشق چای خوری
کنجد : مفداری
گلاب : به دلخواه ، کمی
طرز تهیه
ابتدا روغن را در ظرف می ریزیم و سپس شکر را اضافه کرده ، هم می زنیم به طوری که دانه های شکر از هم باز شده و رنگ روغن و شکر کمی تغییر کند .
مدت هم زدن شکر و روغن 3 دقیقه است (با هم زن دستی ) که این هم زدن باعث پف کردن کیک یزدی می شود.
در ظرف دیگری ابتدا آرد را ریخته ، سپس بگینگ پودر و هل را اضافه می کنیم . این مواد باید کاملا با همدیگر مخلوط شوند . اگر آرد نول در اختیار نداشته باشیم می توانیم با مخلوط کردن آرد گندم و نشاسته ذرت ترکیب لطیفی را به وجود آورده به جای آرد نول استفاده نماییم .
آرد را حتما باید الک نمود . همچنین بعد از مخلوط کردن مواد خشک با آرد هم می توان آن را الک کرد.
در مرحله بعد ماست را به مخلوط روغن و شکر اضافه می کنیم و همین طور تخم مرغ را در عین نگاه کردن به اینکه سالم است یا نه در ظرف مخلوط روغن ، شکر و ماست می شکنیم. سپس کمی با همزن مواد را هم می زنیم و در حال هم زدن مخلوط آرد را هم اضافه می کنیم و در نهایت کنجد را به مخلوط اضافه کرده ، مواد را هم می زنیم .
قابل ذکر است با لیسک هم می توان مواد را هم زد.
برای قالب کیک از قالب هایی که در قنادی ها وجود دارد مانند قالب مافین استفاده می نمائیم . ته قالب باید کاغذ گذاشته شود ، سپس با قاشق دو سوم هر پیمانه را از مواد پر می کنیم .
در مرحله بعد نوک کارد را به روغن مایع آغشته کرده و یک بعلاوه روی مواد داخل قالب می کشیم و در صورت تمایل کنجد هم بر روی مواد می ریزیم .
فر باید از قبل کاملا گرم شده باشد و درجه حرارت فر هم بر روی 200 تا 210 درجه سانتیگراد تنظیم شود. قالب مواد را باید حتما در طبقه بالای فر قرار داد ، زیرا با گذاشتن در طبقه پایین فر ، کیک به خوبی پخته نمی شود و ته آن نیز به خاطر حرارت زیاد می سوزد.
در صورت استفاده از فرهای برقی ، زمان 15 تا 20 دقیقه و درجه حرارت هم 210 تا 220 درجه سانتیگراد تنظیم گردد . فر هم از قبل باید کاملا گرم نمائیم.
منبع : https://t.me/bekhane